Kam na pohotovost v Ostravě?

Kam na pohotovost v Ostravě?

Kdy se chodí na pohotovost

Ambulance pohotovosti slouží k prvotnímu ošetření základních akutních stavů, mezi které patří např. záněty dýchacích cest (angína, chřipky, zánět průdušek, zápal plic), drobné úrazy, bolesti pohybového aparátu (svalů, kloubů, zad); dále k vyšetření a vyloučení závažných poruch zdravotního stavu (např.

Jak to funguje na pohotovosti

Pracoviště, která pro vás zajišťují zdravotní služby mimo běžnou pracovní dobu, jsou připravena pomoci řešit akutní zdravotní problém a zastoupit při náhlém onemocnění registrujícího praktického lékaře. Není potřeba žádné doporučení, o vyšetření může požádat každý pacient.

Kam s ditetem na pohotovost Ostrava

LPS pro děti a dorost (do doby dosažení 18 let věku) by měla nově zajišťovat Fakultní nemocnice Ostrava v nově upravených prostorách nemocniční polikliniky na ul. 17. listopadu 1790/5, 708 00 Ostrava-Poruba. A to v pracovní dny v době od 16 do 22 hodin a o víkendech a svátcích od 8 do 22 hodin.
Archiv

Kam v Brně na pohotovost

Okres Obec Předpokládaný poskytovatel
Brno-město Brno-venkov Brno Dětská nemocnice, Černopolní 9 532 234 935
Úrazová nemocnice v Brně,p.o., Brno, Ponávka 6 545 538 538, 545 538 421, 736 626 474, 732 411 204, 732 176 357, 603 371 642
Dr.Max lékárna, Bašty 413/2 Brno (u Hl. nádraží) 544 213 531

Kam jít s bolestmi zad

Akutní bolestí zad se zabývají dva obory – ortopedie a neurologie. Lékaři mohou v akutní fázi provést rentgenové vyšetření, které ovšem vidí spíše stav kostí, tj. např. osteoporozu nebo zlomeninu kostí.

Jak dlouho se čeká na pohotovosti

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky} Podle Svazu pacientů České republiky je na pohotovosti přiměřená doba čekání kolem jedné hodiny. Organizace pak rozděluje čekání u lékaře podle druhů pracovišť. „K praktikům chodí většina pacientů podle potřeby a potíží, které mají.

Kdy jít na pohotovost s okem

Vážení pacienti, prosíme Vás, abyste oční pohotovost využívali pouze v akutních případech – úrazy oka, náhlé poruchy vidění, apod. Na oční pohotovosti je pouze jeden sloužící lékař, který zajišťuje provoz celého očního oddělení a ambulancí.

Kam s detmi na pohotovost v Praze

Lékařská pohotovostní služba pro dětiVšeobecná fakultní nemocnice. Ke Karlovu 2, Praha 2, tel.Thomayerova nemocnice. Vídeňská 800, Praha 4, tel.Fakultní nemocnice v Motole. V Úvalu 84, Praha 5, tel.Nemocnice na Bulovce. Budínova 2, Praha 8, tel.Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Šrobárova 50, Praha 10, tel.

Kdy jet na pohotovost s angínou

Bolest v krku řeší praktický lékař, ev. LSPP – pohotovost. Bolest v krku s nemožností polykat, zhoršením dechu, huhňáním může být spojena se vznikem hnisavé kapsy (abscesu) vedle mandle patrové a zde doporučujeme akutní ošetření na ORL ambulanci s ev. nutností hospitalizace.

Kam na pohotovost s bolestmi břicha

Především co nejdříve zajistěte, abyste byli dopraveni na chirurgickou pohotovost příslušné nemocnice s lůžkovým oddělením. Obecně platí, že objeví-li se jakákoli náhle vzniklá silná bolest břicha, nikdy neuděláte chybu, necháte-li se ihned dopravit k vyšetření na chirurgickou pohotovost.

Co dělat při akutní bolesti zad

Při akutní bolesti zad kromě podávání volně prodejných léků proti bolesti pomáhá krátkodobý klid na lůžku, maximálně však 2 – 4 dny. Dlouhodobě není klid na lůžku doporučován, protože pak velmi rychle dochází k oslabování zádových svalů, což může vést k opakování obtíží či jejich zhoršování.

Co muze bolet od zad

Bolest zad dole (nad zadkem) může souviset se svalovými křečemi či s natažením svalů a vazů. Může ji způsobit třeba prudké ohýbání, zvedání a nošení těžkých břemen nebo shrbené sezení. Naopak bolest horní části zad bývá způsobena podrážděním oslabených svalů, zraněními nebo přetěžováním při pohybu.

