24 τρόποι για την προώθηση του WordPress Blog σας
Όταν όλοι φαίνεται ότι ξεκινούν ένα ιστολόγιο και δημοσιεύουν περιεχόμενο, ποιες στρατηγικές χρειάζεστε για να βεβαιωθείτε ότι το ιστολόγιό σας ξεχωρίζει?
Πιστεύετε ότι το ιστολόγιό σας έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια θέση για τον εαυτό σας ανάμεσα σε αυτά; Ένα ιστολόγιο σίγουρα χρειάζεται καλό περιεχόμενο και αφοσίωση για να τραβήξει την προσοχή, αλλά μόνο αυτό δεν είναι αρκετό. Χρειάζεστε τον παράγοντα “X” που κάνει τους αναγνώστες να ζητούν από τον ιστότοπό σας.
Σε αυτήν την ανάρτηση θα συζητήσουμε και θα καλύψουμε όλα τα σημαντικά σημεία για να κάνετε το ιστολόγιό σας μια ταυτότητα που χρειάζεται. Αυτή η ανάρτηση καλύπτει όλες τις κύριες πτυχές από την έναρξη της ιστοσελίδας, τη φιλοξενία, την προώθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τη βελτιστοποίηση των μηχανών αναζήτησης έως τις πρόσθετες στρατηγικές μάρκετινγκ στο διαδίκτυο που μπορείτε να επιλέξετε. Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση μετά το άλμα.
Αν σας αρέσει αυτό το άρθρο, μπορεί να σας ενδιαφέρει να ελέγξετε μερικά από τα παλαιότερα άρθρα μας σχετικά με τα Εργαλεία παρακολούθησης διακομιστή, να χρησιμοποιήσετε τα Social Media για να λάβετε σχόλια, να βελτιστοποιήσετε το WordPress blog σας και τον επαγγελματικό προγραμματισμό ιστότοπων.
Φάση 1: Κάντε το λάκτισμα του ιστότοπού σας
1 – Ξεκινήστε με έναν καλό προσαρμοσμένο σχεδιασμό
Δημιουργήστε ένα προσαρμοσμένο σχέδιο για το ιστολόγιό σας ή επιλέξτε ένα καλό θέμα και προσαρμόστε το με το δικό σας λογότυπο, γραφικά, συνδυασμό χρωμάτων κ.λπ. Η χρήση ενός προεπιλεγμένου θέματος για το ιστολόγιό σας μπορεί να δώσει στον ιστότοπό σας μια γενική, αντιεπαγγελματική εμφάνιση και αίσθηση.
2 – Δημιουργήστε τη μοναδική σας πρόταση αξίας
Ακριβώς όπως ένα προϊόν, το ιστολόγιό σας χρειάζεται μια πρόταση μοναδικής αξίας που να λέει ξεκάθαρα στους επισκέπτες σας γιατί το ιστολόγιό σας είναι μοναδικό και τι τους προσφέρει. Σε πολλές περιπτώσεις, το καλύτερο σημείο πώλησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι εσείς – η παρουσίαση της εμπειρίας, των διαπιστευτηρίων και της ιστορίας σας μπορεί να είναι ένας ισχυρός λόγος για τους αναγνώστες να σας ακολουθήσουν και να σας εμπιστευτούν.
3 – Δημοσιεύστε τα στοιχεία σας
Κάντε το ιστολόγιό σας “πραγματικό” ;;. Συμπεριλάβετε φωτογραφίες και βιογραφικά στοιχεία για κάθε συγγραφέα, λεπτομερή σελίδα και πλήρη στοιχεία επικοινωνίας.
4 – Δημιουργήστε φοβερό περιεχόμενο
Το καλό περιεχόμενο δεν είναι αρκετά καλό. Δημιουργήστε και δημοσιεύστε περιεχόμενο που υπερβαίνει κατά πολύ αυτό που προσφέρουν τα άλλα ιστολόγια, ώστε το ιστολόγιό σας να γίνει αρχή για κάθε θέμα για το οποίο γράφετε. Η πραγματοποίηση πρωτότυπης έρευνας (ώστε να μπορείτε να δημοσιεύσετε κάτι που δεν έχει καμία άλλη ιστοσελίδα) είναι πάντα ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε.
