Co znamená Audi Quattro?

Co znamená Audi Quattro?

Co znamená u Audi Quattro

Quattro znamená milník v automobilové historii – v roce 1980, kdy Audi představilo tuto technologii v modelu Ur-quattro, nenabízela rychloběžný, lehký pohon všech kol pro velké série žádná jiná automobilka.
Archiv

Co znamená Avant v audi

Varianta Avant ve stejné motorizaci je o 51 tisíc korun dražší. Toto označení pohonné jednotky znamená, že pod kapotou máte dvoulitrový benzinový motor o výkonu 150 koní. Výkon se přenáší na silnici přes šestistupňovou manuální převodovku.

Jak funguje systém quattro

Jak funguje systém Quattro

Převodová skříň: přizpůsobuje točivý moment motoru podle zvoleného jízdního režimu a přenáší točivý moment na ostatní díly převodovky. Rozvodovka centrálním diferenciálem: rozkládá točivý moment motoru mezi přední a zadní nápravu. Hnací ozubená kola: zvyšují točivý moment přenášený na kola.

Co je pohon quattro

Quattro označuje stálý pohon všech kol užívaný v modelech automobilky Audi. Poprvé byl pohon všech kol představen na automobilové výstavě v Ženevě v roce 1980 v modelu Audi quattro. Kvůli své technické zdařilosti se brzo stalo quattro pojem a synonymem pohonu všech kol.

Co znamená slovo Audi

Audi. 16. července 1909 založil August Horch v Cvikově novou společnost, která však z důvodu hospodářské soutěže již nemohla nést jeho jméno. Jako nový název si vybral latinský imperativ překladu svého jména, "Audi", což v češtině znamená "poslouchej".

Kdo vlastní Audi

Volkswagen Group nebo německy Volkswagen AG je jeden z největších světových automobilových koncernů, do něhož kromě jiných společností patří značky: Volkswagen, Škoda Auto, Audi, Bentley, Bugatti Automobiles, Porsche, Lamborghini, MAN, Scania, SEAT, Cupra, Volkswagen Užitkové vozy, Navistar International a Ducati.

Kdo vymyslel pohon 4×4

4WD je označení pohonu všech čtyř kol. Kdo je vynálezce pohonu 4×4 dnes nelze s jistotou určit. Nicméně za první automobil s pohonem všech kol je považován Spyker 4WD (1902). Ještě před jeho vznikem však navrhl konstruktér Ferdinand Porsche automobil s pohonem všech kol pro rakouského výrobce automobilů Jacoba Lohnera.

Kdy špína Haldex

Obecně se dá říct, že Haldex spíná, když je třeba. Navíc třeba při rozjezdu jedeš pokaždé na 4 kola, zatímco při brzdění většinou jedeš na dvě. Krom toho jak čtvrtá, tak pátá generace mají zadek připojený stále na 4%, aby systém reagoval rychleji a plynuleji.

Co znamená znak Porsche

Porsche. Znak stuttgartské automobilky Porsche vzdává poctu rodnému městu. Uprostřed znaku se nachází nápis Stuttgart s vyobrazením koně, protože název města lze do češtiny přeložit jako „zahrada hřebců“. Celý znak je potom erbem historického královstvím Württemberska, které vzniklo na území Německa v 11.

Co znamená znak Audi

Znakem Audi jsou 4 propojené kruhy, které symbolizují čtyři různé výrobce automobilů (Audi, DKW, Horch a Wanderer), k jejichž fúzi do koncernu Auto Union došlo v roce 1932.

Co je to zkratka AWD

Pohon všech kol (angl. All Wheel Drive, zkratka AWD) je druh pohonu vozidel, při kterém jsou poháněna všechna kola. Dvounápravové automobily s pohonem všech kol jsou označovány jako 4×4, 4WD nebo hovorově „čtyřkolky“; vícenápravové pak 6×6, 8×8, 10×10 atd.

Co znamená u auta 4×4

Pohon 4 × 4 nebo pohon obou náprav, kráceně 4 × 4 či 4WD (z anglického four-wheel drive), je systém pohonu všech čtyř kol automobilu. Hnací agregát přitom může být umístěn v přední či zadní části vozidla. Pohon může být stálý nebo přiřaditelný k jedné z náprav, zatímco druhá má pohon trvale přiřazený.

