Jak koupit jízdenku na Slovensko?

Jak koupit jízdenku na Slovensko?

Jak cestovat vlakem na Slovensku zdarma

Na bezplatné cestování až na výjimky ve všech vlacích na Slovensku získají od 17. listopadu nárok děti do 15 let, studenti denního studia, důchodci nad 62 let, jakož i osoby, které pobírají například invalidní nebo sirotčí důchod. Na pětimilionovém Slovensku se tato výhoda dotkne podle odhadu asi poloviny obyvatel.

Jak cestovat vlakem na Slovensko

Pro cestu na Slovensko nabízíme přímé vlaky EuroCity do Bratislavy, Žiliny, Popradu nebo Košic. Nejrychleji z Prahy do Košic se dostanete vlakem SC Pendolino Košičan. Ostravsko a střední Slovensko spojují přímé rychlíky.

Kde koupit mezinarodni jízdenky

Jízdenku je potřeba koupit buď přes eShop ČD nebo u pokladny na nádraží nejpozději 1 den před odjezdem. Lze zakoupit jen pro určité vlaky a do vybraných zemí. Orientační ceny za jednosměrné vlakové jízdenky pro Německo, Rakousko, Slovensko, Maďarsko, Polsko, Slovinsko a Dánsko.
Archiv

Jak cestovat do Tater

Na dopravu do Tater, zejména do Vysokých, můžeme využít autobusové spojení z ČR na východ Slovenska (Poprad, Tatranská Lomnica). Vyhledání spojení je možné na internetových stránkách jizdnirady.cz nebo cp.sk, využít můžete také linek společností Flixbus nebo RegioJet.

Jak cestovat po Slovensku

COVID-19 a Slovensko

Na Slovensku od 6. dubna 2022 neplatí vyhláška upravující povinnosti spojené s pandemií covid-19. V praxi to znamená, že se už nemusíte registrovat v systému ehranica a prokazovat svou bezinfekčnost. Po překročení vás také nečeká karanténa, a to i v případě, že nejste očkovaní.

Jak dlouho trvá cesta vlakem na Slovensko

Cesta z Praha do Bratislava vlakem

Cesta vlakem z Praha do Bratislava trvá průměrně 5 h 11 m, ale s nejrychlejšími spoji se tam můžete dostat už za 4 h 6 m. Na trase v délce 289 km mezi těmito dvěma místy zpravidla jezdí 18 vlaků denně denně.

Jak si koupit jízdenku přes SMS

S využitím SMS je možné zakoupit sortiment základních jednotlivých jízdenek PID platných na celém území Prahy 30 minut, 90 minut, 1 den nebo 3 dny. SMS jízdenku lze získat zasláním SMS zprávy na číslo 902 06. Zpráva má text DPT, za nímž následuje číslo, které vyjadřuje cenu požadované jízdenky.

Jak koupit lístek na PID

mobilní aplikace PID Lítačka (plný sortiment, platba kartou) SMS jízdenky na čísle 90206 (jen MHD Praha, platí pouze v pásmu P) jízdenkové automaty a platební terminály v metru a na vybraných zastávkách povrchové dopravy (plný sortiment, platba bezkontaktní kartou nebo mincemi)

Kam do Tater

Poradíme vám 15 míst, které se vyplatí vidět.Lomnický štít. Dopravte se s rodinou na nejvyšší štít Vysokých Tater.Chodník korunami stromov. Udělejte si jedinečný výlet do Bachledovej doliny.Bobová dráha.Muzeum TANAP-u.Ski Múzeum Tatranská Lomnica.Štrbské pleso.Vodopád Skok.Kôprovský štít.

Co je potřeba na cestu autem na Slovensko

Cesta autem na Slovensko

Pojedete-li po dálnicích, je potřeba mít platnou dálniční známku, kterou můžete zakoupit u benzínových pump, na hraničních přechodech a jinde. Cena se pohybuje okolo 10 eur na deset dní. Povinná výbava auta je prakticky totožná jako v České republice.

Co s sebou na Slovensko

Základní informace. Slovensko je jednou ze zemí, do které můžete vyrazit „prostě jen tak“. Stejně, jako v jakékoliv jiné zemi EU, i k cestě na Slovensko vám bude stačit český občanský průkaz. V zemi se platí eurem, ceny běžného spotřebního zboží a potravin jsou přibližně stejné, jako v České republice.

Kde všude jezdí Regiojet

Cestujte nejlevněji i do dalších evropských měst Pohodlně a za výhodnou cenu vás dopravíme i do dalších destinací na Slovensku, v Rakousku, Francii, Holandsku, Itálii, Lucembursku, Německu nebo Švýcarsku či na Ukrajině.

