שישה מעצבים חולקים את עצתם הטובה ביותר לעבודה עם איש מקצוע
עיצוב עוסק בפשרה – בין לקוחות למעצבים, בין פונקציה ליופי. מנהלת המערכת ג’ואנה סאלץ משוחחת עם שישה מעצבים באטלנטה כדי לשמוע כיצד הם מוצאים איזון שמח בכל זה.
ג’ואנה סלץ: כל כך הרבה עיצוב הוא מעין מפגש בין המוחות בינך לבין הלקוח שלך, בינך לבין הספקים שאיתם אתה עובד. זו חוויה כל כך שיתופית שאף אחד אמיתי לא נוהג לגמרי בסירה. השאלה הראשונה שאני רוצה לשאול היא בעצם לגבי הפשרות שאתה עושה לעצמך. במה העבודה שלך, עבודת העיצוב שלך בבית שלך שונה ממה שאתה עושה עבור לקוחות?
ג’ו זלץ @josaltz
מייקל סמית בויד: אז היום, כל סיפורי האינסטגרם שלי עוסקים בחדר השינה שלי, כי קרעתי אותו לגמרי. התקרות, הקירות, הכל חדש לגמרי ואני לא יודע מה לעזאזל אני הולך לעשות. פשוט ידעתי שהגיע הזמן לשינוי וזה מרגש ומפחיד בו זמנית. ההבדל בין עבודה עבור עצמי ועבור לקוחות הוא שאין לי את הפרמטרים שהם עושים. לפעמים יש לי כמעט יותר מדי אפשרויות.
את כל: ממ-הממ.
מישל: כמובן שההבדל הנוסף הוא התקציב. [צוחק]. איפה התקציב כשזה בשבילך? אפילו שקלתי לגייס את אחד מחברי, מעצב אחר שחושב שאולי צריך להדריך אותי רק קצת. אבל אז חשבתי, למה שלא אעריך שימוש במעצב אם אני כזה, אם אני מצפה שאנשים יעריכו אותי?
סוזן קסלר: אני 10 שנים בבית שלי ואני די עושה הכל. זה קצת מלחיץ. אבל אני כן חושב שכאשר אתה מעצב שעושה שטח משלך, כפי שאמר מישל, האפשרויות הן בלתי מוגבלות. אני מנסה להשתמש בו כמעבדה ליצירתיות. זה סוג של דבר מרגש שאתה יכול לדחוף את המעטפה ולעצב לעצמך. ואני אכן מגלה שזה הרבה פעמים מעורר השראה לעבודה שאנו עושים עבור לקוחות. אבל יש הרבה לחץ – אבל לחץ טוב!
ג’ו: האם הלחץ מהרעיון הזה שזה הדבר שהכי מייצג אותך?
סוזן: אני חושב שככל מעצב, אתה רוצה ליצור השראה לדברים שאתה עושה וכאשר אתה מקבל הזדמנות לעשות משהו אישי, הלחץ הוא חיובי. כי אני חושב שזה סוג של יצירת אנרגיה ומיקוד שבאמת מוציא לי, לפחות אישית, כמה מהרעיונות הטובים ביותר שלי.
אריקה וורד ריאן הייסליפ
אריקה וורד: כֵּן. רק לאחרונה סיימתי את המטבח שלי בסתיו שעבר ובשבילי, אני חושב טוב, יכול להיות שזה גם לכולם, לפעמים אנחנו מוותרים על התהליכים שלנו, וזה יכול להוביל אותנו במורד חור ארנב. אני לא חושב שאנחנו מנסים בכוונה לקצר משהו. זה בדיוק כמו, "הו, אני עושה את זה כל הזמן." אתה מתחיל לנסות לעשות בחירות ולעשות את זה ולעשות את זה. ואתה כאילו, חכה רגע, מה אמרתי עכשיו? אז אתה רוצה לדבוק בזה, גם כשאתה מעצב לעצמך. אבל אני חושב שזו גם הזדמנות לעשות משהו שאולי רצית לעשות עבור לקוח ולא יכולת לבצע אותו מכל סיבה שהיא. ואז אם זה עובד, תוכל לעשות זאת עבור לקוח. אבל, כפי שסוזן אמרה, זו בהחלט מעבדה. ואם הכל מתפוצץ, לפחות זה לא היה בתקציב של מישהו אחר!
[צוחק]
אליזבת אינגרם: אף אחד לא נפגע!
מישל: נזכה להתייחס לזה כאל בית תצוגה, אולי לעשות מה שלא נמצא בתיק העבודות שלנו.
