כריסטין לונדון, בע”מ יוצרת גן קסום המעוצב עם ילדים בראש
כשאתה חושב "גינה רשמית"-או אפילו "עיצוב נוף"- הדבר הראשון שעולה על הדעת הוא לא "ידידותי לילדים." אבל גן לאחרונה של אלכסנדרה בולינדר-גיבסנד עבור כריסטין לונדון, בע”מ. עלול לגרום לך לחשוב מחדש על הרעיון הזה. העיצוב-הכולל בוסתן פירות, בית משחקים וטרמפולינה מובנית-הוא הנמען החדש של המכון לאדריכלות קלאסית & של אמנות הפרס הראשון של באני מלון לעיצוב נוף, על שמו של החברתי, הנדבן והגנן הנלהב מאחורי גן הוורדים של הבית הלבן. ודי לומר שזהו חלומו של כל ילד (ומבוגר חובב טבע!).
אהבתו של בולינדר-גיבסנד עצמו לחיק הטבע החלה בשלב מוקדם של חייו: "לסבא וסבתא היה בית בשבדיה עם הרבה עצים והם אפשרו לי לרוץ חופשי בגינה – אני חושב שככה התחלתי להעריך את עולם הטבע," היא נזכרת. אותו רעיון של הרמוניה בין צעירים לטבע היה חלק בסיסי בפרויקט עטור הפרסים שלה.
"ניגשנו לפרויקט הזה כהזדמנות לילדים ולמבוגרים כאחד," בולינדר-גיבסנד מספרת לבית יפה. "ניסינו לדמיין את הילדים מסוגלים להתרוצץ ולנצל את החללים בניגוד לקשיחות של גינה רשמית."
טרמפולינה בנויה בנוף שמסביב. באדיבות כריסטין לונדון בע”מ.
הצעד הראשון לעשות זאת היה למחוק את הגבולות בין המיועדים "מרחב משחק" ו "שטח גינה." במקום זאת, בולינדר-גיבסנד ארגו את השניים יחד, שוכנים בית משחקים במטע פירות אבן, מסדרים מיטות גן עשבים וירקות ליד פינת אוכל חיצונית לקטיף קל, ואפילו הטמעת טרמפולינה באחו, שם שניהם חבויים באלגנטיות. נוף ובקרבה נוחה לשאר החללים החיצוניים.
העיצוב שהתקבל משלב לאלתר את משחקי הילדים בצורה מהורהרת, מציין המעצב, הוא גם מעודד מודעות מוקדמת לסביבה הטבעית ומעודד חקר ויצירתיות..
"אני חושב שטוב להיחשף לתרחישים בעולם האמיתי בגיל צעיר יותר, במרחב בטוח," אומר המעצב. "זה מטפח הרבה חשיבה יצירתית ושיעורים מהעולם האמיתי כשאתה לא מוגבל לתוכנית במיוחד לילדים. אתה מפתח כישורים שתצטרך כמבוגר."
קיימות היא גם גורם קריטי בעיצובים של בולינדר-גיבסנד, כאשר כל אלמנט נועד להיות הרמוני ככל האפשר עם הנוף הטבעי שמסביב. המבחר המתחשב שלה של נטיעות ילידות והפריסה הפחות פולשנית שואפת לחגוג את הטבע, ולא לעקוף אותו. גם זה לקח שילדים יכולים לקחת מהגינה.
מיטות לירקות ועשבי תיבול מעודדות ילדים ללמוד מהיכן מגיע האוכל. באדיבות כריסטין לונדון בע”מ.
אולם מה שעוד יותר מפתה אותם הוא היכולת לגדל מזון משלהם, דוגמה מוחשית יותר לקיימות.. "אני חושב שזה ממש חשוב להיות מסוגל לשתף ילדים מאיפה בעצם ירקות מגיעים," אומר המעצב. "כיצד פועלת מערכת זו? זה לא רק לקטוף תפוח מהמכולת. זה להשקות את העץ ולחתוך אותו ולהשתמש בחומרים הנכונים. אני חושב שתהליך גידול המזון שלנו מועיל כל כך לחלוק עם מישהו."
בסופו של דבר, זו ההערכה המולדת לטבע שרואה בולינדר-גיבסנד את החוט המקשר בין יצירתה לזה של שם הפרס.. "אני חושב שבמקום שאני דומה לבני מלון הוא ברגישות לחומר צמחי והצבת הצמחים," היא אומרת. "והבנתה את ההקשר של מקום, יחד עם הקשר של השטח."
חבר המושבעים של הפרס – קבוצת מומחים ובהם המעצבים באני וויליאמס, קתרין הרמן, ריצ’רד ארנץ, מליסה דל -ווצ’יו וארן מיינארד, כמו גם נשיא הגן הבוטני של ניו יורק ד”ר גרגורי לונג – הסכימו בבירור.. "זהו גן שובב עם הרבה פעילויות לא בתוך שטח עצום," אמר מיינארד בהודעת הפרס. "זה גינה מרתקת."
בולינדר-גיבסנד יוכר בטקס הענקת פרס הצטיינות ICAA על הצטיינות במסורת הקלאסית ויקבל פרס כספי בסך 1,500 $ שנתמך על ידי קרן ג’רארד ב למברט שהוקמה על ידי באני מלון..
לחץ כאן למידע נוסף על תוכניות הלימוד של באני מלון ב- ICAA.
עקוב אחר House Beautiful ב אינסטגרם.
>