Na co nezapomenout při rekonstrukci?

Na co nezapomenout při rekonstrukci?

Na co nezapomenout při rekonstrukci koupelny

6 tipů pro rekonstrukci koupelny1) Porovnejte vaše plány a možnosti.2) Vyberte si správné obklady a dlažbu.3) Vylaďte si sanitu i nábytek do stejného designu.4) Rozhodněte se pro správný sprchový kout.5) Ušetřete energii a vodu.6) Nechte si připravit 3D vizualizaci.
Archiv

Na co si dát pozor při rekonstrukci domu

Několik rad na závěrRekonstrukci by vždy měl předcházet stavební průzkum.Plánování rekonstrukce i samotné práce plánujte vždy od střechy domu.Veškeré zásahy do nosných stěn nechejte posoudit statikem.Výměnu oken vždy provádějte před zateplením fasády.Na zastínění oken využijte venkovní rolety, žaluzie nebo markýzy.

Na co si dát pozor při rekonstrukci bytu

8 věcí, na které si dávat při rekonstrukci bytu pozor1) Kalkulace a projekt.2) Pozor na použité materiály.3) Nesnažte se šetřit na nevhodných místech.4) Pozor na plísně v koupelně5) V koupelně ještě zůstaneme.7) Koupelnu si naplánujte.8) Zálohy ano, ale….9) Při předání prací dávejte pozor.

Kam jít bydlet při rekonstrukci

Azyl u rodiny či známýchPříjemné, známé prostředí (nebydlíte u cizích),možnost podílet se s rodinou o náklady na bydlení (pomůžete tak například rodičům v důchodu),oprostíte se od dennodenního stresu probíhající rekonstrukce,posílení rodinných vazeb.

Jak dlouho trva Predelat koupelnu

Podle našich zkušeností zabere běžná rekonstrukce koupelny zhruba 14 dní. Počítáme do ní všechny práce od bourání přes výstavbu nových příček, rozvody a obklady až po zavěšení nové sanity a podpis dokumentů.

Jak postupovat při rekonstrukci koupelny

Při kompletní rekonstrukci koupelny by měl být postup prací následující: bourací práce, čisticí práce a přípravné práce pro stavbu; výměna oken; plyn; vytápění; elektroinstalace; vodoinstalace; zednické a obkladačské práce; malířské práce; elektromontážní práce (vypínače, zásuvky, svítidla); podlahy; zárubně, dveře; …

Jak postupovat při rekonstrukci domu

Nejprve je tedy třeba opravit co nejkvalitněji hrubé nosné konstrukce, vyřešit poruchy domu a pak pokračovat k povrchům. Tedy je to cesta zevnitř ven. Jakmile totiž budou základy, izolace proti vodě a konstrukce krovu zakryté dalšími vrstvami, bude velmi náročné je vyměnit.

Co je zásah do nosných konstrukcí

Zásahem do nosných konstrukcí se rozumí např. vybudování nových dveří skrz betonový panel v panelovém domě. Takovéto úpravy nejen že vyžadují stavební povolení, ale dost možná ani povolené nebudou.

Jak se nezbláznit z rekonstrukce

Při přípravě rekonstrukce zvažte i použítí kvalitní izolace. Díky zateplení kamennou vlnou snížíte nejen účty za vytápění, ale zároveň v místnostech vytvoříte příjemné mikroklima. Zlepšíte akustiku místností. Kamenná vlna totiž pohlcuje a tlumí hluk jak mezi místnostmi, tak z venku.

Jak ušetřit při rekonstrukci

A lidé sídlící v rodinných domech se proto ptají, jak na vytápění ušetřit Při rekonstrukci se proto zaměřte hlavně na správnou izolaci a zateplení. Čím více tepla budete udržovat uvnitř interiéru, tím méně budete platit. Jednou z možností je také výměna starého plynového kotle za novější, ekologičtější a úspornější.

Jak levné zrenovovat koupelnu

Malování obkládaček patří mezi nejrychlejší a nejlevnější způsoby, jak levně zrekonstruovat koupelnu. Navíc je rekonstrukce opravdu jednoduchá a zvládne ji každý. Prvním krokem před renovací obkládaček je jejich umytí a odmaštění odmašťovačem.

Jak obnovit koupelnu

Preventivně pravidelně čistěte koupelnu octovou vodou nebo jinými přírodními protiplísňovými prostředky, zamezte mokrým místem a koupelnu také dostatečně větrejte. Lahvičky s kosmetikou, mycí houbičku, mýdlo a ostatní nezbytnosti raději držte na drátěných poličkách, nebo pravidelně kontrolujte mokré místa pod nimi.

