Jak funguje Balíkovna?

Jak funguje Balíkovna?

Jaký je rozdíl mezi Balíkovnou a balíkem na poštu

Vlastnosti Balíku Do balíkovny

Na všech přepážkách a depech Balíkovny může zákazník uhradit dobírku platební kartou. Ceny jsou oproti Balíku na poštu o něco zajímavější. Pro využívání Balíkoven je nutné mít tuto službu uvedenou i ve smlouvě s Českou poštou (může chybět zejména u starších smluv).

Co je potřeba k poslání balíku

V případě České pošty musíte vyplnit papírový podací lístek (podat balík lze i online), ručně nadepsat adresáta a odesílatele na krabici (viz první fotka tohoto článku) a všechno odnést na nejbližší pobočku České pošty.

Jak poslat přes Balikovnu

Balíkovny s frontovým řazením

Na poště, kde nemáme vyvolávací zařízení, jděte rovnou k přepážce Balíkovna. Upozorní vás na ní směrová cedule nebo speciální frontové sloupky. U přepážky pak stačí říct kód pro vyzvednutí, který jsme vám zaslali v SMS nebo e-mailu. Můžete zde platit vždy kartou.
Archiv

Jak poslat zásilku do PO BOXu

Stačí vyplnit tiskopis „Dohoda o pronájmu zamykatelné poštovní přihrádky na poště". Pokud si přejete do P. O. BOXu dostávat i zásilky se standardní adresou bydliště či sídla, vyplňte také formulář Žádost – opatření adresáta (pdf, 161kB).

Jak dlouho trvá doručení Balíkovnou

Česká pošta doručí vaší zásilku obvykle do 24 hodin od předání zásilky do přepravy na vámi zvolenou pobočku nebo do Balíkovny České pošty.

Co znamená balík do Balíkovny

Balík Na poštu

Balíkovna je cenově nejdostupnější řešení pro zásilky do 15 kg. Ideální pro e-shop. Jedná se o speciální podací a výdejní místa označená jako Balíkovna na poštách nebo mimo poštu u našich partnerů. Samozřejmostí je zrychlené odbavení a garance platby kartou na Balíkovnách na poště.

Jak poslat balík někomu

Jak na to v aplikaci Poslat zásilkuVyplňte údaje k odesílateli a adresátovi. Vyplňte adresy a kontaktní údaje k příjemci i odesílateli balíku na www.poslatzasilku.cz.Zvolte způsob podání, můžete zadat dobírku.Zkontrolujte rekapitulaci.Vytiskněte si adresní štítek.Nemáte tiskárnuPřineste balík na poštu.

Jak zabalit balík do Balíkovny

Balík musí mít tvar krychle, kvádru nebo válce a být zabalen v pevném obalu. Je to např. karton, pevná obálka, pevný plastový sáček určený pro přepravu. Obsah musí být zabezpečen proti pohybu.

Jak funguje Česká pošta Balíkovna

Balíkovna na poště

Pro vyzvednutí na poště budete potřebovat kód pro vyzvednutí, který najdete v e-mailu nebo smsce, a jméno příjemce balíku. Vyzvednout můžete i pomocí dokladu totožnosti. Na poštách se můžete setkat s vyvolávacím systémem. Na něm stiskněte tlačítko „Vyzvednutí s kódem“ a zadejte kód pro vyzvednutí.

Jak zaplatit Balikovna box

Balíkovna-BOX

Pokud váš balík čeká v Balíkovna-BOXU a je s dobírkou, pak je nutné ho zaplatit předem online kartou. Dokud balík není zaplacený, nejde schránku otevřít. Vyhledejte si váš balík ve Sledování balíku a klikněte na tlačítko „Zaplatit kartou online“. Zaplatit můžete i pomocí odkazu v e-mailu.

Kdo vlastní Balíkovnu

Česká pošta

Česká pošta, s.p.
Majitel Česko
Dceřiná společnost Poštovní tiskárna cenin Praha (51,0 %)
Identifikátory
Oficiální web www.ceskaposta.cz

Jak nejlevněji poslat balík v ČR

Kolik za balíkZaslat.cz: GLS 119 Kč; DPD 124 Kč, TopTrans 179,08 KčChytrý balík.cz: InTime 109 KčMůj Balíkonoš.cz: 126 KčBalikservis.cz: 99 Kč

Jak poslat balík aby platil příjemce

Aby mohl uživatel (adresát zásilky) využít služby „Odpovědní zásilka“ musí mít s Českou poštou uzavřenu „Dohodu o poskytování služby vnitrostátních odpovědních zásilek“. V tomto případě cenu za službu nehradí odesílatel, ale adresát.

