Jak predchazet zanesení motoru?

Jak predchazet zanesení motoru?

Jaké jsou optimální otáčky motoru

Optimální otáčky motoru benzínových vozů jsou od 2 000 do 3 000 ot./min, u dieselů je to 1 500 až 2 500. Právě při těchto rychlostech se na části motoru nanáší olej s optimální tloušťkou filmu a pohyby se provádějí nejsnadněji.

Co způsobuje Karbon v motoru

Karbon vzniká nedokonalým spalováním paliva. Ať už máte benzín, naftu, CNG, nebo LPG motory nemají 100% účinnost, a tak se časem v motoru vytvářejí uhlíkové usazeniny, tj. karbon. Vyhnout se tomu bohužel nelze, ať budete tankovat sebelepší palivo.

Jak odstranit karbon z motoru

Karbonové úsady můžeme odstranit buď mechanicky po demontáži jednotlivých motorových skupin, nebo pomocí přípravků aplikovaných do palivového nebo sacího systému, tedy bez demontáže motoru. Ale to trvá poměrně dlouho. K poškození součástí motoru hrozí také třeba při používaní drátěných kartáčů.
ArchivPodobné

Co nejlépe rozpouští Karbon

Nejlépe teplý hydroxid (louh). Někdy postačí namočit přes noc do benzínu nebo petroleje, ale i tak je potřeba mechanické čištění kartáčem apod. Dobrý den, karbon rozpouští hydroxyd sodný, koncentrovaný a v teplém stavu.

Jak dlouho vydrzi 1.9 TDI

Jasné je, že 500.000 km určitě. A ten zmiňovaný milion by neměl být problém. Otázka spíš je životnost vozidla – pokud s ním najezdíš 100.000 km za rok, tak je to 10 let a člověk s takovým nájezdem si kupuje auto na 3 roky maximálně. Pokud najedeš méně, tak auto stejně vyměníš dřív, než dojezdíš.

Jak správně jezdit s dieselovým motorem

Hlídejte si teplotu

Vězte, že olej se na provozní teplotu, tedy asi 70°C, dostane v létě přibližně po 10 km, v zimě klidně až po 20 kilometrech jízdy. Proto chvíli počkejte s tím, než na to pořádně šlápnete. Když přijíždíte do cílové destinace, zvolněte a nechte motor a zejména jeho turbodmychladlo odpočinout.

Jak často Dekarbonizovat motor

Jak často dekarbonizaci provádět Obecné doporučení zní každých 15 000 – 20 000 kilometrů po prvotním nájezdu 60 000 kilometrů jako prevenci, proti zanesení a poškození motoru karbonem.

Kdy Dekarbonizovat motor

Obecně se doporučuje provést dekarbonizaci motoru poprvé cca na 60-80 tis. km nájezdu. Ovšem měli jsme případy, kdy byl motor velmi zakarbonován už při 40 tis. km nájezdu, a to právě kvůli tomu, že se jednalo o problémové motory a jízdu pouze po městě.

Jak probíhá dekarbonizace motoru

Nejšetrnějším, nejefektivnějším a zároveň nejekologičtějším způsobem dekarbonizace je použití technologie Hydrogen Carbon Cleaning, která spočívá v přidání vodíku v plynném skupenství do sání motoru. Vodík uvnitř motoru vyhoří a spolu s ním i veškeré nečistoty, které jako čistý plyn odejdou výfukovým potrubím pryč.

V jakých otáčkách by měl jezdit diesel

Motor je dobré před vypnutím ochladit jízdou pomalejší jízdou při nižších otáčkách, nebo alespoň ho nechat chvíli pracovat ve volnoběžných otáčkách. Optimální je řadit při 2500 ot./min. a otáčky udržovat mezi 1500-2000 ot./m., při kterých se motor cítí nejlépe. Turbo začíná spínat kolem 1500 ot./m.

Jak snížit kouřivost u dieselu

Aplikací aditiv a přísad na vyčištění palivové soustavy dojde k lepšímu spalování paliva a rozpuštění vzniklých úsad a černý kouř se značně omezí nebo zcela zmizí. Výskyt tohoto kouře značí průnik oleje do válců v motoru. V závislosti na intenzitě průniku oleje nabývá kouř průsvitně modrou nebo modrobílou barvu.

Jak se provádí dekarbonizace motoru

Jak to funguje, je to bezpečné Dekarbonizaci provádíme nejbezpečnější metodou, bez pomoci chemie. Po dobu cca 60-ti minut přidáváme do sání směs vodíku a kyslíku. Tímto zvýšíme účinnost spalování, zvýšíme teplotu a dojde k trvalému ODSTRANĚNÍ veškerých karbonových úsad.