5 – Κάντε το περιεχόμενό σας να φαίνεται υπέροχο
Χρησιμοποιήστε υποτίτλους, μορφοποίηση, γραφικά και άλλες σταθερές τακτικές σχεδιασμού για να κάνετε κάθε ανάρτηση εύκολη στην ανάγνωση και ελκυστική για το μάτι.
Φάση 2: Μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων
6 – Ρύθμιση σελίδας στο Facebook
Δημιουργήστε μια σελίδα στο Facebook για το ιστολόγιό σας και βεβαιωθείτε ότι συμπληρώνετε τη σελίδα με το λογότυπό σας, τα στοιχεία του ιστολογίου κ.λπ..
7 – Ρύθμιση λαβής Twitter
Ρυθμίστε και συμπληρώστε ένα προφίλ Twitter για το ιστολόγιό σας (ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το προσωπικό σας, αν είναι σχετικό). Μπορείτε να ενσωματώσετε τη σελίδα σας στο Facebook με το προφίλ σας στο Twitter, έτσι ώστε οι ενημερώσεις που δημοσιεύονται στο ένα να δημοσιεύονται αυτόματα στο άλλο.
8 – Σύνδεση με τα κοινωνικά σας προφίλ
Προσθέστε εικονίδια/κουμπιά κοινωνικών μέσων στο πρότυπο ιστολογίου σας με συνδέσμους σε κάθε προφίλ κοινωνικών μέσων. Προτείνω να τα ομαδοποιήσετε δίπλα στον σύνδεσμο τροφοδοσίας RSS, κάπου πάνω από το ιστολόγιο του ιστολογίου σας.
9 – Εφαρμόστε ένα Facebook Like Box
Ένα κουτί όπως το Facebook είναι ένας διαδραστικός τρόπος για τους επισκέπτες να δουν τη σελίδα σας στο Facebook και να συνδεθούν με αυτήν. Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε ένα πλαίσιο like στο πρότυπο ιστολογίου σας αντιγράφοντας και επικολλώντας τον κώδικα από το Facebook σε ένα widget. Εδώ είναι ένα παράδειγμα:
αλφάβητο
10 – Εφαρμόστε το Facebook “Like” ;; Κουμπιά
Τα κουμπιά Like είναι πολύ διαφορετικά από ένα αντίστοιχο κουτί. Τα κουμπιά Like συνήθως προστίθενται στο τέλος κάθε ανάρτησης. Όταν ένας επισκέπτης κάνει κλικ ότι του άρεσε η ανάρτηση, θα εμφανιστεί ένας σύνδεσμος για την ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook. Εκτός από τον μηχανισμό κοινωνικής κοινής χρήσης, το Facebook «αρέσει»; Τα δεδομένα χρησιμοποιούνται επίσης για να επηρεάσουν τις ταξινομήσεις αναζήτησης Bing. Σας συνιστώ να βάλετε τον κώδικα στο πρότυπο του ιστολογίου σας ώστε να προστίθεται αυτόματα στο τέλος κάθε ανάρτησης.
11 – Εφαρμογή του Tweet This Buttons
Προσθέστε ένα Tweet αυτό το κουμπί στο τέλος κάθε ανάρτησης για να ενθαρρύνετε τους επισκέπτες να Tweet βγάλουν έναν σύνδεσμο προς την ανάρτηση του ιστολογίου σας.
12 – Προσθέστε το widget ShareThis
ShareThis είναι ένα δωρεάν widget all-in-one που μπορεί να προστεθεί στο τέλος κάθε ανάρτησης, επιτρέποντας στους χρήστες να μοιράζονται το περιεχόμενό σας σε μια μεγάλη ποικιλία κοινωνικών πλατφορμών. Εδώ είναι ένα γραφικό που δείχνει πώς λειτουργεί το γραφικό στοιχείο:
Φάση 3: Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης
13 – Εκτελέστε έρευνα λέξεων -κλειδιών
Το πρώτο βήμα με οποιαδήποτε καμπάνια SEO είναι η έρευνα λέξεων -κλειδιών για να καθορίσετε ποιες λέξεις -κλειδιά θέλετε να καταταχθούν. Δημιουργήστε μια λίστα λέξεων -κλειδιών στόχου, συμπεριλαμβανομένου ενός συνδυασμού λέξεων -κλειδιών χαμηλού όγκου/ανταγωνισμού και μεγάλου όγκου/ανταγωνισμού.
