Jak dostat rtěnku z oblečení?

Jak dostat rtěnku z oblečení?

Jak dostat korektor z oblečení

Nejlepší pomocník na všechny skvrny je žlučové mýdlo. Pokud jej doma ještě nemáte, určitě si ho kupte, protože zabírá na naprostou většinu skvrn. Namočte skvrnu od make-upu ve studené vodě, naneste žlučové mýdlo a v rukou či houbičkou vmasírujte do látky. Následně propláchněte opět studenou vodou.

Jak odstranit rez z trička

Pokud nemáte po ruce speciální přípravky na odstranění skvrn od rzi, zkuste na flek nakapat šťávu z citronu a oblečení namočte do vody. Pokud budete mít štěstí, skvrny od rzi zmizí. Další variantou je posypat skvrnu solí a zalít ji bílým octem. Nechte zhruba 10 minut působit, a pak místo přežehlete přes bílý kapesník.

Jak se zbavit starych skvrn

Pro snadnější odstranění staré zaschlé skvrny namočte oblečení do roztoku pracího prostředku ve vodě. To vám pomůže odstranit horní vrstvu skvrny. Poté naneste prací prostředek Persil přímo na skvrnu a nechejte jej několik minut působit. Oplachujte, dokud se prací prostředek zcela neztratí.

Jak vyčistit řasenku

První možnost, jak resuscitovat řasenku, je horká lázeň. Do nádoby nalijete horkou vodu a řasenku do ní vložíte. Pozor jen, aby byla řasenka dobře uzavřená! Po deseti minutách ji můžete vyndat.

Jak rychle vyčistit skvrny

Prádlo po vzniku skvrny co nejrychleji namočte do studené vody. Teplou či vlažnou vodou byste zažrání skvrny jen více podpořili. Pokud možno ji alespoň na pět minut potřete pracím prostředkem, nejlépe pracím gelem. Při čištění skvrn se rozhodně vyvarujte drhnutí látky, skvrna se tak dostává hlouběji do tkaniny.

Jak vyčistit límec u péřové bundy

TIP: Nevzhledné mapy od make-upu na límcích či rukávech sundáte za použití micelární vody, nebo pleťové vody s micelárním efektem, já používám manufakturu sedmikrásku. Nikdy nepoužívejte odličovač, ten i před neolejovou bázi v sobě má nějakou tu olejovou stopu, která by mohla vytvořit nevzhledné skvrny.

Jak zastavit rez

Noroston (NRS) je aktivní ochranný prostředek, který řeší veškeré problémy se rzí, a co víc, postupující rez dokáže zcela zastavit. Není divu, že je vyhledáván jako trvalá ochrana proti korozi.

Jak rozpustit rez

Pokud chceme odstranit rez zejména z kovového nádobí, namočte jej do vody s octem, nebo do nádoby ocet nalijte a pak uvolněnou rez setřete hadříkem nebo kartáčem. Větší nádoby potírejte octovou vodou pomocí štětce. Místo octa můžete použít i kyselinu citronovou nebo citronovou či limetkovou šťávu se solí.

Jak rychle odstranit skvrny na oblečení

Prádlo po vzniku skvrny co nejrychleji namočte do studené vody. Teplou či vlažnou vodou byste zažrání skvrny jen více podpořili. Pokud možno ji alespoň na pět minut potřete pracím prostředkem, nejlépe pracím gelem. Při čištění skvrn se rozhodně vyvarujte drhnutí látky, skvrna se tak dostává hlouběji do tkaniny.

Jak odstranit staré mastné skvrny

Na mastné skvrny se nebojte použít běžný prostředek na nádobí, třeba Q-Power Na nádobí citrón (koupit v e-shopu). Naneste ho kartáčkem či houbičkou přímo na znečištěné místo, nechte působit a následně vyperte, jak jste zvyklí.

Jak si upravit řasy

Nejdůležitější je řasy správně natočit a k tomu je potřeba správný nástroj – používám kleštičky jedině od Tweezerman. Poté vyberu nejvhodnější řasenku dle kvality řas. Pokud jsou slabé a mají tendenci vypadávat, musím si dávat pozor, aby řasenka nebyla příliš tekutá.

Co je nejlepší na skvrny

Nejprodávanější4,9 98× VANISH Oxi Action 4 l.4,8 34× JELEN Na fleky 500 ml.4,7 34× VANISH Oxi Action spray 500 ml.4,9 44× WASCHKÖNIG OXY Bleichmittel 750 g.4,8 37× VANISH Oxi Action bílý 3 l.4,9 44× WASCHKÖNIG OXY Fleckentferner 750 g.4,9 62× SANYTOL Dezinfekční odstraňovač skvrn 450 g.3,7 7×

Jak vyprat Kari z oblečení

Kari: Významnou přísadou v kari je kurkuma, která se používá také jako textilní barvivo, proto je nutné rychle zakročit. Naneste glycerin na skvrnu a nechte odstát přes noc. Nalijte kapalný prostředek na mytí nádobí na skvrnu a nechte odstát po dobu asi 5-6 hodin.

