Jak často čistit sušičku?

Jak často čistit sušičku?

Jak často měnit filtr v sušičce

V závislosti na intenzitě používání sušičky, minimálně však jednou za měsíc byste měli prověřit všechny filtry včetně toho, který je umístěn ve spodní části přístroje. Ten zamezuje vniku špíny a chlupů z prádla do výparníku. Znečištěný výparník může vést k vyšší spotřebě energie a ke snížení účinnosti sušení.
Archiv

Jak se čistí sušička na prádlo

Dvířka sušičky, buben i gumové těsnění otřete po každém použití sušičky navlhčeným měkkým hadříkem či ubrouskem, a následně utřete do sucha. Pozor na abrazivní čisticí prostředky! Při čištění jakékoliv součásti sušičky nikdy nepoužívejte abrazivní čističe ani žádné jiné chemikálie.
Archiv

Proč mi nevoní prádlo že sušičky

Důvodem je, že zbytky aviváže mohou sušičku postupně zanášet a spotřebiči tak zkrátíte jeho životnost. V lepším případě vám sušička vůni aviváže jednoduše vyfouká a nebude po ní ani památky. Přesto existují možnosti, jak mít ze sušičky prádlo voňavé.

Jak vyčistit kondenzační sušičku

ŘešeníOtevřete dveře.Stisknutím tlačítka otevřete filtr.Vlhkou rukou očistěte obě části filtru.V případě potřeby vyčistěte filtr vysavačem.V případě potřeby odstraňte vlákna z hrdla filtru a těsnění.Pokud jsou filtry nadměrně znečištěné nebo mají vodní kámen, je třeba je umýt pod tekoucí vodou nebo odvápnit.
Archiv

Jak převážet sušičku

Nedržte spotřebič za žádnou volnou popř. pohyblivou část. Dvířka spotřebiče nepoužívejte jako madlo při přepravě. Pokud není možné sušičku převážet v horizontální poloze, můžete ji naklonit do maximálního úhlu 30°.

Co potřebuje sušička

Voda z prádla se bude jednoduše hromadit v zásobníku a ten pak stačí jen pravidelně vyprazdňovat. Jediné, co opravdu potřebujete, je elektrická zásuvka.

Kde se bere prach v Susicce

Velmi důležitou součástí sušičky je prachový filtr. Měli byste ho čistit po každém sušení. „Na konci každého programu vlhkou rukou setřete zbytek vláken a prach z předního filtru v otvoru dveří. Prohlédněte filtr a zjistěte, zda není zalepený zbytky pracích přípravků a aviváže.

Jak dezinfikovat sušičku

Několikrát otřete vnější povrch přístroje pomocí utěrky SOFT SINGLE-USE namočené v etanolovém roztoku (70%). Vyhněte se dezinfekčním prostředkům na bázi chloru. Používejte pouze v dobře větraných prostředích.

Co se nesmí sušit v sušičce

Co nesmí do sušičkyplavky a elastické stahovací prádlo.silonové punčocháče.tenisky a boty s lepenými podrážkami (ostatní obuv ANO pouze v případě, že je sušička na tyto účely vybavená speciálním košem)vlněné či kašmírové oblečenítextilní a jiné hračky.kabelky.

Kdy vyndat prádlo že sušičky

Usušené prádlo vyndejte ze sušičky co nejdříve

Pokud je to jen trochu možné, snažte se prádlo ze sušičky vyndat ihned po dokončení programu. Tímto také napomůžete tomu, že už nebudete muset žehlit. Když byste ho tam totiž nechali zbytečně dlouho, vzniknou vám nerovnosti a zmačkaniny, o které nikdo nestojí.

Co je to samočistící kondenzátor

Sušičky se samočisticím kondenzátorem SelfCleaning

Jak již sám název kondenzátoru napovídá, o čištění kondenzátoru se postará sama sušička. Při každém sušicím cyklu kondenzátor několikrát opláchne. Zajišťuje tak ty nejlepší výsledky sušení, šetří čas a zároveň udržuje sušičku ve špičkovém stavu.

Jak správně používat sušičku

Jak používat sušičku na prádloVyužívejte možnosti nastavení vaší sušičky.Při používání sušičky na prádlo čtěte etikety.Sušičku na prádlo nepřeplňujte.Usušené prádlo vyndejte ze sušičky co nejdříve.Nezapomeňte čistit filtr.Dodejte prádlu svěží vůni.Využívejte funkci odložený start.

