Jak dneska bude?

Jak dneska bude?

Jaký má být dnes počasí

Jasno až skoro jasno, od západu přechodně polojasno, hlavně vysokou oblačností. Nejvyšší denní teploty 27 °C až 31 °C.
Archiv

Kde momentálně sněží

Husté sněžení se už několik hodin koncentruje hlavně do středních Čech, a postupuje jen zvolna směrem k severozápadu až západu, do rána bude ještě i poměrně výrazně snažit na Šumavě. Jinde už jen sněhové přeháňky, na jihu Moravy déšť.

Jak dnes fouká vítr

Ojediněle přeháňky. Ranní teploty 16 až 12 °C, na západě a severu až kolem 10 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Teplota v 1000 m na horách kolem 17 °C. Foukat bude slabý severozápadní vítr.
Archiv

Kdy má přestat foukat

Silného větru se zbavíme po polovině týdne

Poté vítr zeslábne a i když nebude ihned vítr přímo mírný, tak do konce týdne se skutečně hodně uklidní. Západní přenos totiž zeslábne.

Jaká bude zima 2023

Počasí 2022/23: v lednu se do hor postupně vrátí zima (výhled z 1. ledna 2023) Naději na návrat zimy alespoň do hor slibuje nestabilní polární vír a postupný pokles teplot, na kterém se shodují prakticky všechny varianty předpovědních modelů.

Jaká je dnes bio zátěž

Stupeň zátěže: 1 – mírná zátěž. Rizikové skupiny: Doporučení ke zmírnění zátěže: Stupeň zátěže umožňuje běžný denní režim bez omezení.

Kde svítí slunce v ČR

Z dlouhodobých měření vyplývá, že v Česku svítí Slunce nejvíce hodin na jižní Moravě. Ostatní lokality mají v průměru o více než 100 hodin slunečního svitu za rok méně.

Kde nejvíc fouká v ČR

Na Milešovce, nejvyšším vrchu Českého středohoří, neklesne průměrná rychlost větru pod sedm metrů za vteřinu. Důvodem je podle odborníků izolovanost kopce v krajině a blízkost Krušných hor.

Jaká je rychlost větru

Průměrná rychlost větru se při zemském povrchu pohybuje většinou od 2 do 8 m/s a zřídka převyšuje 15 m/s. V tropických cyklónách, které vznikají nad tropickými oblastmi oceánů a dosáhly stádia hurikánu či tajfunu, dosahuje vítr rychlostí větších než 33 m/s (119 km/h).

Jaká má být zima

Jak je patrné z grafů znázorňujících odchylky od víceleté průměrné předpovědi teplot, očekává se, že letošní zima v Česku bude v listopadu, prosinci a lednu o jeden až dva stupně teplejší než v předchozích letech. Podobně se očekává, že teploty v Alpách budou mírně nad normálem.

Jaký bude březen 2023

Denní teploty se budou průměrně pohybovat kolem 4 až 8 °C. Noční teploty se budou pohybovat stále pod bodem mrazu okolo -2 až -6 °C. V druhé polovině měsíce března očekáváme podobné teploty. Stále je třeba počítat s tím, že se mohou vyskytovat, jak dešťové srážky, tak i slabé sněžení.

Co znamená bio zátěž 3

3 – vysoká zátěž Velmi teplé počasí může zatěžovat osoby s méně přizpůsobivým termoregulačním systémem organismu. Nejvyšší teploty (a tedy i zátěž) budou zaznamenány pravděpodobně v Poohří a v pánvi mezi Středohořím a Krušnými horami.

Co je bio zátěž

Biozátěž označuje, jak je počasí vhodné k fyzické zátěži, předpověď biozátěže je důležitá hlavně pro lidi s nemocemi srdce, a jedince fyzicky slabé, ale snadno ji mohou pocítit i ti zdraví.