Jak často měnit olej v Haldexu

Standardní délka intervalu výměny oleje a filtru v Haldex spojce se udává každých 60 000km a doporučujeme ji dodržovat. Pokud vozidlo nejezdí velkou porci kilometrů ročně, tak se doporučuje výměna oleje každé 3 roky z důvodu vzdušné vlhkosti, která proniká do systému přes odvzdušnění a vede k degradaci olejové náplně.

Jak vyzkoušet Haldex

– nastartovat motor, sešlápnout spojkový pedál, zařadit 1. stupeň a pomalu se rozjet – musí se otáčet všechna 4 kola – přitáhnout na chvilku ruční brzdu a zadní kola se musí zastavit, přední kola se otáčejí dál – jestliže se zadní kola neotáčejí – spojka Haldex je nesepnuta a její funkce je v pořádku.

Co znamená slovo Peugeot

Proto si také pohrály s významem svého přepisu. Peugeot je Biaozhi [piao-č'], to čínsky znamená „krásná (žena)“. Citroën je složité slovo, výraz Xuetielong [süe-tchie-lung] proto lze považovat za maximum možného.

Co znamená Mazda

Mazda. Říká se, že slovo Mazda je zkomoleninou jména zakladatele Jujira Matsudy. V logu značky můžeme vidět písmeno „M“, ale i letícího ptáka jako symbol svobody.

Co znamená Subaru

Pojmem Subaru se v Japonsku označuje souhvězdí (ve skutečnosti jen hvězdokupa) Plejády. Proto hvězdy ve znaku. Velká symbolizuje mateřskou společnost Subaru Corporation a menší jejích pět divizí.

Co je to zkratka FWD

FWD je zkratka využívaná pro označení automobilu s poháněnou přední nápravou. Zkratka FWD vznikla z anglického výrazu „front wheel drive“. Pohon předních kol je v současné době nejrozšířenějším způsobem pohonu u osobních automobilů.

Co je to 4×4 LOCK

Režim „4WD Lock“ rozděluje moment od motoru mezi přední a zadní nápravu tak, aby schopnost vozidla projíždět terénem byla optimální pro danou situaci. Tento režim je určen k používání výhradně mimo sjízdné cesty (například bláto, prudké svahy, písek).

Co je to Haldex

Haldex třetí generace už patří mezi takzvané proaktivní systémy pohonu všech kol. Je tedy schopen kola druhé nápravy připojit ještě dříve, než dojde jinde ke ztrátě adheze. Systém byl původně vyvinut společně s Land Roverem pro použití v druhé generaci modelu Freelander v roce 2006.

Jak se starat o Haldex

Standardní délka intervalu výměny oleje a filtru v Haldex spojce se udává každých 60 000km a doporučujeme ji dodržovat. Pokud vozidlo nejezdí velkou porci kilometrů ročně, tak se doporučuje výměna oleje každé 3 roky z důvodu vzdušné vlhkosti, která proniká do systému přes odvzdušnění a vede k degradaci olejové náplně.

Jak poznat špatný Haldex

nastarovat motor, sešlápnout spojkový pedál, zařadit 1. stupeň a pomalu se rozjet – musí se otáčet všechna 4 kola – přitáhnout na chvilku ruční brzdu a zadní kola se musí zastavit, přední kola se otáčejí dál – jestliže se zadní kola neotáčejí – spojka Haldex je nesepnuta a její funkce je v pořádku.

Co znamená slovo Hyundai

Firma Hyundai Engineering and Construction Company byla založena v roce 1947. Název „Hyundai“ znamená „moderní doba“.

Co je to RWD

RWD je zkratka anglických slov rear wheel drive a v češtině znamená pohon zadní nápravy. Tento pohon najdeme mimo jiné ve sportovních autech. U pohonu zadní nápravy je hnací síla automobilu vzadu a přední část je určena k řízení.

Co znamená v mailu re

v předmětu e-mailových zpráv bývá text Re: na začátku předmětu vykládán jako zkratka anglického response či reply – odpověď (např. Microsoft nahradil Re v lokalizované verzi Outlooku textem Odp.:)