Kam se odvádí voda ze sušičky

Splachování WC

Slít vodu z kondenzačního zásobníku sušičky do kbelíku a využít ji na spláchnutí WC nebo vymytí dětského nočníku je asi nejsnazší nabízené řešení.

Co nedávat do sušičky

Co nesmí do sušičkyplavky a elastické stahovací prádlo.silonové punčocháče.tenisky a boty s lepenými podrážkami (ostatní obuv ANO pouze v případě, že je sušička na tyto účely vybavená speciálním košem)vlněné či kašmírové oblečenítextilní a jiné hračky.kabelky.

Co dát do sušičky aby prádlo nebylo pomačkané

Pokud vyndáváte prádlo ze sušičky velmi pomačkané, chyba je v tom, že jej vyndáváte pozdě. Prádlo je zapotřebí vytáhnout ještě teplé a nenechat ho v sušičce příliš dlouho. Stihne-li prádlo v sušičce vychladnout, způsobí to jeho pokrčení. Prádlo ze sušičky proto vždy hned vyndejte, uhlaďte a složte nebo pověste.

Jak vyčistit samočisticí kondenzátor

Čištění je prováděno automaticky pomocí oplachu kondenzátoru vodou, kterou si sušička vezme z vrchního zásobníku na kondenzovanou vodu,proto je tam velice důležitá přítomnost toho modrého sítka v horním šuplíku. Jinak by se "špinavá" voda dostala zpět na kondenzátor.

Jak provonět prádlo v sušičce

Místo ubrousků můžete použít také tuhá vonítka do sušičky. Ta vydrží vonět v řádech týdnů až měsíců, nejsou ale na trhu zatím příliš rozšířená. Přírodní variantu vůně do sušičky představuje éterický olej. Ten můžete nakapat do speciálních vlněných koulí nebo gumových „vajíček“ a provonět tak prádlo.

Co nepatří do sušičky

Do sušičky rovněž nepatří oblečení s plastovými zipy, které se mohou zkroutit. Podobně jako podprsenky s výplní, které se mohou zdeformovat. Vyvarujte se sušení čehokoliv, co může na sobě obsahovat jakýkoliv druh hořlaviny, jako např. ručníky znečištěné lakem na vlasy.

Co nesušit v sušičce na prádlo

Do sušičky nepatří:vlna.hedvábíkrajky.plastové zipy.velkoplošné nažehlovací obrázky.outdoorové oblečení

Jak vyčistit samočistící sušičku

Při menším znečištění stačí spodní filtr a molitanovou výplň přesát vysavačem, k vyčištění od odolných nečistot jej propláchněte proudem vlažné vody a poté nechejte důkladně proschnout, než jej vložíte zpět do sušičky.

Proč potřebuje sušička vodu

Při sušení prádla používají i tyto spotřebiče pochopitelně ohřátý suchý vzduch, který na sebe naváže vlhkost z prádla. Jak ale tento vzduch zchladit, aby voda zkondenzovala Nejběžnější a nejrozšířenější je systém chlazení výměníku tepla pomocí vody.

Jak poznat co muze do sušičky

Je dobré se podívat, jaké označení pro sušičku je na cedulce vyobrazené. Symbol sušičky je vždy čtverec s vepsaným kruhem. Pokud je tento symbol přeškrtnutý, tak sušení v sušičce rovnou vzdejte. Výrobce vás informuje, že by to nedopadlo dobře a tento oděv není vhodný pro sušení v sušičce.

Co je Samocistici kondenzátor

Sušičky se samočisticím kondenzátorem SelfCleaning

Jak již sám název kondenzátoru napovídá, o čištění kondenzátoru se postará sama sušička. Při každém sušicím cyklu kondenzátor několikrát opláchne.

Jak správně sušit v sušičce

Sušení prádla v sušičce – rady a tipyPři praní prádla to nepřehánějte s množstvím pracího prášku.Před sušením prádlo pořádně vyždímejte v pračce.Dodržujte kapacitu sušičky.Oblečení s potisky, flitry, perličkami a dalšími různými ozdobami otočte naruby, než ho vložíte do sušičky.

Jak sušit peří v sušičce

Pokud tomu tak je, čerstvě vypranou bundu vložte do sušičky a rozprostřete. Tak se bude bunda v bubnu volně pohybovat. Nebarvící tenisové míčky nebo speciální sušící míčky pomáhají při sušení míchat a uvolňovat prachovou náplň. Nastavte sušičku na teplotu mezi 30°C a 60 °C na 40 až 60 minut.