אריקה וורד עוסקת בשילוב דברים שהלקוח לא היה חושב עליהם, כמו אמנות הטקסטורה כאן. לורן רובנשטיין
אליזבת: אתה יודע, אנשים שואלים אותי כל הזמן, "מה הסגנון האישי שלך?" ואני אומר, "אין לי באמת כזה." אין לי דבר שאני עושה. אבל יש לי דברים שהם לזהות אותי. וזה מופיע בסביבות החיים שלי. תמיד יש. אני אספן. אני פשוט אוסף שטויות ויש לי קו מוצרים משלי, אבל כל השאריות מסתיימות במקומי. וזה די כיף. זה בערך כמו ארון של סקרנות.
ג’ו: אז מבחינת עבודה עם לקוחות, מה לדעתך רמת המעורבות הטובה ביותר, האידיאלית,?
מארק וויליאמס וניקי פפאדופולוס ריאן הייסליפ
ניקי פפאדופולוס: אני שמח שיש לקוח מעורב עד כמה שהוא רוצה או מועט. הדבר הגדול ביותר שאני חושב בשבילי שאנחנו מנסים להרשים את הלקוחות שלנו הוא שצריכה להיות רמה של אמון בעובדה שאנו אנשי מקצוע. והעובדה שיש לנו תהליך שאני מקווה שהם מרגישים איתו בנוח. אם אתה רוצה לשלוח לי בדוא”ל 37 לוחות פינטרסט, אחד לכל שטח, זה בסדר. אני שמח להסתכל על זה. או אם אתה אומר, "עשה מה שאתה רוצה לעשות, הנה פנקס הצ’קים שלי, להתראות," זה גם בסדר. כל עוד יש רמה של אמון שאנחנו יודעים מה אנחנו עושים ואנחנו נעבוד לטובת הלקוח שלנו.
ואז אני חושב שהדבר היחיד הנוסף הוא לגבי גבולות. כשאתה שולח שבעה מיילים בין השעות 2:00 ל -4: 00, אני לא מתכוון להגיב לך ברגע זה. רמת הנגישות הזו שלדעתי אנשים מרגישים כלפי איש מקצוע בעיצוב כמעין מישהו שנשכר כדי להיות אצל מישהו ולבקש היא משהו שלדעתי אנשים לפעמים מתמודדים איתו וזה מעמיס על מערכת היחסים..
אליזבת: אני חושב שדבר אחד שקורה גם בפרסומת, אבל גם קצת במגורים, הוא שאני אומר שאני די הופך לחלק מצוות הבית. ואני אומר, "אם אתה אוהב את מה שעשיתי, הנה איך לעשות את זה – אני לא הקונה האישי שלך."
ג’ו: אני חושב שרעיון הגבולות מאתגר כאשר אתם, כלומר, בכנות – וזה קורה כמעט בכל שיחה – אתם קרובים לאנשים האלה כמו המטפלים שלהם. אז, אתה יודע, לנקודה של ניקי, הרעיון הזה של הצבת גבולות הוא כנראה דבר שקשה לאזן אותו. איך אתה ניגש לזה?
“האיכות כל כך חשובה”, אומרת ניקי פפאדופולוס, המעודדת את הלקוח לבחור ביצירות בסיס עשויות היטב, כמו ספות-גם אם הן עולות קצת יותר. אמילי ג ‘פאליל
מארק וויליאמס: אתה יודע, זו נקודה מאוד חשובה מכיוון שחלק מהתהליך שלנו באמת מעורב בלקוחות. אנו מרגישים שהתפקיד שלנו הוא לא רק להעביר את מה שאנו חושבים לביתם ולקוות שהם יהנו מזה, אלא להקשיב באמת ולשאול ובאמת לעבוד עם הלקוח כדי להבין מי הם, היכן הם חיים, מה הם אוהבים, איך הם רוצים להרגיש בסוף היום כשהם חוזרים מהעבודה?
אנחנו באמת צריכים להיכנס לראש שלהם ולהבין את הדברים האלה כדי שנוכל לספק להם את הסביבה הטובה ביותר האפשרית. ועל כן אתה צריך לבסס רגישות כלשהי של קרבה כדי שתוכל להבין את הדברים החשובים מאוד מאוד, תוך שמירה על מרחק מקצועי. וכמו שאמרה ניקי, אמון הוא חלק גדול מזה.
