Co to je Trhane maso?

Co to je Trhane maso?

Z jakého masa se dělá trhané maso

Původně se jako trhané připravovalo pouze vepřové maso, nezdráhejte se ale dát do pekáče i hovězí nebo kuřecí. Důležité je, aby maso bylo alespoň trochu tučné. Ideální je proto vepřová krkovice, kuřecí stehna nebo hovězí zadní. Tuk je v tomto případě nejen nositelem chuti, ale také šťavnatosti a jemnosti.
Archiv

Jak se TRHA maso

Jakmile je maso krásné měkké, že by ho šlo krájet lžící, roztrhejte ho pomocí 2 vidliček na jednotlivá vlákna a smíchejte s vypečenou šťávou. Pokud jste maso pekli s kostí a kůží, tak je před trháním odstraňte. Po roztrhání můžete maso ještě krátce zprudka opéct v troubě na vysokou teplotu.
ArchivPodobné

Jak vyuzit Trhane maso

Hodí se na plnění sendvičů i hamburgerových housek. Stejně tak je trhané maso výborné jako lehké jídlo se salátem. Přitom připravit ho není žádná věda. Jde jenom o to vybrat správné maso a dát mu čas při pečení, až dostatečně změkne.
Archiv

Jaké vepřové maso na trhané maso

Trhané maso se připravuje především z vepřového masa. Pro takzvané „pulled pork” je nejlepší vepřová plec nebo ramínko. Můžete však klidně použít i hovězí. Při výběru masa vždy vybírejte takový kousek, který bude mít dostatek kolagenu, jako je třeba hovězí krk nebo kližka.
Archiv

Jak udělat Trhane vepřové

Vepřovou krkovici dáme do pekáče, ve kterém ji budeme později péct. Přidáme třtinový cukr, mletou papriku, hořčici, sůl, pepř, olivový olej a 1 prolisovaný stroužek česneku. Marinádou potřeme maso ze všech stran a necháme v lednici marinovat 24 hodin.

Jak podávat trhané vepřové maso

Z masa můžete po mexicku připravit tacos nebo enchiladas, po italsku přidat do pizzy nebo k těstovinám či ke gnochi, po anglicku naplnit sendviče nebo jako na pikniku podávat s bílým chlebem, po asijsku servírovat s dušenou nebo smaženou rýží nebo naplnit do vrapů s hoisin omáčkou.

Jak ochutit Trhane maso

Ideálně použijte to, co vám chutná. My tentokrát použili cider hruškový. Protože je tohle maso pečené v troubě, lehkou uzenou příchuť, jako mívá americké ze smokeru, mu dodává uzená paprika. Pokud byste ji chtěli ještě o něco více podpořit, můžete použít uzenou sůl, nebo dokonce dochucovadlo liquid smoke (tekutý kouř).

Jaká příloha k Trhanému masu

Podávejte s libovolnou přílohou (jakákoliv kaše, mačkané brambory, pečivo, grilovaná zelenina..) jako hlavní jídlo, nebo s různými dipy, zeleninou a pečivem, ideálně na prkýnku jako součást předkrmového párty menu a nebo trhaným masem naplňte burgry, sendviče či tousty.

Jaké maso použít na trhané hovězí

Ingredience1 kg zadního hovězího (kližka, spodní šál, osso bucco)2 lžičky sladké papriky.2 lžičky římského kmínu.2 lžičky mletého koriandru.1 lžička mleté skořice.1/2 – 1 lžičky cayennského pepře.1 lžička mořské soli.2 lžíce melasy, nebo 1 jablko na kostičky.

Co k Trhanemu Veprovemu

Nejlepší je trhané maso v nějaké dobré křupavé bagetě například se salátem coleslaw nebo s nějakou jinou zeleninou.

Jak okořenit trhané maso

Grilované trhané maso

Maso dobře okořeníme pastou z cukru, sušeného česneku, sušené cibule, práškové hořčice, soli, pepře, čerstvého tymiánu, uzené papriky a olivového oleje.

Jak udělat trhané hovězí maso

Do pekáče nebo PH vložte na dno pokrájenou cibuli, česnek a na to pak maso. Můžete přihodit čerstvé bylinky a vše okořeňte drceným pepřem. Podlijte cca 100 ml vody a přiklopte. Vložte do trouby vyhřáté na 180°C nebo PH zapněte na stupeň II a nastavte 8 hodin.

Co s Trhanym Hovezim

Trhané hovězí můžete použít do burgeru, do tortill, do těstovin, na pizzu, s asijskou omáčkou, do salátu … určitě pro něj najdete spoustu využití.