Jak vyprat Spinavou bundu

Jak prát zimní bundy: Od péřovek až po softshellkyObejdete se i bez čistírny.Nepoužívejte běžný prací prášek a zapomeňte na avivážVyndejte obsah z kapes.Zapněte všechny zipy a knoflíky.Navolte šetrné praní bez ždímáníAni sušení nenechávejte náhoděNa drobné nečistoty stačí hadřík.

Jak vyčistit nepromokavou bundu

Jak prát outdoorovou bundu. Stěžejní jsou prací instrukce na štítku, který je všitý do konkrétního produktu. Obecně však platí, že oblečení z funkčních syntetických i přírodních materiálů (vlna merino, tencel, peří) je třeba prát ve speciálním tekutém pracím prostředku a nepřidávat do praní aviváž.

Jak zamaskovat rez

V takovém případě si můžete pomoci sami. Brusným papírem odstraňte lak i veškerou rez až na kovový podklad. Celou tuto plochu odmastěte technickým benzínem, zakytujte a nechte ztvrdnout. Jemným brusným papírem místo obruste, natřete základovou barvou a přelakujte.

Jak urychlit rez

Naopak, tam kde se požaduje z různých důvodů korozi vytvořit, dobře poslouží prostředek Owatrol Rust Spirit. Po nanesení na kovový povrch způsobí oxidaci na povrchu kovu a během chvíle vytvoří reálnou rez. Stačí jen lehce nastříkat na kov nebo nanést hadříkem navlhčeným v Owatrol Rust Spirit.

Jak vyčistit rezavé trubky

Napusťte vodu do kbelíku a rozmíchejte v něm kyselinu citronovou. Na deset litrů dejte zhruba 60 g kyseliny. Nebojte se použít i více v případě opravdu hodně rezavých předmětů. Počkejte, až se kyselina zcela rozpustí, rozmíchat ji můžete třeba dřevěnou vařečkou.

Jak vyčistit mastnou skvrnu na kůži

Za prvé si vezmeme Benzin na kůži a navlhčeným hadříkem kroužíme v místě mastné skvrny, necháme chvíli působit a poté suchým hadrem setřít. Pak budete potřebovat Colourlock Absorbátor tuků. Mastna plocha se nastříká sprejem, nechá se zaschnout a na bílý prášek postupně absorbuje mastnotu.

Jak se zbavit skvrn na oblečení

Oblečení s čerstvou skvrnou co nejdříve vymáchejte ve studené vodě, flek posypejte dostatečným množstvím soli a jemným kartáčem vydrhněte. Až skvrna zmizí, ještě jednou vymáchejte ve studené vodě a pak vyperte v pračce. Zkusit můžete také Dr. Beckmann Ďáblík na skvrny ovoce & nápoje (koupit v e-shopu).

Jak odstranit prodloužené řasy doma

Důkladně si oči a řasy odličte, odstraňte z nich zbytky řasenky i linek. Menší množství odstraňovače lepidla naneste na aplikační kartáček, popřípadě na vatový tamponek a následně na řasy. Dejte si pozor, aby se vám produkt nedostal do oka. Počkejte asi minutu, řasy se začnou postupně oddělovat.

Jak sundat Udelane řasy

Namočenou tyčinkou navlhčete tu část víčka, kde drží umělé řasy. Jeden konec řas uchopte do prstů nebo do pinzety a plynulým pohybem z jedné strany na druhou je oddělte. Nakonec víčka omyjte a odstraňte všechny zbytky řasenky a lepidla. Umělé řasy si můžete schovat pro další použití.

Co funguje na skvrny

Nejvíc ale pomáhá ocet, technický líh a žlučové mýdlo. Jakýkoliv z těchto přípravků nechte chvíli působit, oblečení na hodinu nechte máčet ve vodě s pracím práškem a poté vyperte v pračce. Pryskyřici z oblečení dostanete odlakovačem na nehty nebo lihem. Stačí jednoduše třít jemně hadříkem.

Co na Zaprané prádlo

Na zaprané bílé prádlo pomůže jedlá soda nebo prášek do pečiva. Přidejte jednu lžíci prášku či sody přímo do bubnu pračky a běžně vyperte. Bílému prádlu dokážete také vrátit jas vyvařením, případně bělením na slunci.

Jak se pere péřová bunda

Jako všeobecné pravidlo platí, že vedle speciálního pracího prostředku, je třeba prát peří do maximální teploty 40 stupňů Celsia. Nepoužívejte aviváž, změkčovadla, ani bělidla. A vypněte, případně co nejvíce omezte odstřeďování. Pokud máte bund víc, perte každou samostatně.