Kdo vymyslel Android?

Kdo vymyslel Android?

Kdo vytvořil Android

Vývoj Androidu vede firma Google pod hlavičkou konsorcia firem Open Handset Alliance a výrobci různých zařízení mohou Android upravovat při dodržení stanovených podmínek. Takto upravený systém zpravidla vývojáři nazývají jinak (One UI v telefonech Samsung, MIUI od Xiaomi nebo dobrovolníky udržovaný LineageOS).

Kdy byl založen Android

Android měl svůj oficiální veřejný debut v roce 2008 s Androidem 1.0 – vydáním tak starým, že ani nemělo obvyklé roztomilé kódové jméno. Byl tehdy docela jednoduchý, ale zahrnoval sadu raných aplikací od Googlu, jako je Gmail, Mapy, Kalendář a YouTube, z nichž všechny byly integrovány do operačního systému.

Co to znamená Android

Android je operační systém vyvíjený společností Google, který v aktuální době využívá většina výrobců mobilních telefonů. Jedná se o tzv. otevřený operační systém a má prakticky neomezené možnosti přizpůsobení.

Kdy bude Android 14

A kdy se Android 14 dostane do ostrého provozu na všech zařízeních Google slibuje, že stabilní verze přijde už v červnu. Pak přijde okno zhruba tří měsíců, kdy budou mít vývojáři aplikací čas připravit se na nadcházející změny. Oficiálního vydání Androidu 14 bychom se tak mohli dočkat zhruba v srpnu.

Kdy vznikl iOS

6. března 2008 s vydáním iPhone software development kit (iPhone SDK), Apple oficiálně systém pojmenoval jako iPhone OS (Systém byl přejmenován na "iOS" 7. června 2010).

Kdo je majitel Google

Alphabet Inc.

Alphabet, Inc.
Zaměstnanci 190 234 (2022)
Majitelé Larry Page (26,3 %) Sergey Brin (25,3 %) Eric Schmidt (4,5 %) Vanguard Group (3 %)
Dceřiné společnosti Google X GV Calico Google Nest Google Fiber Google Ireland Holdings Unlimited Company Loon Wing Owlchemy Labs … více na Wikidatech
Identifikátory

Kdy vyšel Android 13

Android 13 je třináctá hlavní verze a celkově dvacátá verze operačního systému Android, vydaná 15. srpna 2022.

Kdy dostanu Android 12

Nový systém se samozřejmě dostane i do nejnovější řady Pixel 6. Ostatní výrobci dostali základní systémovou ROM s Androidem 12 začátkem října a nyní své systémy ladí tak, aby je se svou grafickou nadstavbou a dalšími úpravami mohli uživatelům nabídnout ještě do konce letošního roku.

Jak zjistit verzi Android

Zjištění, jakou verzi Androidu máteV telefonu otevřete aplikaci Nastavení.Dole klepněte na Informace o telefonu. Verze systému Android.Najděte sekce Verze systému Android, Aktualizace zabezpečení systému Android a Číslo sestavení.

Kdo vlastní iPhone

iPhone
Výrobce Apple
Produktová rodina iPhone
Typ smartphone
Uvedení 24. září 2021

Co znamená slovo iPhone

Význam: iPhone je mobilní zařízení od společnosti Apple, kombinující v sobě funkci telefonu a počítače. Jedná se o moderní přístroj, vybavený velkým dotykovým displejem a umožňující komunikaci na mnoha úrovních, spoustu funkcí, užitečných aplikací a také her.

Co spadá pod Google

Další služby poskytované GooglemAndroid.Google Chrome.Gmail.Učebna Google.G Suite.Google Ads.Google AdSense.Google Analytics.

Kdo vlastní Alphabet

Alphabet Inc.

