Jaké si koupit ojeté auto?

Jaké si koupit ojeté auto?

Jaké malé auto koupit

Nejlepší auto do 100 000 Kč – malá městská auta1.) Toyota Yaris II. generace.2.) Škoda Citigo. Citigo je nejmenší auto české automobilky.3.) Škoda Fabia. Fabia je o něco větší než Citigo a bude podobně spolehlivá.4.) VW Up!5.) Seat Mii.6.) Renault Clio III.7.) Peugeot 207.8.) Opel Agila.

Kde je nejlepší koupit ojeté auto

Největší autobazary s pobočkami po celé ČR a specializované portály s ojetými vozy:Auto Esa.AAA auto.Auto Jarov.Autobazar.cz.Auto-diskont.cz.Auto.bazos.cz.AutoNoto.cz.TipCars.cz.
Archiv

Kdy se vyplatí koupit ojeté auto

Březen a září jsou nejrušnějšími obdobími pro prodej nových aut a stejně tomu je i u těch ojetých, i když s mírným zpožděním. Mezidobí před začátkem léta je obvykle tím nejlepším obdobím roku na koupi ojetého auta, pokud tedy nechcete čekat až do zimy.
Archiv

Jaké ojeté auto střední třídy

Vyšší střední třída

V nejvyšší sledované kategorii si velmi dobrou pověst drží Audi A6 a BMW 5. Alespoň u mladších ročníků je Mercedes Vito, resp. Viano a třída V mírně před konkurencí v podobě Fordu Tourneo, Opelu Vivaro, Renaultu Trafic a VW Transporter.

Jaké levné auto koupit

Nejlepší levná auta do 50 000 KčMinivozy – Renault Twingo. Mezi nejmenšími auty se dá logicky nejlépe vybírat, pokud máte omezený rozpočet.Malé vozy – Škoda Fabia. I v této třídě je výběr poměrně široký.Nižší střední třída – Ford Focus.Střední třída – Toyota Avensis.MPV – Citroën Xsara Picasso.

Které auto má nejnižší spotřebu

Auta s nejnižší spotřebou na světě v roce 2022: Hybridy

Model vozu Kombinovaná spotřeba na 100 km
Toyota Corolla Hybrid 3,7 l
Ford Puma 1.0 EcoBoost Hybrid 4,3 l
Toyota Yaris 1.5 Hybrid 4,4 l
Toyota Camry 2.5 Hybrid 5,0 l

Na co si dát pozor při koupi ojetiny

Co zkontrolovatvšechny doklady k vozidlu (včetně servisní knížky, původní kupní smlouvy atd.)všechny identifikátory (VIN, číslo karoserie, číslo motoru)prověření ve všech databázích kradených aut.vizuální prohlídka interiéru (ošoupaný volant, pedály, sedačky, švy na přístrojové desce v místech, kde je airbag…)

Jak staré auto se vyplatí koupit

Bod zlomu aneb kdy nejvýhodněji koupit

Nejprudší pokles zaznamenají standardní značky v prvních čtyřech až pěti letech, kdy ztrácejí 40–60 procent původní hodnoty. Pak se cena vozů ustálí a klesá pouze mírně, zhruba o 2–3 procenta ročně.

Kdy jsou auta nejlevnější

A co víc, toto období (8. – 11. rok) je ze všech období nejlevnější, protože amortizace auta každým uplynulým rokem klesá jen velmi málo a náklady na údržbu jsou stále na přijatelné úrovni.

Jaké auto koupit do 60 tisíc

Výčet je pro začátek vskutku dlouhý: Citroën Xsara Picasso, Fiat Stilo, Ford Focus I, Nissan Primera, Opel Astra Caravan, Peugeot 307SW, i starší 406 můžeme vzít v potaz, stačit by mohla Fabia Combi, Renault Megane, samozřejmě Octávia I nebo Golf IV Variant.

Jaká značka auta je nejspolehlivější

Mezi nejspolehlivější patří vozy japonské automobilky Toyota. Mezi menšími městskými auty si kupříkladu skvěle vedou Toyota Yaris či iQ. Mezi nižší střední třídou pak patří k nejlepším Toyota Prius a statistiky velkých SUV často ovládá Toyota RAV4. Velmi dobře si vede také další asijská značka, konkrétně korejská KIA.

