Jak zacházet s motorem TSI?

Jak zacházet s motorem TSI?

Jak spravne jezdit s TSI

Nejezděte jen na krátké trasy. Zabijákem moderních motorů s přímým vstřikováním jsou jízdy na krátké vzdálenosti s neustále studeným motorem. Dochází při nich k nadměrnému ředění oleje benzinem, který se pak nestačí při vyšší zátěži za tepla odpařit, takže se olejová náplň rychle kontaminuje a snižuje svou účinnost.
Archiv

Který motor TSI je nejlepší

Ve své nejvýkonnější verzi nabízí motor 1.0 TSI 85 Kw a 200 Nm. Vysoká spotřeba oleje, která se vyskytovala u starších motorů TSI, se u motoru 1.0 TSI zatím neprojevila. Zjištěné ztráty jsou obvykle do 0,5 l/10 000 km. Společným znakem motorů 1.0 MPI/TSI je pohon rozvodovým řemenem.

Jak správně jezdit s benzinovým motorem

Hodně řidičů řadí pozdě a drží otáčky zbytečně vysoko. Snažte se proto vždy co nejrychleji odřadit na nejvyšší možný převodový stupeň. Dnešní motory zvládají nižší otáčky bez větších problémů. U benzinových řaďte klidně do 2500/min, u turbodieselů už kolem 2000/min.

Jaké jsou optimální otáčky motoru

Optimální otáčky motoru benzínových vozů jsou od 2 000 do 3 000 ot./min, u dieselů je to 1 500 až 2 500. Právě při těchto rychlostech se na části motoru nanáší olej s optimální tloušťkou filmu a pohyby se provádějí nejsnadněji.

Jaký benzín do TSI

Zároveň tu jsou i další faktory jako například účinnější ochrana motoru. Každopádně Škoda předepisuje pro Fabii 1.0 TSI samozřejmě Natural 95.

V jakých otáčkách radit

Optimální otáčky

Vyšší převodové stupně řaďte co nejdříve, a to mezi 2 000 a 2 500 otáčkami za minutu. Volte vždy takový převod, na kterém motor při citlivém sešlápnutí plynu ještě zareaguje mírným zrychlením. Jakmile dokončíte přeřazení a přidáte plyn, sundejte vaše chodidlo zcela ze spojkového pedálu.

Jaký je motor TSI

TSI je zkratka označující přeplňované benzínové motory s technologií přímého vstřiku paliva. Tato motorová řada je používána prakticky u všech značek koncernu Volkswagen. Motory TSI jsou konstruovány podle zásad downsizingu, jinými slovy se vyznačují vysokým výkonem získaným z malého objemu.

Jak jezdit s motorem 1.2 TSI

Já normálně jezdím v rozsahu 1500 – 2000. Při 2000 řadím další stupeň. To samozřejmě pokud nepospíchám a nechám motor přirozeně rozjíždět. Při připojování na dálnici mi stačí to točit do 3000, podle délky připojováku.

Co tankovat do motoru TSI

Motor 1.4 TSI má přímé vstřikování a poměrně vysokou kompresi (na benzínový motor), proto vyžaduje benzín vyššího oktanového čísla.

Co se tankuje do TSI

Subjektivně se nám zdálo, že je motor trochu tišší, což zřejmě nebude náhoda, protože hoření lepšího paliva je pomalejší a motor má tudíž jemnější chod. Zároveň tu jsou i další faktory jako například účinnější ochrana motoru. Každopádně Škoda předepisuje pro Fabii 1.0 TSI samozřejmě Natural 95.

V jakých otáčkách jezdit

Motor je dobré před vypnutím ochladit jízdou pomalejší jízdou při nižších otáčkách, nebo alespoň ho nechat chvíli pracovat ve volnoběžných otáčkách. Optimální je řadit při 2500 ot./min. a otáčky udržovat mezi 1500-2000 ot./m., při kterých se motor cítí nejlépe. Turbo začíná spínat kolem 1500 ot./m.

Jaký motor na krátké trasy

Benzínový motor

Klasické benzínové motory jsou obvykle charakteristické svou jednoduchou konstrukcí, díky níž se můžou pochlubit nižší poruchovostí a nižšími náklady na servis a opravy. Mezi další výhody těchto motorů patří tichý provoz a bezproblémové jízdy na krátké vzdálenosti.

Kdy radit na 3

– otáčky motoru dosáhnou <2.500ot/min, rychlost jízdy cca 35 – 40 km/h – řadit 3. rychlostní- otáčky motoru dosáhnou <2.500ot/min, rychlost jízdy cca 50 – 55 km/h – řadit 4. rychlostní- otáčky motoru dosáhnou <2.500ot/min, rychlost jízdy cca 65-70 km/h – řadit 5. rychlostníPravidlo č.

