Jak se jí pho bo?

Jak se jí pho bo?

Jak správně jíst pho bo

Polévka pho se zásadně srká!

Polévka pho se správně servíruje ve větších miskách; nejdříve vložíte na dno rýžové pho nudle, poté případně vařené maso, kuličky anebo krevetky. Navrch dáváte plátek toho nejkvalitnějšího syrového hovězího masa, co nejtenčího, jak ho zvládnete ukrojit vy a váš nejostřejší nůž.
ArchivPodobné

Co se dává do pho bo

Do Pho Bo patří jednoznačně morkové kosti, hovězí kližka a odřezky z masa. Nezapomeňte určitě přidat do vývaru i maso, vývar bude silnější. Koření, bez kterého se Pho neobešlo: Badyán, skořice a černý kardamom. S jistotou seženete v Sapě nebo ve specializovaných obchodech.

Jak dochutit pho

Když je vývar hotový, slij ho do čistého hrnce a můžeš se pustit do finálního dochucení. Podle chuti můžeš přidat cukr, sůl a pepř. Přiveď vývar do varu a můžeš se vrhnout na servírování. Do misky přijdou nejdříve široké nudle, mungo klíčky, červená cibule, zbylé čerstvé bylinky a vymačkaná šťáva ze čtvrtky limety.
Archiv

Co je to pho bo

Klasickou variantou polévky phở je phở bò, tedy hovězí polévka se širokými rýžovými nudlemi, tenkými plátky masa a jarní cibulkou.

Jak správně jíst polévku

Pokud si polévku nabíráme sami z polévkové mísy, necháváme talíř na stole (nezvedáme). Obsluha by měla polévku nabízet zleva a co nejvíce se talíři přiblížit. Je-li polévka hodně horká, počkáme, než trochu vychladne, není vhodné polévku foukat. Lžíci máme natočenou špičkou k sobě, v žádném případě nesrkáme.

Jak jíst vietnamské jídlo

Velmi často budete muset řešit otázku, jak se najíst hůlkami. Všechna objednaná jídla se přináší najednou, každý si obrácenou stranou hůlek nabírá jídlo, které chce, to se tzv. sdílí. Vietnamci jedí pomalu a užívají si společně strávené chvíle u jídla.

Jak se vyslovuje pho bo

Phở bò [fə bó], Phở gà [fə gá] a dost možná i výraz Phở (bò) tái [fə (bó) tají] není nám Čechům už úplně neznámý. Tenhle vyhlášený vietnamský vývar si asi zamilovala většina gastromaniaků, kteří si oblíbili vietnamskou kuchyni.

Jak dlouho se dělá Pho

Pho se vaří dlouho a mírně. Vývar musí pouze probublávat na mírném plameni. Pro domácí pho (menší množství) bude stačit vařit 3 – 4 hodiny. Ve Vietnamu se polévka vaří přes noc – až 12 hodin, aby byla připravena na snídani.

Jak se dělá pho bo

Cibuli a zázvor vložíme ke kostem do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme hovězí maso a přivedeme vodu k varu. Do hrnce také vložíme všechno koření (nejlépe do pláténka). Až se voda začne vařit, tak stáhneme plamen a necháváme nezakrytý vývar pouze probublávat min. 3 – 4 hodiny.

Jak udělat pho bo

Do hrnce se studenou vodou vložíme maso, kosti, pečenou cibuli se zázvorem a všechno koření. Přivedeme k varu a vaříme nejméně 4 hodiny na mírném plameni (ve Vietnamu vaří polévku nejlépe přes noc, aby ji měli k snídani). Po 2 hodinách vaření vyjmeme maso a vložíme ho do studené vody, aby se zatáhlo.

Jak jíst polévku v chlebu

Většinou se v chlebu podávají polévky přesnídávkové, zahuštěné, nebo česnečky a cibulačky se sýrem. Květa uvařila houbovku, ta s chlebovým obalem také koresponduje.

Jak dát příbor po jídle

Po jídle se položí příbor vedle sebe, aby držátka směřovala na pravou stranu. Lžička se při pití ze šálku v něm nenechává, stejně jako se tam neukládá po dopití. Podobné je to i s vidličkami a lžičkami u předkrmů a moučníků ve sklenici nebo misce.

Co pijí Vietnamci

Vietnamci mnohdy pijí a oslavují více než Češi

Rádi si koštnou i něčeho tvrdšího nebo zajímavějšího. V jejich nápojových lístcích tedy nechybí pivo, rýžová pálenka, vodka, rýžové víno, vietnamská rýžová piva či nejrůznější whisky dovezené většinou z Evropy.