Kde je 320 slunečních dní

Oblast COSTA BLANCA patří mezi nejkrásnější části španělského pobřeží. Je klimaticky velmi stabilní, s minimální srážkovostí, jsou zde jen mírné výkyvy teploty – její roční průměr činí 18 °C – a cca 320 slunečních dnů v roce!

Kdy nejvice sviti Slunce

ZJISTĚTE, KDY JE UV ZÁŘENÍ NEJVÍCE NEBEZPEČNĚ

Slunce je nejvíce škodlivé mezi 11:00 a 15:00 a jako uvědomělí milovníci slunce byste tak kolem poledne měli vyhledávat stín.

Proč fouká v metru

Čerstvý vítr vzniká při jízdě souprav metra v tunelech působením takzvaného pístového efektu. "Vliv na jeho působení má kromě intervalů a rychlosti jízdy souprav i stavební řešení stanic, vestibulů, a proto je jeho účinek v každé stanici jiný," vysvětluje Marek Kopřiva z Dopravního podniku.

Co je to poryv větru

poryv větru – prudké krátkodobé zvýšení rychlosti větru oproti jejímu desetiminutovému průměru, přičemž může dojít i k náhlému, často přechodnému stočení větru. Délka nárazu větru je zpravidla uvažována mezi 1 a 20 s (srov. pulzace větru, resp. húlava).

Kdy je vítr nebezpecny

Výstražné informace se vydávají na: silný vítr, znamenající nízký stupeň nebezpečí, jestliže se očekává vítr s nárazy nad 18 m/s (65 km/h), resp. 30 m/s (110 km/h) pro vrcholové (exponované) polohy. velmi silný vítr, znamenající vysoký stupeň nebezpečí, jestliže se očekává vítr s nárazy nad 24 m/s (85 km/h), resp.

Jak vzniká orkán

Orkán je extrémně silný tropický cyklón, který vzniká v oceánech s teplotou vody nad 26,5 °C. Orkán je charakterizován rychlostí větru minimálně 118 km/h, ale může dosahovat i rychlostí přes 250 km/h.

Co je za den 103 2023

Jeho vznik je spojen s latinským slovem „victoria” − „vítězství”. Jméno Viktorie (také mužský ekvivalent Viktor) se tak překládá jako „vítězná”, „vítězka”. Významné a mezinárodní dny pro tento den: Evropský den památky obětem terorismu.

Jaký je normální atmosférický tlak

Pro porovnání, normální hodnota tlaku se pohybuje kolem 1013 hPa.

Jaký je dnes tlak vzduchu

Počasí v České republice

Synoptické údaje V čase měření O 2 hodiny dřív (11:00)
Relativní vlhkost vzduchu 44 % 50 %
Tlak vzduchu přepočtený na hladinu moře 1018,7 hPa 1020,0 hPa
Tlak vzduchu na stanici 963,5 hPa 964,4 hPa
Tlaková tendence -1,2 hPa -0,6 hPa

Jaký je dnes stupeň zátěže

Stupeň zátěže: 3 – vysoká zátěž. Očekáváme vysoké teploty a výskyt bouřek. Doporučení ke zmírnění zátěže: Doporučujeme se vyvarovat zátěže a vykonávat pouze lehčí, nezbytné práce s přihlédnutím k aktuálnímu zdravotnímu stavu.

Kdy nejvice sviti slunce

ZJISTĚTE, KDY JE UV ZÁŘENÍ NEJVÍCE NEBEZPEČNĚ

Slunce je nejvíce škodlivé mezi 11:00 a 15:00 a jako uvědomělí milovníci slunce byste tak kolem poledne měli vyhledávat stín.

Kde je teplo po celý rok

Souostroví Maledivy se nachází u rovníku v Indickém oceánu, jihozápadně od Indie. Je tedy jasné, že počasí se v průběhu roku příliš nemění. Klima na ostrovech je zároveň silně ovlivněno oceánem, a tak se ani není třeba bát nesnesitelných veder. Teplota se celoročně pohybuje v rozmezí 27-32 °C.