Kdy je nejlepší čas na koupi auta?

Kdy je nejlepší čas na koupi auta?

Kdy jsou auta nejlevnější

A co víc, toto období (8. – 11. rok) je ze všech období nejlevnější, protože amortizace auta každým uplynulým rokem klesá jen velmi málo a náklady na údržbu jsou stále na přijatelné úrovni.

Kdy je nejlepší čas na prodej auta

Při prodeji se nemusíte bát, že by se vaše staré auto neprodalo, protože je svým způsobem stále nové. Zájemců bude určitě dostatek. Doporučuje se zahájit prodej, když autu ještě několik měsíců záruky zbývá. Jiní doporučují, že stačí 3 měsíce před koncem záruky.
Archiv

Na co si dát pozor při koupi nového auta

Při vyzvedávání auta věnujte pozornost údaji ujetých kilometrů ujetých kilometrů: obvykle 20 až 80 kilometrů, zkontrolujte, zda nejsou na žebrech chladiče vodní nádrže nečistoty, zda je neporušený ochranný obal sedadla a přední plastový papír a zda je špína v autosedačce a metrech.

Jak si koupit ojeté auto

Před návštěvou autobazaru hledejte hodnocení a recenze prodejce na internetu. Při prohlídce auta bedlivě poslouchejte prodejce a při jakékoliv nejasnosti či pochybnosti se jej ihned ptejte. Dobrý prodejce by vám měl vždy být schopen odpovědět. V případě, že prodejce jedná zmateně či nervózně, pak se mějte na pozoru.
Archiv

Kde sehnat nejlevnější auta

Nástěnku s inzercí zdarma nabízejí také některé hypermarkety přímo ve svých prodejnách. Dost možná nejsnazší cesta pro legračně levné auto vede přes sociální síť Facebook, kde jsou skupiny přímo věnované prodeji a nákupu ojetin s nízkým cenovým stropem.

Kdy půjdou ceny aut dolů

Výrazné snížení cen se zatím neočekává, protože i na prodejce doléhá vyšší inflace a zdražování v ostatních oblastech. Každý by si měl posoudit, jak moc rychle auto potřebuje a zda je pro něj snížení ceny o pár tisíc korun důležité. Současná situace totiž nahrává nekalým prodejním praktikám a situace se bude zhoršovat.

Jaké auto si mám koupit

Jaké auto koupit podle Driver Power 2021

1 Hyundai Kona 92.35%
2 Kia Rio 92.16%
3 Mazda CX-5 91.65%
4 Toyota C-HR 91.07%
5 Škoda Karoq 91.00%

Jak nejlepe prodat stare auto

Prodej ojetého auta lze vlastně provést třemi různými způsoby. Buď si můžete podat soukromý inzerát a čekat, až se vám někdo ozve, postavit auto do bazaru ke komisnímu prodeji, nebo auto do bazaru odvézt a doufat, že ho od vás autobazar vykoupí.

Jak dlouho trva koupě noveho auta

Administrativa je většinou na novém majiteli. „Pokud zákazník vybere auto ze skladu, je připravené během týdne k předání. Pokud objednáváme auto do výroby, dodání vozu trvá tři až šest měsíců podle specifikace, motoru a převodovky,“ popisuje Luboš Brůžek, vedoucí prodeje Seat Pyramida Centrum.

Jak dlouho trvá koupě auta

Vůz vystavený v autobazaru čeká na nového majitele v průměru 1 až 3 měsíce. Průměrná doba inzerce auta činí 56,6 dne. Informovala o tom společnost AAA AUTO. Do statistik jsou ale započítány i specifické vozy, které si majitele hledají hůře.

Jak poznat dobrou ojetinu

Chtějte informace. Pokud vybíráte ojetinu od soukromníka, vždy volte takovou, která je v inzerátu dobře, a hlavně podrobně nafocená a popsaná. Pokud prodejce v inzerátu přizná všechny vady a rovnou vás tak připraví na možné další investice, je to dobrým znamením. Důkladně se informujte o historii kupovaného vozu.