Jak správně nastartovat auto

Postup při startování vozidlasešlápneme pedál spojky (levá noha) až na podlahu.zkontrolujeme, zda je řadící páka v neutrální poloze.zasuneme klíček do otvoru spínací skříňky.pootočíme klíčkem do pozice 1.počkáme než zhasne kontrolka žhavení (pouze u vznětových motorů při teplotách pod 5°C)pootočíme klíčkem do pozice 2.

Jak funguje motor TSI

Jak funguje TSI

Jedná se o motory s přímým vstřikováním paliva a s přeplňováním. Řidiči spojení technologií umožňuje vyšší točivý moment při nižších otáčkách, a tedy teoreticky i vyšší výkon s nízkou spotřebou. Příčinou tohoto spojení je také kombinace vstřikování a přeplňování turbodmychadlem.

Jaký motor na kratke trasy

Benzínový motor

Klasické benzínové motory jsou obvykle charakteristické svou jednoduchou konstrukcí, díky níž se můžou pochlubit nižší poruchovostí a nižšími náklady na servis a opravy. Mezi další výhody těchto motorů patří tichý provoz a bezproblémové jízdy na krátké vzdálenosti.

Kdy radit na 6

Captain Slow 6.

Když jedu pomalu tak jakmile by točil nad 1500ot. Když jedu rychle tak když je pětka v omezovači. Když jedu mezi tim, tak někde mezi tim.

Jak poznat kdy radit

"Vždy volte takový převod, na který motor ještě motor při přišlápnutí plynu reaguje mírným zrychlením," radí Chvála. Když máte nízké otáčky, jedete do kopce, přidáte plyn a auto vůbec nezačne akcelerovat, znamená to, že se motor trápí a je třeba podřadit.

Jak zastavit s automatem

V koloně není třeba šlapat na plyn, při stání na semaforech je nutné stát na brzdě celou dobu. Automatická převodovka dokáže i podřadit při sešlápnutí plynu až na podlahu, tzv. kickdown. Řadit rychlosti vždy při úplném zastavení vozu.

Jak nastartovat auto s automatem

Nastartovat – pravou nohou sešlápnout brzdový pedál – volič převodovky dát z P (parking) na D (drive). Dalším písmenem je R (revers) = zpátečka, N (neutral) se využívá minimálně, např. pro manipulaci s pákou, aby se z D neřadilo rovnou R. Vždy je nutné před vypnutím motoru zvolit polohu P.

Proč Startovat se spojkou

Stisknutím pedálu spojky při spuštění motoru se snižuje opotřebení baterie, dojde totiž k přerušení přenosu síly mezi motorem a převodovkou. Startér tak otáčí skutečně jen motorem, není tolik zatěžován, a má snazší práci. Tedy nepotřebuje k dosažení požadovaného účinku tolik energie z baterie.

Proč podřazovat

Využívejte brzdění motorem

Zařazená rychlost má své opodstatnění i z hlediska bezpečnosti. Naopak velmi užitečné je brzdění motorem, kdy je zařazen co nejvyšší převodový stupeň a postupně se podřazuje. „Sundám nohu z plynu, počkám, až se auto na zařazenou rychlost trochu zbrzdí, a zařadím nižší rychlostní stupeň.

Jak jezdit s automatem na sněhu

Pokuď máte auto s automatem, prostě jen sundejte nohu z plynu. Nejlepší je jet taky, abyste nemuseli brzdy moc používat. Když už ano, brzděte zlehka a snažte se brzdit jen s koly rovně. Pokuď se dostanete do situace která už moc řešení nemá, brzděte úplně natvrdo a vyšlápněte spojku.

Jak se brzdí s automatem

Levou nohou sešlápněte brzdu, zařaďte D, pravou nohou přidejte plyn a uvolněte brzdu. Dáte zabrat hydroměniči, který to zvládne o dost lépe než brzdící pásy a spojky v převodovce. Ty v té době mají zařazen stupeň jedna a i když chtějí posílat svou sílu na kola, provozní brzdy vozidla jim v tom zabrání.

Jak spravne zachazet s automatem

OBECNÁ PRAVIDLA:Při krátkém stání, např. na semaforech, nevyřazovat!Při jízdě do kopce, když automat váhá a neřadí, vždy přišlápnout plyn, aby automat podřadil. Nikdy nesundavat nohu z plynu, aby se autu tzv.Při zastavení a stání z kopce (nemusí být zrovna svah) nestát pouze na P!