Jak dlouho bude balík v Balikovne

Nestíháte-li vyzvednout balík v základní 7 denní lhůtě, vrátí se zpět. Balík ale může vyzvednout kdokoliv – stačí znát kód k vyzvednutí.

Jak poslat balík co nejlevněji

Obyčejný balík je nejzákladnější a také nejlevnější varianta. Minimální rozměry balíčku musí být 15 cm × 10,5 cm. Žádný rozměr nesmí být větší než 240 cm a součet délky, šířky a výšky nesmí přesáhnout 300 cm. Obyčejný balík lze poslat až do váhy 20 kg.

Jak správně napsat adresu na balík

Adresa může mít minimálně 3 řádky, maximálně 6 řádků. Musí však obsahovat jednoznačné určení adresáta a přesné místní údaje, aby nedošlo k záměně. Písmo musí být čitelné; může být psací, ale v tom případě jméno adresáta napište hůlkovým písmem. Žádné přepisování, podtržení ani zvýrazňování.

Jak nejlevněji poslat balík na adresu

Balíky posílám jen za 65 Kč!Všechno online. Zde na webu vyplníte kontakty a vyberete si cílovou Balíkovnu. Adresy nepotřebujeme.Cenu si zamilujete. Vytvořte si u nás účet a balík do 15 kg máte jen za 65 Kč.Jsme blízko. Balík s vytištěným adresním štítkem nebo ručně napsaným podacím kódem přinesete do Balíkovny.

Kdo platí poštovné při dobírce

Při dodání pošta od příjemce vybere odesílatelem stanovenou peněžní částku (dobírková částka). Následně ji vyplatí odesílateli nebo odesílatelem určené osobě, v hotovosti nebo převodem na účet. Dále se připočítává: při použití Poštovní dobírkové poukázky A nebo C – cena podle ceny Pk A a Pk C.

Jak poslat balík z domova

Jak služba funguje a kde ji objednáteObjednáte online. Na internetu – 24 hodin denně, 7 dnů v týdnu, v aplikaci Poslat zásilku si službu jednoduše sami objednáte a zvolíte ideální den pro vyzvednutí.Přijedeme a vyzvedneme. V samotný den odvozu vám zavoláme a upřesníme čas vyzvednutí.Odešleme a doručíme.

Jak rychle poslat balík

EXPRESS MAIL SERVICE představuje rychlou přepravu dokumentů a zboží po celém území České republiky až do velikosti L (nejdelší strana do 100 cm). EMS je služba s garantovaným dodáním následující den po dni podání, v pracovní den i v sobotu. V zásilce EMS lze přepravovat věci do hodnoty 100 000 Kč.

Co napsat na balík kdyz ho posilam

Všechny zásilky musejí být správně označeny adresou adresáta i odesílatele: příjemce vpravo dole, odesílatel vlevo nahoře. Adresy lze napsat přímo na krabici nebo použít papírový nebo samolepicí adresní štítek.

Kam na balík napsat adresáta

Adresa odesílatele (vaše) musí být v levém horním rohu. Zatímco adresa příjemce na pravém středu obálky.

Jak funguje balík na dobírku

Při dodání pošta od příjemce vybere odesílatelem stanovenou peněžní částku (dobírková částka). Následně ji vyplatí odesílateli nebo odesílatelem určené osobě, v hotovosti nebo převodem na účet. Dále se připočítává: při použití Poštovní dobírkové poukázky A nebo C – cena podle ceny Pk A a Pk C.

Proč se platí za dobírku

Dobírka umožňuje zaplatit zboží až při převzetí, což je stále hlavní důvod, proč na ní spoléhá tolik zákazníků – zaručuje tak, že nakupující svůj balík opravdu dostane.

Jak nejlevněji poslat malý balíček

Obyčejný balík je nejzákladnější a také nejlevnější varianta. Minimální rozměry balíčku musí být 15 cm × 10,5 cm. Žádný rozměr nesmí být větší než 240 cm a součet délky, šířky a výšky nesmí přesáhnout 300 cm. Obyčejný balík lze poslat až do váhy 20 kg.