Kdy nejezdit na Mallorcu?

Kdy nejezdit na Mallorcu?

Kdy je nejtepleji na Mallorce

Turisticky nejvíce nabité měsíce jsou pochopitelně červenec a srpen. Jestliže ale chceš zažít Mallorcu v klidnějším období, doporučujeme ti spíše květen, červen, září a říjen. Během těchto měsíců má moře již nad příjemných 20 °C a teplota vzduchu je kolem 25 °C, takže si můžeš užít i výlety pěšky či na kole.
Archiv

Kdy se dá koupat na Mallorce

Nejlepší měsíce ke koupání v Palma de Majorca jsou červen, červenec, srpen, září et říjen.

Kdy prší na Mallorce

Během října a listopadu se ochladí na obvyklých 22 až 18 °C a začne také více pršet. Konec října je spolu s prosincem nejdeštivějším měsícem na Mallorce, spadne zde však podobně srážek jako v Česku a dlouhotrvající deště jsou naprosto výjimečné.
Archiv

Kde je to nejlepší na Mallorce

Nejkrásnější místa MallorkyPoloostrov Formentor. Nejkrásnější část Mallorky.Soutěska Torrent de Pareis. Druhá největší soutěska Jižní Evropy.Jeskyně Arta. Pohádková jeskyněPláž Sa Calobra. Nejkrásnější pláž na Mallorce.Palma de Mallorca. Hlavní město Baleárských ostrovůArtàPřehrada Embalse Gorg Blau.Puig Major.

Jaké je moře na Mallorce

Největší španělský ostrov ve Středozemním moři vybízí k celoročním výletům.

Co si vzít s sebou na Mallorcu

Jasně – snažte se doma nezapomenout léky na předpis, dioptrické brýle, nabíječku a podobně, ale v krajním případě se i tyto věci dají na Mallorce řešit bez větších problémů. Opalovací krémy, žabky, plavky, tenisky, pleťovou a vlasovou kosmetiku či sluneční brýle – to vše tu seženete velmi snadno.

Na co si dát pozor na Mallorce

Na Mallorce je několik věcí, na které by si měli cestovatelé dávat pozor:Slunce: Mallorca je známá svým sluncem a vysokými teplotami.Krádeže: turistické oblasti jsou náchylné k krádežím.Doprava: řidiči na Mallorce jsou často velmi rychlí a nevšimnou si cyklistů nebo chodců.

Jak dlouho trvá let na Mallorcu

Jak dlouho trvá let z Praha do Palma De Mallorca 2 hodin/y a 35 minut/y je průměrná doba letu Praha – Palma De Mallorca.

Co si koupit na Mallorce

Kožené výrobky jako kabelky, peněženky, pásky a bundy pocházejí většinou z továren ve městečku Inca. Pokud jste se ještě nerozhodli, co koupíte svým známým, nic nezkazíte výběrem některého z lahodných černých vín či bylinným likérem Hierbas.

Co se vyplatí koupit na Mallorce

Kožené výrobky jako kabelky, peněženky, pásky a bundy pocházejí většinou z továren ve městečku Inca. Pokud jste se ještě nerozhodli, co koupíte svým známým, nic nezkazíte výběrem některého z lahodných černých vín či bylinným likérem Hierbas.

Kdo léta na Mallorcu

Na Mallorce je jenom jedno letiště Palma de Mallorca, které leží 8 km od hlavního města. Jedná se o třetí největší letiště ve Španělsku. Základnu tu mají letecké společnosti Air Europe, Ryanair, EasyJet a Vueling.

Co je typické pro Mallorcu

Palma de Mallorca

Je nejen hlavním lákadlem Palmy, ale také se svou 44 metrů dlouhou věží je největší katedrálou na ostrově. Vydáte-li se od katedrály na sever, brzy narazíte na Placa Major lemované domy s fasádami pískové barvy a řadou kavárniček a obchůdků ukrytých v arkádách domů.

Jak je drahe jidlo na Mallorce

Dobré jídlo v restauraci (bez nápojů) lze sehnat od 11 €. Podobně drahé jsou i pizzy nebo těstovinová jídla. V dražších restauracích na turisticky nejoblíbenějších místech dáte za jeden talíř 25 i více euro!

Co se pije na Mallorce

V Česku si při vyslovení míst jako Španělsko či Mallorca představíme, jak všichni sedí v restauracích a na plážích a popíjí červené víno. Určitě můžete narazit na chutná červená vína, co však Mallorčané pijí daleko více, to je tradiční španělská sangria.