Co je potřeba k převodu auta?

Co je potřeba k převodu auta?

Co je třeba k přepisu auta

K přepisu nového auta je nutné doložit níže uvedené dokumenty:Čistopis velkého technického průkazu a plnou moc prodávajícího.Přihlášku k registraci vozidla pro registr silničních vozidel.Originál dokladu o nabytí vozidla.Zelenou kartu a občanský průkaz.
Archiv

Co je potřeba k přepisu vozidla 2023

Jaké dokumenty jsou k převodu potřeba:Kompletní dokumenty k autu (velký a malý techničák)Platnou zelenou kartu.Občanský průkaz.Protokol o evidenční kontrole.Kupní, leasingová smlouva nebo faktura.Podnikatelé živnostenský list nebo koncesní listinu.

Jak probíhá převod auta

Na úřadě vyplníte formulář pro přihlášení vozidla na nového majitele. Přiložíte originál technického průkazu vozidla a odevzdáte registrační značku, ke které přiložíte osvědčení o registraci vozidla. Dále doložíte doklady nového vlastníka (ověřenou plnou moc, pokud je s vámi osobně jeho občanský průkaz).
ArchivPodobné

Jak donutit nového majitele k přepisu vozidla

Můžete mu zkusit zaslat písemnou tzv. předžalobní výzvu, ve které jej vyzvete k součinnosti, tj. aby se s Vámi dostavil na příslušný úřad a byl dokončen přepis. Druhou možností je písemně odstoupit od uzavřené smlouvy z důvodu podstatného porušení povinnosti (tj.

Kdo platí za přepis auta

Samotný přepis vozidla je zpoplatněn částkou 800 Kč, kterou platí prodávající, pokud není smluvně určeno jinak. K tomu si připočítejte poplatek za evidenční kontrolu na STK ve výši 400 Kč a případně ekologickou daň. Výše ekologické daně se odvíjí od emisní třídy vozidla.

Jak přepsat auto z dědictví

Jak je to při převodu auta z dědictví Nový vlastník se musí nahlásit na registru nejpozději do 10 pracovních dnů ode dne nabytí právní moci rozhodnutí o dědictví. Postup, jak na převod auta, je pak téměř totožný jako v případě koupě. Jen je třeba doložit originál nebo úředně ověřenou kopii dědického usnesení.

Kdo odpovídá za přepis auta

Prodávající odpovídá za přepis vozidla

Dalším zásadním krokem při prodeji vozidla je přepis vozidla na nového majitele, o který je nutné zažádat po podpisu kupní smlouvy, a to konkrétně do 10 pracovních dnů od jejího uzavření. Za splnění této povinnosti v dané lhůtě odpovídá prodávající.

Kdo platí poplatek za převod auta

Samotný přepis vozidla je zpoplatněn částkou 800 Kč, kterou platí prodávající, pokud není smluvně určeno jinak. K tomu si připočítejte poplatek za evidenční kontrolu na STK ve výši 400 Kč a případně ekologickou daň. Výše ekologické daně se odvíjí od emisní třídy vozidla.

Na co si dát pozor při přepisu auta

Při přepisu vozidla je obzvlášť potřeba si dát pozor na lhůtu k přepisu auta. Prodávající totiž ručí za to, že přepis vozidla proběhne do 10 dní od podepsání kupní smlouvy. Pokud tuto lhůtu nedodrží, hrozí mu pokuta až do 50 000 korun.

Jak převést auto bez technické

No a teď jak na to: Tvůj předpoklad, že k přepisu musí mít auto platnou technickou kontrolu (a emise), je nesprávný. Nemusí. Potřebujete udělat jen evidenční kontrolu, u které se kontrolují jiné věci – identifikační znaky vozidla. Auto může být nepojízdné, rozbité, s vážnými technickými vadami, vrak.

Co je potřeba při koupi ojetého auta

K přepisu vozidla je nutné sebou mít:doklad totožnosti obou stran.úředně ověřenou plnou moc strany, která se přepisu neúčastnízelenou kartu jako doklad o sjednaném povinném ručeníkupní smlouvu.potvrzení o technické prohlídce vozidla (STK)vyplněný formulář žádosti o změnu vlastníka.velký technický průkaz.

Jak dlouho platí plná moc k přepisu auta

Jak dlouho platí plná moc k přepisu vozidla

Platnost plné moci k přepisu vozu zaniká provedením úkonu, tedy samotným přepsáním. Plnou moc může dále zrušit zmocnitel, musí o tomto kroku ale vyrozumět zmocněnce. V opačném případě je daná plná moc stále platná.

