Kdy jede poslední metro?

Kdy jede poslední metro?

Jak casto jezdí metro v nedeli

Často kladené dotazy. Jak jezdí noční spoje Noční provoz v období cca od 0:00 do 4:30 nahrazuje denní linky metra, tramvají a autobusů. Páteří noční dopravy je devět tramvajových linek (91–99) v jednotném intervalu 30 minut (v noci z pátku na sobotu a ze soboty na neděli 20 minut).
Archiv

Jak dlouho jede metro C

Linka C pražského metra prochází pravobřežní částí centra Prahy v severojižním směru, na obou koncích se stáčí k východu. Na mapách je označována červenou barvou. Má 20 stanic a délku 22,41 km, jízdní doba činí 36 minut. V databázích jízdních řádů PID je kódována číslem 993.

Jakou rychlostí jede metro v Praze

Maximální rychlost je 80 km/h, průměrná cestovní rychlost je 36 km/h. Ve špičce přepraví trasa C 27 000 osob. Metro zajišťuje téměř polovinu veškeré pražské osobní dopravy a sveze ročně více než půl miliardy cestujících.

Na co jezdí metro

Povrchové městské a příměstské železnice (rychlodráhy) se zpravidla za metro nepovažují, a označují se jinými názvy, například v Paříži RER (Réseau Express Régional), v Německu S-Bahn. Vozy metra jsou poháněny elektřinou, i když v počátcích byly prováděny pokusy i s pneumatickým, parním či animálním pohonem.

Jak casto jezdí metro večer

Metro jezdí večer každých 10 minut, v tomto směru jsou na přestup ve stanici Muzeum čtyři minuty.

Proč nejezdí metro B

S komplikacemi musejí cestující ve středu ráno počítat na metru B. Mezi Zličínem a Novými Butovicemi totiž vlaky nejezdí, na vině je závada napájení. Lidé mohou využít náhradní autobusovou dopravu.

Jak hluboko je metro pod Vltavou

Nejhlubší linka pražského metra

Trasa A také prošla poprvé pod Vltavou. Tunel mezi stanicemi Hradčanská a Malostranská je až v hloubce 68 metrů pod povrchem země. V tomto úseku najdeme i nejhlubší stanici pražského metra, Náměstí Míru.

Jak dlouho trvá cesta metrem

Stanice. Linka B pražského metra vede centrem ve směru jihozápad-severovýchod, na obou koncích (jihozápadním i severovýchodním) se stáčí do východo-západního směru. Je označována žlutou barvou. Má 24 stanic a délku 25 704 m; jízdní doba činí 42 minut.

Která stanice metra je nejhlubší

Nejhlubší stanice je Náměstí Míru, kde jsou koleje 53 m pod zemí; zde je také nejdelší, 87 metrů dlouhý eskalátor. Nejkratší mezistaniční úsek metra měří pouhých 425 m a je mezi stanicemi Hlavní nádraží a Muzeum, naopak nejdelší mezistaniční úsek metra (2 748 m) je mezi Nádražím Holešovice a stanicí Kobylisy.

Jaké je nejstarší metro v Evropě

Nejstarší podzemku na světě mají v Londýně, byla otevřena už v roce 1863, kdy v ní jezdily klasické lokomotivy. Elektrifikované vlaky se metrem začaly prohánět až od roku 1890. Nejstarší metro v kontinentální Evropě je v Budapešti. Jeho první trasa byla otevřena roku 1896.

Kdy končí metro

Provozní doba. Všechny linky metra jsou v provozu cca od 5:00 do 24:00. V ostatních obdobích je možné využít rozsáhlé sítě nočních tramvajových a autobusových linek.

Jak často jezdí metro v noci

Noční provoz v období cca od 0:00 do 4:30 nahrazuje denní linky metra, tramvají a autobusů. Páteří noční dopravy je devět tramvajových linek (91–99) v jednotném intervalu 30 minut (v noci z pátku na sobotu a ze soboty na neděli 20 minut).