14 – Διαίρεση λέξεων -κλειδιών σε τρεις κατηγορίες
Αφού δημιουργήσετε τη λίστα των λέξεων -κλειδιών -στόχων, χωρίστε τις σε τρεις κατηγορίες: μερικές λέξεις -κλειδιά για την αρχική σας σελίδα, δύο λέξεις -κλειδιά για κάθε κατηγορία στο ιστολόγιό σας και μεγάλο αριθμό λέξεων -κλειδιών για μεμονωμένες αναρτήσεις.
15-Εγκαταστήστε το SEO σε όλα
Κατά τη γνώμη μου, το πιο ολοκληρωμένο και εύχρηστο plug-in SEO για το WordPress είναι το All in One SEO Pack. Εγκαταστήστε το και χρησιμοποιήστε το για να βελτιστοποιήσετε τους τίτλους και τις περιγραφές σας.
16 – Βελτιστοποίηση αρχικής σελίδας
Βελτιστοποιήστε τον τίτλο, τη μετα-περιγραφή, το κείμενο και άλλα στοιχεία της αρχικής σελίδας για τις λέξεις-κλειδιά που επιλέξατε.
17 – Βελτιστοποίηση σελίδων κατηγορίας
Βελτιστοποιήστε τον τίτλο, τη μετα-περιγραφή, το κείμενο και άλλα στοιχεία των σελίδων της κατηγορίας για τις λέξεις-κλειδιά που επιλέξατε.
18 – Προσθήκη κειμένου σε σελίδες κατηγορίας
Εάν βελτιστοποιείτε τις σελίδες κατηγορίας σας, θα είναι χρήσιμο να προσθέσετε κάποιο μοναδικό, στατικό περιεχόμενο σε κάθε σελίδα κατηγορίας. Αυτό μπορεί να γίνει τροποποιώντας το θέμα σας για να εμφανιστεί το πεδίο περιγραφής κατηγορίας.
19 – Βελτιστοποιήστε κάθε δημοσίευση καθώς τη δημοσιεύετε
Πριν δημοσιεύσετε κάθε ανάρτηση, βεβαιωθείτε ότι την έχετε βελτιστοποιήσει για τις λέξεις -κλειδιά -στόχους σας.
20 – Βελτιστοποίηση δομής συνδέσμου
Βελτιστοποιήστε τη δομή συνδέσμων του ιστολογίου σας για να διασφαλίσετε τη μέγιστη ποσότητα ροής χυμού συνδέσμων στις πιο σημαντικές σελίδες σας. Ένας απλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να διασφαλίσετε ότι κάθε σημαντική σελίδα συνδέεται με την πλοήγησή σας σε ολόκληρο τον ιστότοπο, είτε μέσω μενού είτε μέσω widget.
Φάση 4: Πρόσθετες στρατηγικές μάρκετινγκ στο διαδίκτυο
21 – Ρύθμιση λίστας email/Auto Responder
Δημιουργήστε μια λίστα e-mail και καταγράψτε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των επισκεπτών σας, ώστε να μπορείτε να παρακολουθήσετε και να μείνετε σε επαφή μαζί τους. Αυτό όχι μόνο θα οδηγήσει σε περισσότερους επιστροφείς, αλλά θα δημιουργήσει μια λίστα στην οποία μπορείτε να προωθήσετε προϊόντα και υπηρεσίες.
22 – Δώστε ένα δωρεάν δώρο σε νέους συνδρομητές
Για να αυξήσετε το ποσοστό των επισκεπτών του ιστότοπού σας που εγγράφονται στη λίστα e-mail σας, δώστε ένα δωρεάν δώρο, όπως ένα e-book ή ένα e-course.
23 – Δοκιμάστε τη ΔΕΗ του Δικτύου εμφάνισης Google
Αν ψάχνετε για έναν τρόπο για να ξεκινήσετε την επισκεψιμότητα στο ιστολόγιό σας, εξετάζοντας την προβολή διαφημίσεων στο δίκτυο εμφάνισης Google. Συνήθως μπορείτε να λάβετε επισκέπτες με χαμηλότερο κόστος ανά κλικ στο δίκτυο αναζήτησης, ειδικά εάν στοχεύετε επισκέπτες εκτός των ΗΠΑ.
24 – Δοκιμάστε το StumbleUpon Paid Discovery
Ένας άλλος καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την επισκεψιμότητα στο ιστολόγιό σας είναι μέσω του StumbleUpon Paid Discovery, πρώην διαφημίσεις StumbleUpon.