מישל סמית בויד ריאן הייסליפ
אליזבת: אני חושב שהיום לפעמים יכול לקחת זמן עד שנבנה אמון עם הלקוחות שלנו כי יש כל כך הרבה מדיה חברתית. ומה שאני אומר למעצבים שלי זה כשמישהו שוכר מעצב, זה כי הוא בעצם אוהב עיצוב. אנשים ששוכרים מעצבים כבר רגישים לעיצוב, או שהם לא שוכרים מעצב. אז מה שקורה הוא שאנו מקבלים לקוחות שיש להם הרבה מחשבות על עיצוב ואנחנו בהחלט רוצים להקשיב להם, אבל הם מחפשים אותנו להעלות את החוויה שלהם. וגיליתי שלוקח קצת זמן לבנות את האמון שלהם בנו, אבל לוקח לנו גם קצת זמן לבטוח בלקוח. זה סוג של תן וקח וזה חייב להתפתח ולהתפתח. זה אף פעם לא דבר חד כיווני.
אליזבת אינגרם ריאן הייסליפ
ג’ו: אריקה, אני רואה אותך מהנהנת. אני אעביר לך את זה אבל רציתי לומר שחשבתי, לנקודה של סוזן שיש משהו בהיפוך האמון הזה, נכון? כי בהרבה דרכים אתם שוכרים את הלקוחות האלה בדיוק כמו שהם מעסיקים אתכם.
אריקה: נכון, בדיוק. אז מה שאני אומר הוא: הקדימו את הבעיה. אני אספר להם מראש, "זהו אינו תהליך מושלם. דברים יגיעו פגומים. מישהו לא יופיע." אני רק מנסה להקדים את מה שהם כבר מפחדים ממנו. אני פונה לאלה מראש. אבל ההבדל הוא שאני מטפל בזה, לא אתה. ימין? יש לנו את זה. אז רק ליידע אותם שזה תהליך. אבל אם הדברים משתבשים, יש לנו שליטה על זה. ולכן כשזה נכנס פגום, שבור, מה שלא יקרה, הם כבר הוזהרו – אבל הם גם נינוחים.
החלק השני, לזה שחוזרים לתהליך שוב, הוא שאני רק מודיע להם מראש: זה התהליך שלנו ואני מאוד בספר בנוגע לתהליך וכך הם תמיד יודעים מה הלאה מבלי אפילו לשאול לִי. אבל זה אכן מגיע לנקודה זו של אמון שמתפתח כיוון שאז אנו מתחילים לסמוך כשהלקוח מתחיל לסמוך עלינו יותר.
ג’ו: אז נראה שלכולכם יש דרכים בהן אתם מנהלים מערכות יחסים כאלה כדי לשמור על עצמכם ברמה עם הלקוחות האלה שבהם יש לכם הבנה. אני סקרן לדעת, מה אתה עושה כאשר יש לך לקוח שחורג מגבול – כשמישהו שולח מיילים בין השעות 2:00 ל -4: 00 – איך אתה מתמודד עם זה??
אליזבת אינגרם פיתחה חלל סוער המתנפץ על חדר שינה משנות ה -70 של הבר Joyface בניו יורק © סטודיו סיימון לואיס
מארק וויליאמס: אני חושב שאתה מגיב מאוד ישיר ותמציתי, לא באגרסיביות, אבל אתה רק צריך להיות ברור ברגע זה. כי אם, למשל, היה לי לקוח שצילם לי כל מיני מידע ובקשות ותצלומים ומחשבות באמצעות הודעת טקסט – בשבילי זו הדרך הפחות יעילה לתקשר איתי. יש לי אותו כמייל, הוא יישב בתיבת הדואר הנכנס שלי עד שאטפל בו. אז זה תמיד שם מול הפנים שלי. אז פשוט שלחתי הודעה בחזרה,"תודה רבה לך. זהו מידע בעל ערך רב," אבל אז הודע לי שאני יכול להגיב בצורה יעילה הרבה יותר כדי לענות על הצרכים שלהם אם זה באמצעות דוא”ל.
ניקי: ובגלל זה יש לנו סעיף תקשורת בחוזה שלנו! טקסטים הם דבר שברגע שההתראה נעלמת, אינך יכול לעקוב אחר, אינך יכול לחפש. אולי זה לא מועבר. זו פשוט לא דרך יעילה לתקשר לאורך החיים של פרויקט שעשוי להימשך תשעה חודשים, שנה או שנתיים. לא ניתן לצפות ממני להסתכל אחורה דרך הודעות טקסט בשווי תשעה חודשים כדי למצוא מה היה צבע הצבע שממש אהבת בבית מלפני שלושה בתים ולחפש זאת.
סימן: אבל אתה יכול לחפש את זה ביעילות באמצעות דוא”ל. אני חושב שבתהליך זה שקיפות היא מותרות לא פחות מהדרכה שאנו מספקים. ואני חושב שכך אנחנו באמת מתמודדים עם הלקוחות שלנו ושקופים בנוגע לענות ישירות ומיידיות ולהיות כנים לגבי התהליך שלנו ולדבוק בו כי עשינו זאת בעבר, וזו הסיבה שהתקשרת אלי. אם אתה רוצה להפיק את מלוא התועלת של המותרות שאתה משלם עבורה, חלק ממנה הוא להיות כנה ולהתנהג איתך.
