Kdy se narodila Věra Čáslavská?

Kdy se narodila Věra Čáslavská?

Kdo to byla Věra Čáslavská

Nejslavnější česká gymnastka, držitelka 140 medailí, 11 olympijských a 22 zlatých medailí na mistrovstvích Evropy a světa, sedminásobná olympijská vítězka, čtyřnásobná mistryně světa a jedenáctinásobná mistryně Evropy.

Jak zemřel Josef Odložil

Krátce po návratu do vlasti, v létě 1993, se nepohodl se synem Martinem (z prvního manželství s Věrou Čáslavskou) a dostal od něj úder, po kterém upadl. Na následky zranění poté dne 10. září 1993 ve věku 54 let zemřel.

Kde bydlela Věra Čáslavská

Věra v Černošicích

Od roku 2009 žila kousek od Prahy v Černošicích. Bydlela v domku zděděném po rodičích vedle kostela Nanebevzetí Panny Marie. Sousedé často netušili, že žijí vedle sedminásobné olympijské vítězky, ale Věra Čáslavská si anonymitu užívala.

Jak se Gustavu Husakovi zdalo že je Věra Čáslavská

Když se Věra Čáslavská dozvěděla, že chystám uvedení hry: Jak se Husákovi zdálo, že je Věra Čáslavská, zhrozila se. Na naší schůzce řekla, že podnikla právní kroky, aby hru zakázala. Právníci jí řekli, že zákaz bohužel není možný, a tak mně prosila, že si opravdu nepřeje, aby o ní vznikla hra s tak blbým názvem.

Kdy zemřela Věra Čáslavská

30. srpna 2016Věra Čáslavská / Datum úmrtí

Kde je pohřbena Věra Čáslavská

Odhalení Blesku: Konečně má důstojný hrob

Půlkou totiž leží v areálu místního hřbitova (kde daleko skromněji odpočívají i její rodiče), druhou pak přesahuje do sousední zahrady domu, v němž legendární gymnastka prožila podzim života a také koncem srpna 2016 skonala.

Jak se Husákovi zdálo recenze

V postavě Husáka je skutečně největší problém jurodivé inscenace. V hledišti se upřímně bavilo jen několik podroušených bojovníků, kteří si s generálním tajemníkem přišli dodatečně, ale o to statečněji vyřídit účty za vlastní ohebnou vyčůranost ještě na konci devadesátých let. Je to celé prvoplánově jalové.

Kde se narodila Věra caslavska

3. května 1942, PrahaVěra Čáslavská / Datum narození