Kdy jít na urgentní příjem

Urgentní příjem v nemocnici je určen pro pacienty, kteří přicházejí neobjednaní, s nějakým akutním onemocněním, kteří buď přicházejí sami, nebo přijíždějí sanitním vozem záchranné služby.

Co to znamená pohotovost

Pohotovost může být : lidská vlastnost často spojená s bystrostí, důvtipem, pozorností, rychlostí apod. lékařská služba první pomoci (LSPP) – hovorově „pohotovost“ technická pohotovost – havarijní služba pro řešení neočekávaných havárií a poruch v inženýreských sítích.

Kam se zanetem očí

Při hnisání je možné použít i oční kapky se světlíkem lékařským. Pro nejmenší děti mohou být vhodné třeba oční kapky bez konzervantů. Bakteriální zánět oka obvykle odezní cca za týden. Pokud se stav nezlepšuje, pociťujete bolest nebo snížené vidění, navštivte očního lékaře, který předepíše oční antibiotika.

Kde se dá chytit angína

Angína je nakažlivá, přenáší se kapénkami, lze ji tedy chytit ze slin a kýchání nemocného. Riziko je vyšší během náhlých změn v počasí, ale také u oslabené imunity a ve stresovém období.

Kde se chytne angína

Angína je běžné onemocnění, přenáší se vzduchem, kapénkovou infekcí. Inkubační doba je 1 až 3 dny. Pokud nakažená osoba začne léčbu antibiotiky, přestává být infekční po 24 až 48 hodinách. V opačném případě můžete být nakažliví až dva týdny.

Kdy jet do nemocnice s bolestmi břicha

Jednoduché pravidlo je, že si jakákoli silná a těžko zvládnutelná bolest, která neustupuje, žádá lékařskou prohlídku. „Okamžitou pomoc vyhledejte ve chvíli, kdy se objeví akutní a silná bolest břicha – zejména pravého podbřišku –, která trvá i v klidu a nutí vás vyhledávat úlevovou polohu,“ uvádí Irena Sobotková.

Kdy jít k lékaři s bolesti bricha

„Jakékoliv chronické problémy žaludku, mezi které řadíme například zácpu, průjem, problémy s trávením či pocity plnosti i po pár kouscích jídla trvající tři měsíce nebo déle vyžadují návštěvu lékaře,“ říká registrovaná dietoložka Liz McMahonová pro Huffington Post.

Jak poznám že mám vyhřezlou ploténku

Obvyklým projevem pro výhřez ploténky je vyzařování (iritace) bolesti v pásu podle postiženého úseku páteře. Například, pokud meziobratlová destička tlačí na nervovou tkáň mezi pátým bederním obratlem a prvním křížovým obratlem, bolest jde po typickém pásu přes hýždě, do boku, po zevní straně stehna a bérce až k palci.

Jak dlouho může trvat bolest zad

Akutní bolest zad se většinou soustředí do jednoho místa, bývá způsobena přetížením svalů nebo vzniká při výhřezu ploténky a obvykle do 3 týdnů vymizí. Chronická bolest zad naopak často trvá déle než 6 měsíců. Způsobuje ji ochabnutí zádových svalů, což vede k omezení hybnosti těla a brnění končetin.

Jak poznat zánět zad

Základním znakem zánětu sedacího nervu je samotná bolest, která se může objevit v celé oblasti od spodních zad až po chodidlo. Bolest často bývá různorodá od mírné po ostrou a silnou. Součástí jsou i neurologické problémy jako snížení citlivosti, mravenčení nebo svalová slabost dolní končetiny.

Jak funguje urgentní příjem

Urgentní příjem poskytuje péči pro akutně nemocné či zraněné pacienty, jejichž stav vyžaduje provedení diagnostiky a zahájení léčby v co nejkratším možném čase. Jedná se o tzv. vysokoprahový urgentní příjem, který slouží k příjmu pacientů se selháváním základních životních funkcí nebo v bezprostředním ohrožení života.

Jak poznám zánět v oku

Jak se zánět spojivek projevujeSlzení očí, vodnatá sekrece.Svědění, pálení či řezání v očích.Pocit cizího tělíska v oku.Světloplachost.Hnisavá sekrece, zalepené oči po probuzeníMůže být přítomen otok víček.Při běžném zánětu spojivek nedochází ke zhoršení ostrosti zraku.

Kdy jet na pohotovost s okem

Vážení pacienti, prosíme Vás, abyste oční pohotovost využívali pouze v akutních případech – úrazy oka, náhlé poruchy vidění, apod. Na oční pohotovosti je pouze jeden sloužící lékař, který zajišťuje provoz celého očního oddělení a ambulancí.