Jak dlouho trvá obložení koupelny

Většinou 3 až 5 dní. „Záleží na velikosti koupelny, ale i na velikosti použitých obkladů a dlažby. S velkými obklady se hůř manipuluje, ale práce jde rychleji. Malý mozaikový obklad je naopak pracnější,“ říká řemeslník Jirka.

Jak udělat hydroizolaci v koupelně

V případě koupelny doporučujeme použít fungicidní, tedy protiplísňovou penetraci. Penetrace nefunguje jako izolace proti prosaku vody ani při větší hustotě. Vždy použijte i izolační nátěr. Je možné izolovat nátěrem i celé zdi koupelny a toalety, ale většinou se to z finančních a časových důvodů neprovádí.

Kdy je potřeba stavební povolení při rekonstrukci

Stavební povolení je potřeba u

stavby a stavební úpravy, kde nestačí ohlášení, například novostavby se zastavěnou plochou větší než 150 m², rekonstrukce, při níž se zasahuje do nosných konstrukcí domu, například byt, ve kterém se bourají nosné zdi.

Jak dlouho trvá stavební povolení na rekonstrukci

Stavební úřad má sice na vyřízení žádosti šedesát dní (ve složitých případech 90 dní), celková doba vyřizování stavebního povolení se však pohybuje okolo šesti měsíců (v závislosti na složitosti řízení), a to především vlivem toho, že než je podána žádost na stavební úřad, je třeba mí zpracovánu veškerou potřebnou …

Kdy se jedná o rekonstrukci a kdy o novostavbu

Právní povaha rekonstrukce

Stavební zákon pracuje s obecnějším pojmem „stavební úprava“, jakožto změnou dokončené stavby, při které se však zachovává vnější půdorysné i výškové ohraničení stavby; mění-li se vnější ohraničení stavby, jedná se podle stavebního zákona buď o nástavbu, nebo o přístavbu.

Co je považováno za rekonstrukci

Řečeno dle definic stavebního zákona, v případě rekonstrukce a souvisejících změn se jedná o změny dokončené stavby (tedy takové, která byla kolaudována a je možné ji užívat) nebo o udržovací práce.

Jak postupovat při rekonstrukci panelového bytu

Pokud při rekonstrukci zasáhnete do nosných konstrukcí, je potřeba zařídit stavební povolení. Pokud do nosných konstrukcí nezasahujete, postačí stavební ohlášení. Svůj plán musíte také sdělit svým sousedům. Při větším zásahu si zařiďte kontejner na stavební odpad a vyřešte jeho ekologickou likvidaci.

Jak přestavět starý dům

Starý dům můžeme rozšířit přístavbou, případně interiéry v podkroví, můžeme bourat příčky a stavět nové, zcela změnit původní využití konkrétních místností, můžeme zvětšit koupelnu, přidat malou technickou místnost, zvětšit hlavní obytný prostor atd..

Čím natřít obklady v koupelně

S barvou Denas Univerzál na kachličky můžete starý obklad jednoduše přemalovat! Díky obsahu aditiv totiž bude dobře držet i na málo savém, nebo dokonce hladkém povrchu. Kromě dlaždiček také můžete přetřít i sklo. Ušetřete peníze za nový obklad, jednoduše tomu starému dejte nový kabát!

Jak obnovit spáry v dlažbě

Jak obnovit vzhled spáry Když potřebujeme spáry vyčistit a nechceme kvůli tomu zvát odborníka, můžeme zakoupit a použít tzv. obnovovač spár, který je určen k obnovení nebo přebarvení starých, znečištěných a nevzhledných cementových spár mezi obklady a dlažbami.

Jak ozivit Spary

Spáry s pomocí výtlačné pistole důkladně vyplňte novým sanitárním silikonem libovolné barvy a uhlaďte houbou nebo plastovým hladítkem. Chcete-li mít spáry rovné, olepte jejich okraje krepovou lepicí páskou a po nanesení silikonu ji odstraňte.

Co se dělá první dlažba nebo obklad

Při obkládání je zapotřebí připravit si lepidlo a obkládat od spodní druhé řady na stěně, která je zarovnána na prkno nebo terč, pak se pokračuje v pokládce dlaždic na podlahu, a až poté jsou dořezány a douloženy obklady první řady nad podlahou na stěnách. Pohledově dlažba patří vždy pod obklad.

Jak na rohy v koupelně

Nejdříve se musí dlaždice uříznout rovným řezem na potřebnou velikost a teprve poté se může provádět řez pod úhlem – jolly. Hrana dlaždice se pro vytvoření kamenického rohu seřízne pod úhlem 45° (a více), přibližně 1 mm pod glazurou. Řezání kotoučem přímo do glazury způsobí její oštípání!