Alphabet, Inc.
Zaměstnanci 190 234 (2022)
Majitelé Larry Page (26,3 %) Sergey Brin (25,3 %) Eric Schmidt (4,5 %) Vanguard Group (3 %)
Dceřiné společnosti Google X GV Calico Google Nest Google Fiber Google Ireland Holdings Unlimited Company Loon Wing Owlchemy Labs … více na Wikidatech
Identifikátory

Kdo dostane Android 14

Nyní, pro ty, kdo by se zajímali, bude Android 14 na telefonech Samsung Galaxy založen na One UI 6.0. To znamená, že zatímco finální verze vyjde po červenci na telefonech Pixel, můžeme očekávat, že Samsung uvede stabilní One UI 6.0 někdy v říjnu nebo listopadu, což není špatné.

Jak zvýšit verzi Androidu

Stažení nejnovějších dostupných aktualizací AndroiduV zařízení přejděte do aplikace Nastavení.Klepněte na Systém. Aktualizace systému.Zobrazí se stav aktualizace. Postupujte podle pokynů na displeji.

Jak stáhnout Android 13

Můžete počkat na upozornění systému nebo můžete přejít do Nastavení → Systém → Aktualizace systému a zkontrolovat aktualizaci ručně. Jakmile projde Android 13 Beta OTA, můžete jej nainstalovat jako běžnou aktualizaci systému. Po dokončení procesu instalace jednoduše po zobrazení výzvy restartujte zařízení.

Kdo to je Siri

Siri je virtuální asistent. Je součástí operačních systémů iOS, watchOS, macOS, iPadOS a tvOS společnosti Apple Inc. Asistent používá hlasové dotazy a uživatelské rozhraní pro zodpovězení na otázky. Tento software se přizpůsobuje uživatelským jazykům, vyhledáváním a preferencím.

Kdo je majitel Apple

Apple

Apple Inc.
Výsledek hospodaření 99,8 mld. $ (2022) 94,7 mld. $ (2021)
Celková aktiva 351 mld. $ (2021) 323,9 mld. $ (2020)
Zaměstnanci 154 000 (2021)
Majitelé Government Pension Fund Global (9,7 %) Berkshire Hathaway (7,4 %) Vanguard Group (6,6 %) BlackRock (6,3 %)

Proč si nekoupit iPhone

Prvním argumentem je, že Apple od letošního roku do balení nedává vůbec žádná sluchátka a dokonce ani nabíječku. Dokonce odstraňuje nabíječky i z ostatních nadále prodávaných telefonů. Odůvodňuje to ekologií a že nabíječku už má doma kde kdo. No jo, ale to by vám nesměli do balení přidat kabel USB-C na Lightning.

Kdo je vlastníkem Seznamu

Na majetkovou strukturu společnosti nemá změna žádný vliv, Ivo Lukačovič nadále zůstává jejím jediným majitelem.

Kdo vymyslel logo Google

Neobyčejné logo Googlu, které zdaleka není neměnné. První oficiální logo nově vzniklého vyhledávače vytvořil hned roku 1998 spoluzakladatel Googlu Sergej Brin v grafickém editoru GIMP podle návrhu designérky Ruth Kedarové a jeho součástí byl na rozdíl od dnešní podoby i vykřičník, tak jako u konkurenčního Yahoo.

Jak získat Android 12

Stažení nejnovějších dostupných aktualizací AndroiduV zařízení přejděte do aplikace Nastavení.Klepněte na Systém. Aktualizace systému.Zobrazí se stav aktualizace. Postupujte podle pokynů na displeji.

Na co se nikdy neptat Siri

S dotazy ohledně přípravy drog, správného naporcování lidského těla nebo výroby výbušnin se tedy na Siri raději neobracejte.

Jak se zeptat Siri

Řekněte „Hey Siri“, pak se můžete Siri zeptat například takto: „Kdo zpívá tuto píseň

Kdy zemřel Jobs

5. října 2011, Palo Alto, Kalifornie, USASteve Jobs / Úmrtí