Jak dlouho lze jezdit bez technické

Vozidla bez platné STK déle než 6 měsíců je zakázáno odstavovat na pozemních komunikacích.

Na co si dát pozor při koupi auta

Nejprve se udělejte statickou prohlídku, při které je třeba auto pořádně prolézt zvenku i zevnitř.Prověřte všechna čísla a papíry.Pořádně obejděte karoserii.Zkontrolujte provozní kapaliny.Důkladně prohlédněte interiér.Zkontrolujte elektroinstalaci.Poslechněte motor.

Na co si dát pozor při převzetí auta

Při vyzvedávání auta věnujte pozornost údaji ujetých kilometrů ujetých kilometrů: obvykle 20 až 80 kilometrů, zkontrolujte, zda nejsou na žebrech chladiče vodní nádrže nečistoty, zda je neporušený ochranný obal sedadla a přední plastový papír a zda je špína v autosedačce a metrech.

Jak si ověřit přepis vozidla

Aplikace je od 13. dubna 2015 dostupná na webové adrese: www.dokonceteregistraci.cz. Kontrolu lze provést na základě vložení čísla osvědčení o registraci vozidla. Po potvrzení, jsou sděleny informace, zda je registrace vozidla dokončena nebo je nutné registraci dokončit, tj.

Kdo musí být u ověření plné moci

Pokud tedy budete potřebovat ověřenou plnou moc, podpis na ní si nechá ověřit pouze ten, kdo ji udělil. Nikoliv zmocněnec. Zmocnitel si může nechat celý text zhotovit notářem, nebo k notáři s již hotovým dokumentem zajít a pouze si nechat ověřit podpis. Podpis si můžete také nechat ověřit na pobočkách Czech Point.

Co kdyz jedu bez technicke

Co když Vás zastaví policejní hlídka

V takové situaci Vám může být udělena pokuta až do výše 10 000 Kč a připsáno 5 trestných bodů. V krajním případě Vám také může být zakázáno řízení na 6 až 12 měsíců.

Jak policie kontroluje technickou

Nemusí vás ani kontrolovat tak, že vaše vozidlo zastaví a prohlédne si známku STK vedle registrační značky. Policie může vaše vozidlo lustrovat na dálku, stačí, pokud do databáze zadá vaši registrační značku. Okamžitě zjistí, zda je vaše osvědčení od STK ještě platné.

Kdy se vyplatí koupit ojeté auto

Březen a září jsou nejrušnějšími obdobími pro prodej nových aut a stejně tomu je i u těch ojetých, i když s mírným zpožděním. Mezidobí před začátkem léta je obvykle tím nejlepším obdobím roku na koupi ojetého auta, pokud tedy nechcete čekat až do zimy.

Jak ověřit ojeté auto

Před samotnou návštěvou prodejce si vždy prověřte historii vozidla – největší databázi záznamů o ojetých vozech naleznete na Cebia.com. Odhalit můžete stočený tachometr, předchozí poškození, fotky z historie auta a mnoho dalšího.

Jak postupovat při koupi ojetého auta

K přepisu vozidla je nutné sebou mít:doklad totožnosti obou stran.úředně ověřenou plnou moc strany, která se přepisu neúčastnízelenou kartu jako doklad o sjednaném povinném ručeníkupní smlouvu.potvrzení o technické prohlídce vozidla (STK)vyplněný formulář žádosti o změnu vlastníka.velký technický průkaz.

Jak jezdit s novým autem

Spalovací motor – Prvních 1000 km se snažte udržovat otáčky v rozmezí od 2000 do 4000 u benzínového a od 1500 do 2500 u naftového motoru. Často měňte otáčky a vyhněte se prudké akceleraci. Prvních 2000 km nejezděte s přívěsem. Pokud u výkonných sportovních modelů N vyměníte po zajetí olej, také jim jen prospějete.

Kdy je třeba úředně ověřený podpis

Legalizace bývá nutná z toho důvodu, aby se prověřilo, že ten, kdo je podepsán na listině, listinu opravdu podepsal. Úředně ověřený podpis je nutný například u smlouvy o převodu nemovitosti či u dokumentů pro založení obchodních společností. Podpis vám ověří větší množství orgánů, od Czechpointu až po advokáta.

Jak dlouho plati plná moc na Prepis auta

Jak dlouho platí plná moc k přepisu vozidla

Platnost plné moci k přepisu vozu zaniká provedením úkonu, tedy samotným přepsáním.