Kdy delat dekarbonizaci motoru

„Doporučuji provádět dekarbonizaci po nájezdu 20 až 40 tisíc kilometrů. Pokud jezdíte krátké trasy, je dobré provést dekarbonizaci po 20 tisících ujetých kilometrů, při delších trasách každých 40 tisíc kilometrů“, říká Petr Rybníček, provozní ředitel SHERLOG Technology a.s.

Jak často provádět dekarbonizaci

Tato operace se doporučuje provádět každých 15000 km a to již od nového vozu. Tím je zajištěn motorový prostor bez úsad, řádné spalovaní paliva, nesnížené kompresní tlaky. To vede u držení správné spotřeby paliva, emisí i výkonu motoru. Preventivní sadu BG kompletní dekarbonizace si můžete snadno aplikovat sami.

Co je lepsi diesel nebo benzín

Benzínové motory mívají lepší akceleraci a jsou z pohledu řidiče celkově živější, což se hodí například při předjíždění. Snadné startování. Oproti naftě má benzín lepší vlastnosti také při nízkých teplotách, takže startování po delším parkování venku v zimě mu dělá menší problémy. Dražší palivo.

Co když neudělám emise

Neúspěšný test emisí obvykle znamená, že váš vůz potřebuje servis nebo opravu, než budete moci obnovit registraci a legálně s ním jezdit. Můžete mít období odkladu, kdy můžete legálně řídit auto, než znovu podstoupíte kontrolu emisí.

Jak zlepšit emise

Nejlepší způsob, jak výrazně zredukovat emise CO2, je přejít od automobilu s benzinovým nebo dieselovým motorem na auto s pohonem hybridním nebo přímo elektromobil. Svou uhlíkovou stopu ale můžete snížit i tím, jak řídíte – bez ohledu na typ vašeho auta.

Jak zjistím karbonu v motoru

Prvním příznakem může být zvýšená kouřivost motoru. Kromě zvýšené hladiny škodlivých emisí vás za volantem může nepříjemně překvapit výrazný pokles výkonu motoru a také stále narůstající spotřeba paliva. Následují i potíže se startováním vozu. Zhoršování tohoto stavu bohužel často podporuje i styl jízdy.

Kdy se vyplatí dieselový motor

Říká se, že hranice, od které se vyplatí pořizovat dieselové auto, je 15 až 20 tisíc najetých kilometrů ročně. Pokud jezdíte méně, finančně se vám nejspíš nevyplatí.

Kdy se vyplati diesel a kdy benzín

Průměrná spotřeba benzinového motoru je papírově 5,2 l / 100 km a naftového motoru 3,9 l / 100 km. To je rozdíl 1,3 l / 100 km – naftová jednotka se tak vyplatí po ujetí 179 726 km. Při vlastnictví vozu pět let to znamená 35 945 km ročně.

Jak dlouho plati protokol o emisich

Od 1.10 2018, dle novely Zákona 56/2001 je protokol o měření emisí použitelný 29 dní od vystavení.

Jak zahrat motor před emisemi

Cestou na emise doporučuji zahřát motor na provozní teplotu, což je také potřeba pro absolvování měření emisí. U vozů bez filtrů pevných částic doporučuji také (až po zahřátí motoru) jet ve vyšších otáčkách. Při vyšších otáčkách motoru se tak dostanou z výfukového systému hrubší částice.

Jak snížit kouřivost motoru

Aplikací aditiv a přísad na vyčištění palivové soustavy dojde k lepšímu spalování paliva a rozpuštění vzniklých úsad a černý kouř se značně omezí nebo zcela zmizí. Výskyt tohoto kouře značí průnik oleje do válců v motoru. V závislosti na intenzitě průniku oleje nabývá kouř průsvitně modrou nebo modrobílou barvu.

Na co si dát pozor při koupi auta diesel

Zvláště u ojetin používaných dlouhodobě v České republice bývají problematické také vstřikovače a vstřikovací čepadla, které jsou díly s velmi jemnou mechanikou. Zde může být problémem jejich zanášení nečistotami či mizernou naftou. Tenhle problém má řešení ve výměně nebo – máte-li štěstí – v opravě.

Jak dlouho můžu jezdit bez technické

Vozidla bez platné STK déle než 6 měsíců je zakázáno odstavovat na pozemních komunikacích.