Jak jezdí dnes metro

Všechny linky metra jsou v provozu cca od 5:00 do 24:00. V ostatních obdobích je možné využít rozsáhlé sítě nočních tramvajových a autobusových linek. Metro je vedeno převážně v tunelech, čímž je zcela odděleno od okolního provozu a není ovlivňováno případnými mimořádnostmi na povrchu.

Kde je nejstarší metro na světě

Nejstarší podzemku na světě mají v Londýně, byla otevřena už v roce 1863, kdy v ní jezdily klasické lokomotivy. Elektrifikované vlaky se metrem začaly prohánět až od roku 1890. Nejstarší metro v kontinentální Evropě je v Budapešti.

Kdy jede Metro

Všechny linky metra jsou v provozu cca od 5:00 do 24:00. V ostatních obdobích je možné využít rozsáhlé sítě nočních tramvajových a autobusových linek. Metro je vedeno převážně v tunelech, čímž je zcela odděleno od okolního provozu a není ovlivňováno případnými mimořádnostmi na povrchu.

Jak dlouho jede Metro z Černého Mostu na Anděl

Jízdní doba celé trasy: 41 min.

Kam povede metro D

Trasa D má být hotova v prosinci 2029 a povede z Depa Písnice až na Náměstí Míru (viz mapka níže). Aktuálně se staví I. etapa metra D, která povede z Pankráce do Depa Písnice (doba jízdy na tomto úseku bude 16 minut, délka 7,9 km, cena za tento úsek 77 miliard Kč).

Jak se řekne anglicky metro

underground podzemí; podzemní; metro(3724)
subway metro(4272)

Jak platí důchodci v metru

Senioři od 65 let cestují po Praze bezplatně vyjma vlaků, pokud prokáží věk předepsaným způsobem. K prokázání věku lze využít jakoukoliv osobní průkazku ověřenou jejím vydavatelem (právnickou osobou) se jménem, příjmením, datem narození a fotografií: občanský průkaz, cestovní pas, In Karta, žákovský průkaz, příp.

Jak se platí v metru

Jízdenky pro jednotlivou jízdu:mobilní aplikace PID Lítačka (plný sortiment, platba kartou)SMS jízdenky na čísle 90206 (jen MHD Praha, platí pouze v pásmu P)jízdenkové automaty a platební terminály v metru a na vybraných zastávkách povrchové dopravy (plný sortiment, platba bezkontaktní kartou nebo mincemi)

Jak často jezdí metro A

Pražské metro a intervaly jízd

Nejčastěji jezdí soupravy od pondělí do čtvrtka na lince C. Nejméně často pak na lince A v neděli. Obecně se intervaly pohybují mezi 1 až 10 minutami, ale většinou jezdí soupravy v odstupech 3 – 5 minut.

Jaké Metro jede na Černý most

Trasa metra B vede z jihozápadu města na jeho severovýchod, čímž propojuje okrajové části Zličín a Černý most, což jsou současně názvy obou konečných stanic této linky.

Jak dlouho jede Metro trasa B

Linka B pražského metra vede centrem ve směru jihozápad-severovýchod, na obou koncích (jihozápadním i severovýchodním) se stáčí do východo-západního směru. Je označována žlutou barvou. Má 24 stanic a délku 25 704 m; jízdní doba činí 42 minut.

Kdy bude v provozu metro D

V červenci 2015 Rada hlavního města Prahy rozhodla, že na nové trase budou jezdit soupravy bez strojvedoucího, stavět se mělo začít v roce 2018 a otevření se plánovalo na 2023–2024, náklady se odhadovaly okolo 50 miliard Kč.

Jak se řekne anglicky taxi

taxi

Hlavní překlady
Angličtina Čeština
taxi, taxicab, taxi cab, cab n (hire cab) taxi m
I am trying to hail a taxi to take me to the city.
taxi⇒ vi (airplane: on runway) (letadlo na zemi) pojíždět, popojíždět ned