Jak změnit nemocnici?

Jak změnit nemocnici?

Jak přeložit pacienta do jiné nemocnice

O převozu musí rozhodnout pacient sám, není možné, aby za něj rozhodovala rodina. Pokud je pacient v bezvědomí a rodina ho chce z vážného důvodu převést jinam, může se nechat některý z rodinných příslušníků ustanovit opatrovníkem ad hoc a tak může o převozu rozhodnout za něj.

Co dělat po propuštění z nemocnice

Po propuštění

Propouštěcí zprávu zasílá nemocnice praktickému lékaři, u kterého je pacient registrován, nebo je předána pacientovi do rukou. Pacient by měl do tří dnů po svém propuštění ohlásil svému lékaři návrat z nemocnice, aby byla zajištěna plynulost léčby.

Jak si vybrat lékaře

Právo volby. Každý má právo na volbu smluvního poskytovatele péče, tedy něco jako spádovost ať již lékaře či nemocnice již dávno neexistuje. Pacient si smí vybrat lékaře třeba z vedlejšího okresu, pokud k tomu v místě bydliště nemá důvěru či jet na zákrok do nemocnice na druhém konci republiky.
Archiv

Na co má pacient právo

Pacient má právo znát jméno lékaře a dalších zdravotnických pracovníků, kteří ho ošetřují. Má právo žádat soukromí a služby přiměřené možnostem ústavu, jakož i možnost denně se stýkat se členy své rodiny či s přáteli. Omezení takovéhoto způsobu (tzv. kontinuálních) návštěv může být provedeno pouze ze závažných důvodů.
Archiv

Jak dlouho může být pacient v nemocnici

Pobyt v LDN (léčebně dlouhodobě nemocných) bývá ohraničován dobou 3 měsíce. Pokud to ale zdravotní stav vyžaduje, pobyt může být i delší. Jsou i případy, kdy zdravotní důvody hospitalizace pominuly a pacient čeká na návrat do svého sociálního prostředí (např. protože je třeba upravit domácnost, zajistit péči apod.)

Kdy mohu odejít z nemocnice

Každý pacient může být na vlastní písemnou žádost (revers) předčasně propuštěn (pokud neexistují důvody k nedobrovolné hospitalizaci) a má právo na včasné vyrozumění člena své rodiny nebo jiné osoby, kterou označí při svém propuštění v případě, že není vzhledem ke svému zdravotnímu stavu schopen obejít se bez pomoci …

Jak často mohu změnit odborného lékaře

Pokud nejste s péčí svého registrujícího lékaře spokojeni, můžete jej změnit jednou za tři měsíce. Samotná změna lékaře není složitá. Navštívíte nového vámi vybraného lékaře a zeptáte se na možnou registraci.

Co dát lékaři za operaci

Dárky občas dostávají doktoři i v současnosti, hlavně jako poděkování. Lahev dobrého koňaku, aby si lékař dal při operaci více záležet. Nebo bonboniéra za předepsání oblíbených lázní. Domácí vajíčka nebo skvostný domácí koláč za pečlivější vyšetření u obvodního lékaře.

Kdy může lékař odmítnout pacienta

Nemocnice může odmítnout péči pouze z důvodů, popsaných v § 48 zákona 372/2011 Sb. Nikdy není možno odmítnout pacienta, který potřebuje neodkladnou péči, nebo rodičku, u které začal porod. Ostatní pacienty je možno odmítnout pouze z kapacitních či provozních důvodů, které musí nemocnice prokázat.

Kde jsou zakotvena práva pacientů

Práva pacienta jsou zakotvena v ust. §28 zákona o zdravotních službách. Zdravotní služby musí být pacientovi poskytnuty na náležité odborné úrovni a pouze s jeho svobodným a informovaným souhlasem.

Kdy se pouští z nemocnice

Pokud nejste vzhledem ke svému zdravotnímu stavu schopen obejít se bez pomoci další osoby, můžete být propuštěn z jednodenní nebo lůžkové péče až po předchozím včasném vyrozumění osoby, která tuto péči zajistí.

Jak dlouho trva pobyt v nemocnici

Obvyklá průměrná doba hospitalizace na našem oddělení je pět až sedm dnů Pokud budete mít během své hospitalizace jakékoliv dotazy nebo pochybnosti, obraťte se prosím na ošetřujícího lékaře při vizitách, které probíhají každý den ráno a večer.

Jak odejít z nemocnice

Pokud již nechce pobývat v nemocnici, je možné požádat lékaře, aby mohla podepsat tzv. negativní revers a odejít domů. Bližší informaci o reversu můžete nalézt zde. Proto bychom Vaší přítelkyni poradili, ať se nejprve zeptá lékařů na svůj současný stav a léčbu.