Jaké maso se jí ve Vietnamu

Konzumuje se hlavně maso hovězí (thịt bò), které se jí nejčastěji smažené s různými druhy zeleniny, vařené se sójovou omáčkou či v polévkách, vepřové (thịt lợn), obvykle namleté jako náplň různých závitků a rolek, a kuřecí (thịt gà), jež se vaří s různým kořením či smaží s nudlemi nebo rýží a zeleninou.

Odkud je pho

Naše putování po historii polévky Pho začíná v Severním Vietnamu, v provincii Nam Dinh, odkud pramení první zmínky. Silný, masový vývar s plochými rýžovými nudlemi, se stal velmi oblíbeným a recept se rozkřikl do hlavního města Hanoje a po celé zemi.

Kam na pho bo v Praze

Kde v Praze najdete nejlepší Pho Na těchto místech ochutnáte tradiční VietnamPho Vietnam Tuan & Lan. Podnik, který najdete rovnou na třech místech v Praze.Pho family.Remember – vietnamese food.Cà phêBánh Mì Makers.Sapa a Pražská tržnice.

Jak odložit příbor

Během jídla se příbor odkládá křížem, držátky směrem k sobě – to je pokyn pro obsluhu, aby vám neodnesla talíř, protože ještě chcete v jídle pokračovat. Po jídle se položí příbor vedle sebe, aby držátka směřovala na pravou stranu. Lžička se při pití ze šálku v něm nenechává, stejně jako se tam neukládá po dopití.

Jak správně prostřít příbor

Příbory umisťujte v rovině s dolním okrajem talíře a vzdálenost mezi nimi by měla být zhruba půl centimetru. Příbory na dezert mají svoje místo nad talířem. Moučníková vidlička směřuje hroty doprava, dezertní lžička přesně opačně, tedy doleva.

Co se nesmí vozit z Vietnamu

Ve Vietnamu platí zákaz dovozu zbraní a munice, výbušnin, petard, vojenského materiálu (včetně uniforem) a dále pornografických a „politicky závadných" materiálů. Je zakázán dovoz drog a toxických chemikálií. Držení drog je trestné a dle množství může vést i k udělení trestu smrti.

Jak draho je ve Vietnamu

Náklady na život a cestování ve Vietnamu se mohou výrazně lišit v závislosti na vašem životním stylu, volbách ubytování a preferencích v cestování. Průměrný rozpočtový cestovatel může očekávat výdaje přibližně 450 000 až 800 000 VND denně (20 až 35 USD) na jídlo, ubytování, dopravu a prohlídky.

Co je to Bun Bo Nam Bo

Vietnamský pokrm Bun Bo Nam Bo se doslova překládá jako "nudle s hovězím masem z jihu". Tento teplý nudlový salát se připravuje z tenkých rýžových nudlí (bun) a podává se s marinovaným smaženým hovězím masem (bo). Je to oblíbené pouliční jídlo v Hanoji.

Na co je který příbor

Příbory vybírejte podle podávaného jídla. K předkrmům se hodí předkrmový příbor, případně lžíce na polévku či těstoviny. K hlavnímu chodu zvolte masový příbor nebo lžíci na kaši či polévku. Pokud ale chystáte jako hlavní jídlo rybu, připravte na stůl speciální příbor určený pro konzumaci ryb.

Jak se uklada příbor

Příbory se kladou zevnitř ven od talíře. Začněte tedy příborem pro hlavní chod, masový příbor nebo rybí příbor. Jako další položte doprava polévkovou lžíci. Jestliže podáváte chléb a máslo, stojí nalevo od vidličky talířek na chléb s malým nožem na máslo.

Na jakou stranu se dává příbor

Nůž se dává napravo ostřím dovnitř, nalevo vidlička. Do pravé části patří i polévková lžíce. Zhruba půl centimetru směrem vně dáme předkrmový příbor. Dezertové příbory patří nad talíř, rukojeť vidličky směřuje doleva, lžička pak doprava.

Jak dát ubrus na stůl

Hlavní ubrus by měl přibližně o dvacet až třicet centimetrů přesahovat okraje stolu. Na něj se nabízí ještě položit běhouny, což je tip vhodný pro sváteční příležitost. A každému stolovníkovi nabídněte látkový ubrousek; zaujmout může už tím, jak originálně ho složíte a postavíte na talíř.