ג’ו: זה מה שכל מערכת יחסים טובה צריכה, נכון? כנות, שקיפות ואמון. בסדר, שאלה אחרונה, ואני רוצה שכולם יענו: מה הדבר היחיד שהיית רוצה שהלקוחות שלך היו מחונכים עליו יותר?
אליזבת: עלות, בהחלט זאת אומרת, לקוחות יראו משהו יפה במגזין, שלא יגיע בזול. וגם, הייתי אומר שאני רוצה שהלקוחות יהיו קצת יותר פתוחים. כי אז מתרחשת העבודה הטובה ביותר.
סימן: הייתי אומר מסגרת זמן. אני חושב שיש תרבות של מיידיות שכולנו חיים בה עם הודעות טקסט ודוא”ל וכל אופני התקשורת שיש לנו. וגם יש הרבה כלי תקשורת … שיישארו ללא שם … שעשויים להצביע על כך שדברים יכולים לקרות הרבה יותר מהר ממה שהם באמת יכולים. [צוחק].
בחדר של מישל סמית בויד, בד עשיר ומשטחים בהירים מעוררים תחושה שלווה. “זה קשור למצב הרוח”, אומר המעצב. צילום ALLEN COOLEY
ג’ו: אין לי מושג על מה אתה מדבר.
סימן: אני לא מדויק!
מישל: אבל כולנו צחקנו! אני חושב שלי יהיה שזה לא קשור, "אני חייב את הדבר הזה לחדר המושלם" עד כמה שאנו אחראים למצב הרוח הכללי. זה על איך שאתה מרגיש כשאתה נמצא בו ואם זה תומך במה שאתה צריך כדי להיות במרחב הזה. התפקיד שלנו הוא הרבה יותר מאשר לגרום לדברים להיראות יפים. וזה לא קורה בצורה כזאת כי זה תהליך מהורהר באמת לתרום למצב הרוח הכללי שלך ולפיכך לבריאות, ואתה יודע, ליצור חיים טובים יותר..
אריקה: אני לא מנסה לשכפל משהו שהם מצאו. [צוחק]. כי זה אולי נראה נהדר בתצלום שהם הסתכלו עליו, אבל אין להם מושג שהצבע השתנה בתמונה. או שהאדריכלות היא מה שבאמת יוצר את התמונה. אז רק לסמוך על כך שהאדם ששכרו יכול לספק את העיצוב הטוב ביותר לבית בו הם חיים.
סוזן קסלר מביאה נגיעות מההיסטורי לפנים שלה עם פרטים קלאסיים והרבה עתיקות. ארוחות ERICA GEORGE
ניקי: הלוואי שידעו קצת יותר על איכות המוצר. יש הרבה מאוד השכלה שאנחנו מנסים לעשות עם הלקוחות שלנו, במיוחד כשזה נוגע לקיימות בדרך להכין משהו או למה זה נוצר כך ולמה אנחנו מציעים המלצה על היצירות הספציפיות האלה. כי, אתה יודע, הספה שלך עליה אתה הולך לשבת ולשכב כל יום צריכה להיות בנויה כל כך, שכאשר ילדך בן השש יקפוץ על כל זה, זה לא יתפרק מתחת לרגליהם. אז אנחנו מקפידים על רמות איכות ספציפיות, במיוחד עבור פריטי השקעה גבוהים יותר מכיוון שאנחנו לא רוצים שיהיו לכם רהיטים שיגיעו למזבלה בעוד שנתיים..
סוזן קסלר מביאה נגיעות מההיסטורי לפנים שלה עם פרטים קלאסיים והרבה עתיקות. ארוחות ERICA GEORGE
סוזן: אנחנו תמיד עושים תקציב ולוח זמנים מראש כי אם נצליח להוציא את כל זה החוצה, נוכל לאמץ את הכיף ובאמת להפוך אותו למהנה. כל תהליך הבנייה והעיצוב, זה צריך להיות כיף. וכידוע, זה יכול להיות מאתגר, ואני רוצה שהלקוחות יאמצו זאת כיוון שכאשר זה קורה, אז האמון קורה. אלה מערכות היחסים שהופכות את זה באמת שווה את זה. ואז אנחנו, כפי שאמר מישל, נוכל לעזור להם ליצור סביבה שלמה שבאמת משקפת אותם. כי עיצוב באמת עושה את ההבדל בחיי אנשים.
עקוב אחר House Beautiful ב אינסטגרם.
>