Jak koupit jízdenku online

Aplikace „PID Lítačka“ je k dispozici zdarma pro platformy Android a iOS. Pomocí ní lze zakoupit všechny jednotlivé elektronické jízdenky PID pro Prahu i Středočeský kraj platné od 15 minut (v Praze od 30 minut) do 3 dnů (v kraji do 1 dne).

Jak si koupit jízdenku přes telefon

Jak na toPošlete SMS v příslušném tvaru na číslo, které uvádí dopravce (oboje najdete v návodu třeba ve vozech, jistě vám poradí i řidič). Např. pro jízdenku v Praze na 30 minut pošlete SMS ve tvaru DPT32 na telefonní číslo 902 06.Přibližně za 2 minuty vám na mobil přijde SMS jízdenka.

Jak koupit PID online

Pro nákup jízdenek v mobilní aplikaci PID Lítačka stačí mít tuto aplikaci staženou (https://app.pidlitacka.cz/), zaregistrovat se pomocí e-mailu a zadat platební údaje z vaší platební karty. Pokud využíváte krátkodobé jízdenky, aplikace Vám podle vyhledaného spojení sama nabídne nejvhodnější.

Co si vzít s sebou do Tater

Vedle pravidelně užívaných léků by si měl vzít každý základní zdravotnický materiál jako např. náplasti, obinadlo. Chybět nesmí něco vydatného k jídlu (chléb, sýr, paštiku, zeleninu, ovoce, tabulku čokolády, sušenky, müsli) a také dostatek tekutin (voda z horských potoků není vhodná k pití), doporučují se 2 litry.

Na co si dát pozor v Tatrách

Jelikož se mnoho míst ve Vysokých Tatrách nachází v 1000 metrech nad mořem a výše, neměli by se návštěvníci zapomenout mazat opalovacím krémem. Mezi často řešené zdravotní problémy bývají také srdeční slabosti u lidí, kteří přecení svoje síly v teplém počasí.

Jak dlouho trvá cesta na Slovensko

Jak dlouho trvá let na lince Česko – Slovensko Průměrná doba letu z destinace Česko do cílového města Bratislava (hlavní město státu Slovensko), je 8 hodin/y a 55 minut/y.

Co ochutnat na Slovensku

Pro Slovensko je tradiční maso (vepřové, zvěřina, renesanci zažívá skopové a různé druhy drůbeže), brambory, kyselé zelí, cibule, vepřové sádlo, obilniny a luštěniny. Mezi typické ovoce patří jablka hrušky, švestky, meruňky a broskve, ale i méně známé kdoule a blumy. Velmi populární je sběr hub, malin, jahod a borůvek.

Čím je proslulé Slovensko

Dvě nejvýznamnější z nich představují Podunajská a Východoslovenská nížina. Nejvyšším bodem je Gerlachovský štít ve Vysokých Tatrách, dosahující výšky 2 655 m.

Jak si koupit jízdenku RegioJet

Svou jízdenku rezervujete i zaplatíte online v rezervačním systému RegioJet, v mobilní aplikaci, osobně na některém prodejním místě a u našich provizních partnerů. Jízdenku na mezinárodní autobusovou linku si zarezervujete také telefonicky na čísle +420 222 222 221.

Jak koupit nejlevnější jízdenku na vlak

Aby cestující mohl slevu využívat, musí si In kartu zakoupit. In karta s 25% slevou stojí na 3 měsíce 190 Kč, kartu s 50% slevou lze pořídit na rok za 2990 Kč a cena karty se 100% slevou na rok vyjde na 19 990 Kč. ve vlacích 1.

Jak koupit jízdenku přes mobil

Jak na toPošlete SMS v příslušném tvaru na číslo, které uvádí dopravce (oboje najdete v návodu třeba ve vozech, jistě vám poradí i řidič). Např. pro jízdenku v Praze na 30 minut pošlete SMS ve tvaru DPT32 na telefonní číslo 902 06.Přibližně za 2 minuty vám na mobil přijde SMS jízdenka.

Jak koupit jízdenku na PID

mobilní aplikace PID Lítačka (plný sortiment, platba kartou) SMS jízdenky na čísle 90206 (jen MHD Praha, platí pouze v pásmu P) jízdenkové automaty a platební terminály v metru a na vybraných zastávkách povrchové dopravy (plný sortiment, platba bezkontaktní kartou nebo mincemi)

Jaké boty do Tater

Kvalitní pohorky oceníte nejen během výpravy na nejvyšší vrchol Tater, ale i při výstupu na Sněžku nebo na výletě k nejbližšímu hradu či zámku. Zatímco houbařit se vám v létě bude nejlépe v lehkých a pohodlných nízkých botách, ve frontě na výstup na Mount Everest naopak oceníte pevnou a zateplenou horolezeckou obuv.