Které SUV je nejlepší

Deset nejspolehlivějších SUV na trhu. Na vrcholu jsou i české a slovenské modelyCo rozhoduje.Suzuki Grand Vitara – celkové skóre 91,88 %Volvo XC60 – celkové skóre 92,30 %Kia Sportage – celkové skóre 92,57 %Škoda Yeti – celkové skóre 92,80 %Toyota RAV4 – celkové skóre 94,68 %Lexus NX – celkové skóre 94,72 %

Jaké auto má největší spotřebu

BelAZ 75710 firma „nadělila” k 65. výročí založení a dodnes zůstává největším automobilem světa a vozem s největší užitečnou hmotností na světě – tento titul o 60 tun přebral Liebherru T282B, který ho držel asi deset let.

Které SUV má nejmenší spotřebu

Nejúspornějším SUV s čistě spalovacím motorem je na českém trhu Peugeot 2008 1.5 BlueHDi. Stejně jako DS 3 Crossback a Citroën C3 Aircross má tuto jednotku naladěnou na 75 kW a pojí ji se šestistupňovou manuální převodovkou. Tato kombinace znamená průměrnou spotřebu 3,5 l / 100 km.

Jak ověřit ojeté auto

Před samotnou návštěvou prodejce si vždy prověřte historii vozidla – největší databázi záznamů o ojetých vozech naleznete na Cebia.com. Odhalit můžete stočený tachometr, předchozí poškození, fotky z historie auta a mnoho dalšího.

Jaké auto koupit 2023

Výsledky ankety Auto roku 2023 ČR

pořadí model počet hlasů
1. Honda Civic 123
2 – 3. BMW X1 83
2 – 3. VW ID.Buzz 83
4. Renault Mégane E-Tech 79

Proč nekupovat auto z bazaru

Nákup ojetého vozu je vždy spjat s určitými riziky a v málokterých případech je lze stlačit na nulu. Pokud se všem budete držet našich rad, rozhodně zvýšíte pravděpodobnost, že auto, které jste si právě přivezli z bazaru, není kradený vrak se stočeným tachometrem a padělanými doklady.

Kde sehnat nejlevnější auta

Nástěnku s inzercí zdarma nabízejí také některé hypermarkety přímo ve svých prodejnách. Dost možná nejsnazší cesta pro legračně levné auto vede přes sociální síť Facebook, kde jsou skupiny přímo věnované prodeji a nákupu ojetin s nízkým cenovým stropem.

Kde jsou levná auta

Nové automobily na evropském trhu, bez přihlédnutí k daním, jsou nyní nejlevnější v Dánsku, které v této roli vystřídalo Estonsko, nejdražší naopak v Německu. Vyplývá to ze zprávy, kterou 1. srpna v Bruselu zveřejnila Evropská komise.

Jakou ojetiny do 100 000

5 nejlepších úsporných ojetin do 100 000 KčŠkoda Fabia II 1.4 16V. Jak se začíná trh ojetin plnit Fabiemi třetí generace, ceny té druhé začínají klesat už pod sto tisíc korun i v případě hezkých a málo jetých aut.Ford Focus II 1.6 16V 74 kW.Suzuki Swift 1.3i.Renault Clio 1.2 16V.Hyundai i20 1.2.

Jakou značku auta si koupit

Mezi nejspolehlivější patří vozy japonské automobilky Toyota. Mezi menšími městskými auty si kupříkladu skvěle vedou Toyota Yaris či iQ. Mezi nižší střední třídou pak patří k nejlepším Toyota Prius a statistiky velkých SUV často ovládá Toyota RAV4. Velmi dobře si vede také další asijská značka, konkrétně korejská KIA.

Co je nejdražší auto na světě

Jaké je nejdražší auto na světě V kategorii Nejdražší auto na světě drží momentálně první příčku model Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe, který se na aukci v květnu 2022 vydražil za 3,3 miliardy korun.

Proč si koupit SUV

SUV mají vyšší podlahu a nižší střechu. Pokud si vezete metr, zjistíte, že uvnitř je stejně místa, jako v klasickém hatchbacku, ze kterého často crossovery vychází. Také variabilita vnitřního prostoru není v SUV lepší a zdaleka se nevyrovná vychytaným vozům kategorie MPV.

Jaké SUV do 500 000 Kč

Právě v tuto chvíli se jedná o modely vozů jako jsou například:Škoda Kamiq.Mitsubishi ASX.Mitsubishi Outlander.VW Tiguan.Peugeot 2008.Mazda CX-5.Opel Crossland X.KIA Sportage.

Jaké auto žere nejméně

Žebříček vítězů v testu hospodárnosti aut

V kategorii miniaut se na 1. místě umístila Škoda Citigo 1,0 MPI (spotřeba 4,4 l paliva na 100 km), na 2. místě Seat Mii 1,0 (4,5 l/100 km) a na 3. místě pak Peugeot 108 VTi (4,6 l/100 km).