Co dělat když chci změnit lékaře

Pokud nejste s péčí svého registrujícího lékaře spokojeni, můžete jej změnit jednou za tři měsíce. Samotná změna lékaře není složitá. Navštívíte nového vámi vybraného lékaře a zeptáte se na možnou registraci. Existují však zákonné výjimky, kdy vás lékař může odmítnout přijmout do péče.

Jak poznat špatného lékaře

Pokud vás doktor pošle na testy na alergii, když k němu přijdete s rychlou ztrátou váhy, zvracením nebo těžkým dýcháním, můžete mezitím přijít o drahocenný čas, ve kterém by vám doktor mohl udělat složitější (a nákladnější) zdravotní testy, které by mohly zjistit pravou příčinu vašich potíží.

Jak se zbavit pacienta

Kdy můžete ukončit péči pacienta a) Poskytovatel zdravotních služeb prokazatelně předá pacienta s jeho souhlasem do péče jiného poskytovatele zdravotních služeb. Ačkoli mnoho problémových pacientů s volbou jiného lékaře nesouhlasí, doporučujeme vždy tuto možnost pacientovi navrhnout.

Z jakých důvodů nemůže poskytovatel zdravotních služeb odmítnout pacienta

Poskytovatel však nesmí pacienta odmítnout přijetí pacienta do péče, pokud je třeba mu poskytnout neodkladnou péči, jde-li o porod nebo o zdravotní služby, které jsou nezbytné z hlediska ochrany veřejného zdraví nebo ochrany zdraví při práci, dále jde-li o krizové situace nebo výkon ochranného léčení nařízeného soudem …

Kdo může znát můj zdravotní stav

Jak lze uplatnit právo na informace. Informace o zdravotním stavu může podat pouze způsobilý ošetřující zdravotnický pracovník. Žádost o poskytnutí ústních informací lze přednést osobně na oddělení, kde je nebo byl pacient léčen, a to vždy v pracovních dnech v čase od 07:00 do 15:00 hod.

Kdy je velká vizita

Malá lékařská vizita se koná jednou až dvakrát denně. Provádí ji ošetřující lékař, většinou za asistence sestry. Jejím cílem je zhodnotit aktuální stav pacienta. Velká lékařská vizita se koná dvakrát až třikrát týdně.

Jak probíhá příjem v nemocnici

Přijímající lékař vás seznámí s důvodem přijetí a s plánem zdravotní péče v průběhu hospitalizace. Vyšetří vás a bude se ptát na vše, co se týká vašeho aktuálního zdravotního stavu, co přesně vás do nemocnice přivádí a jaké nemoci jste prodělali. Až lékař získá všechny potřebné informace, přichází čas na vaše otázky.

Jak dlouho budu na JIP

Lékař – anesteziolog intenzivista je na JIP přítomen nepřetržitě 24 hodin a ve spolupráci s urologem zajišťuje komplexní pooperační péči. Nedílnou součástí je také léčba pooperační bolesti s využitím moderních trendů. Při nekomplikovaném průběhu pooperačního období trvá pobyt na JIP 1 – 3 dny.

Po jaké době mohu změnit lékaře

Registrujícího praktického lékaře můžete změnit po třech měsících od předchozí registrace. Pojištěnec má obecně (bez časové limitace) právo na výběr poskytovatele zdravotních služeb na území České republiky, který je ve smluvním vztahu k jeho zdravotní pojišťovně, a na výběr zdravotnického zařízení.

Jak si přehlásit doktora

Pokud nejste s péčí svého registrujícího lékaře spokojeni, můžete jej změnit jednou za tři měsíce. Samotná změna lékaře není složitá. Navštívíte nového vámi vybraného lékaře a zeptáte se na možnou registraci. Existují však zákonné výjimky, kdy vás lékař může odmítnout přijmout do péče.

Kam podat stížnost na nemocnici

(1) Stížnost podejte nejprve poskytovateli zdravotních služeb, tedy řediteli nemocnice nebo přímo lékaři (pokud jde např. o praktického lékaře, zubaře nebo jiného odborníka). Poskytovatel stížnost musí vyřídit do 30 dnů, v odůvodněných případech do 60 dnů.

Jak podat žalobu na nemocnici

Napište dopis lékaři, v něm popište, co způsobil, přiložte sepsaný dokument, vyzvěte ho k zaplacení nákladů na léčení, případně nákladů na soudního znalce, ušlé mzdy – prostě požádejte o mimosoudní vyrovnání. Do dopisu dejte termín, do kdy počkáte na odpověď. Většinou to bývá tak měsíc. Pak podejte žalobu.