Jaké auto koupit v roce 2023

Výsledky ankety Auto roku 2023 ČR

pořadí model počet hlasů
1. Honda Civic 123
2 – 3. BMW X1 83
2 – 3. VW ID.Buzz 83
4. Renault Mégane E-Tech 79

Kde je nejlepší koupit ojeté auto

Největší autobazary s pobočkami po celé ČR a specializované portály s ojetými vozy:Auto Esa.AAA auto.Auto Jarov.Autobazar.cz.Auto-diskont.cz.Auto.bazos.cz.AutoNoto.cz.TipCars.cz.

Jaké nové auto do 300 tisíc

Právě v tuto chvíli se jedná o modely vozů jako jsou například:Škoda Fabia.Nissan Micra.KIA Rio, KIA Picanto.Fiat Panda.Toyota Aygo.Citroën C3, Hyundai i10.

Jaké auto koupit 2023

Výsledky ankety Auto roku 2023 ČR

pořadí model počet hlasů
1. Honda Civic 123
2 – 3. BMW X1 83
2 – 3. VW ID.Buzz 83
4. Renault Mégane E-Tech 79

Jaké levné auto koupit

Nejlepší levná auta do 50 000 KčMinivozy – Renault Twingo. Mezi nejmenšími auty se dá logicky nejlépe vybírat, pokud máte omezený rozpočet.Malé vozy – Škoda Fabia. I v této třídě je výběr poměrně široký.Nižší střední třída – Ford Focus.Střední třída – Toyota Avensis.MPV – Citroën Xsara Picasso.

Kdy se vyplatí koupit nové auto

Březen a září jsou nejrušnějšími obdobími pro prodej nových aut a stejně tomu je i u těch ojetých, i když s mírným zpožděním. Mezidobí před začátkem léta je obvykle tím nejlepším obdobím roku na koupi ojetého auta, pokud tedy nechcete čekat až do zimy.

Jak prodat auto 2023

Jaké dokumenty jsou k převodu potřeba:Kompletní dokumenty k autu (velký a malý techničák)Platnou zelenou kartu.Občanský průkaz.Protokol o evidenční kontrole.Kupní, leasingová smlouva nebo faktura.Podnikatelé živnostenský list nebo koncesní listinu.

Co obnáší koupě auta

K přepisu vozidla je nutné sebou mít:doklad totožnosti obou stran.úředně ověřenou plnou moc strany, která se přepisu neúčastnízelenou kartu jako doklad o sjednaném povinném ručeníkupní smlouvu.potvrzení o technické prohlídce vozidla (STK)vyplněný formulář žádosti o změnu vlastníka.velký technický průkaz.

Kdy se stanu vlastníkem auta

Při přihlášení vozidla dojde k zápisu do technických průkazů a nový majitel se tak stává oficiálně vlastníkem a provozovatelem vozidla.

Co vše udělat po koupi auta

Čerstvě zakoupený ojetý vůz většinou potřebuje odbornou péči, a proto jej nechte překontrolovat v odborném servisu. Ojeté vozidlo vyžaduje alespoň výměnu základních kapalin a případně i výměnu rozvodů. Doporučeno je také zkontrolovat stav pneumatik a zda odpovídají ročnímu období (zimní vs. letní pneumatiky).

Co vědět při koupi auta

K přepisu vozidla je nutné sebou mít:doklad totožnosti obou stran.úředně ověřenou plnou moc strany, která se přepisu neúčastnízelenou kartu jako doklad o sjednaném povinném ručeníkupní smlouvu.potvrzení o technické prohlídce vozidla (STK)vyplněný formulář žádosti o změnu vlastníka.velký technický průkaz.

Jak poznat motor před smrtí

Nejprve zahřejte motor a poté otevřete víčko oleje. V tomto případě nás hlavně zajímá, jaká pára z ní stoupá. Modrý kouř nebo zápach spáleniny naznačuje, že došlo k problému s motorem. V ideálním případě by kouř měl být bílý.

Jaké auta končí v roce 2023

V roce 2023 se s námi rozloučí několik sportovních aut – R8, Fiesta ST, Stinger a spousta dalších – WikiCars.

Kde jsou levná auta

Nové automobily na evropském trhu, bez přihlédnutí k daním, jsou nyní nejlevnější v Dánsku, které v této roli vystřídalo Estonsko, nejdražší naopak v Německu. Vyplývá to ze zprávy, kterou 1. srpna v Bruselu zveřejnila Evropská komise.