Jak propojit pohodu s bankou?

Jak propojit pohodu s bankou?

Jak zlikvidovat fakturu v pohodě

Otázky a odpovědi pro ekonomický systém POHODA

Pokud znáte variabilní symbol faktury, můžete použít povel Likvidace -> z nabídky Záznam/Přenos ->, resp. klávesovou zkratku Ctrl+L. Nejprve zadejte variabilní symbol platby, poté stiskněte klávesu Enter, hradící doklad zkontrolujte a uložte.

Jak změnit účetní rok v pohodě

Otázky a odpovědi pro ekonomický systém POHODA

Období účtování nastavíte v dialogovém okně Účetní období, které zobrazíte kliknutím na podtržený text Období, resp. povelem Záznam/Účetní období… V zobrazeném dialogovém okně zatrhnete volbu Hospodářský rok a zadáte datum počátku a datum konce hospodářského roku.

Co je to homebanking

Homebanking je služba přímého bankovnictví umožňující komunikaci s bankou prostřednictvím speciálního programu nainstalovaného v počítači klienta. Díky tomuto programu se homebanking odlišuje od internetového bankovnictví a transakce lze provádět i v režimu offline.

Jak najít výpis z účtu

Pokud vám ho banka pravidelně nezasílá poštou nebo elektronicky, najdete ho vždy v internetovém bankovnictví, odkud si ho můžete snadno stáhnout. Tamtéž máte možnost provést změnu v nastavení ohledně zasílání výpisů a zvolit si frekvenci i způsob zasílání výpisů z bankovního účtu.

Jak zaúčtovat fakturu v pohodě

Vzhledem k tomu, že zálohová faktura nebo proforma faktura není účetním ani daňovým dokladem, nemá její přijetí žádný vliv na účetnictví nebo DPH ani u odběratele. V programu POHODA může odběratel přijatou zálohovou fakturu zaevidovat v agendě Fakturace/Přijaté zálohové faktury.

Jak zaúčtovat zálohovou fakturu v pohodě

Otázky a odpovědi pro ekonomický systém POHODA

Úhradu zálohy zaúčtujte v agendě Banka, popř. Pokladna (např. na 314/221 při úhradě z účtu). a poté přes povel Zálohové faktury -> z nabídky Záznam/Přenos -> vložíte do dokladu jako další položku zálohovou fakturu.

Které účty nesmí mít zůstatek

Kontrola nulového zůstatku některých účtů

Kontrola se týká účtů 111, 131, 349, 395, 431. Tyto účty nesmí mít ke konci účetního období žádný zůstatek. Potřebné proúčtování provedete v agendě Interní doklady na účty, které vstupují do rozvahy.

Jak uzavřít Účetnictví v pohodě

z nabídky Účetnictví/Uzávěrka. Tato funkce provede uzavření všech účtů. Zůstatky jednotlivých rozvahových účtů zaúčtuje proti závěrkovému účtu 702 a zůstatky výsledkových účtů převede na účet 710.

Jaké jsou výhody elektronického bankovnictví

Z hlediska klienta je výhodou rychlý, levný a snadný přístup k účtu (poplatky u internetového bankovnictví bývají nejnižší, navíc příkaz se splatností aktuální den bývá možné zadat i po ukončení provozní doby poboček banky), z hlediska banky úspora pracovníků na přepážkách.

Co je to elektronické bankovnictví

Co je internetové bankovnictví Internetové bankovnictví je služba přímého bankovnictví, díky které můžete spravovat své finance 24 hodin, 7 dní v týdnu. Abyste mohli využívat všechny výhody Internet Banky (internetového bankovnictví MONETA Money Bank), stačí mít počítač a připojení k internetu.

Jak dlouho uchovávat bankovní výpisy

Pouze výjimečně můžete být bankou při podání žádosti o úvěr vyzváni k předložení výpisů starších 3 měsíců (např. 6 měsíců) a běžný takový zpravidla požadavek není. Obecné doporučení bank však zní – uchovávat výpisy alespoň po dobu jednoho roku.

Co obsahuje výpis z bankovního účtu

Co obsahuje měsíční výpisy z bankovního účtuinformace o účtu (typ, procentní úroková sazba, měna a číslo účtu),celkový přehled obratů za předchozí měsíc,podrobný rozpis jednotlivých transakcí za předchozí měsíc,konečný zůstatek na účtu.

Jak opravit přijatou fakturu v pohodě

Nejprve je potřeba najít v agendě Vydané faktury tu vydanou fakturu, ke které se bude vystavovat opravný daňový doklad, a postavit se na ni kurzorem myši – do příslušného řádku. Dále vybereme volbu Záznam/Opravný doklad. Tím dojde k vytvoření opravného daňového dokladu s odkazem na původní daňový doklad.

Jak vystavit fakturu v pohodě

Vytvoření faktury

stiskněte klávesu INSERT. Fakturu můžete také vytvořit na základě jiného dokladu, např. přijaté objednávky, přijaté faktury, přijaté poptávky, výdejky či vydané nabídky. Další způsob, jak ji vytvořit, je hromadná fakturace z agendy Adresář.

Jak vystavit zálohovou fakturu v pohodě

Vystavení daňového dokladu

V takovém případě zvolte u zálohové faktury povel Daňový doklad z nabídky Záznam, který vystaví do agendy Interní doklady daňový doklad k úhradě zálohové faktury. Daňový doklad můžete také vystavit prostřednictvím povelu Vystav daň.

Jak zaúčtovat daňový doklad k přijaté platbě v pohodě

Základ daně bude zaúčtován 314/314, hodnota DPH 343/314. V poli Členění DPH uveďte „PD – tuzemské plnění“. Z vytvořeného interního dokladu vstoupí údaje do přiznání k dani z přidané hodnoty. Konečnou přijatou fakturu poté zadáte v agendě Účetnictví/Přijaté faktury přes záložku Položky faktury.

Jaké účty musí být nulové

Účty pořízení zásob (111, 131) by měly mít k rozvahovému dni nulový zůstatek. Zůstatky na účtech zásob (112, 132) by měly souhlasit se stavem zásob ve skladové evidenci a se skutečným stavem zjištěným v účetnictví. Celková aktiva v rozvaze by měla být rovna celkovým pasivům.

Co je účet 349

Závazky k vybraným místním vládním institucím“ (účet 349) obsahuje zejména závazky z titulu dotací, grantů, příspěvků, subvencí, dávek, nenávratných finančních výpomocí, podpor či peněžních darů vůči účetním jednotkám, které jsou kraji, obcemi, dobrovolnými svazky obcí a jimi zřízenými příspěvkovými organizacemi.

Jak zvětšit písmo v pohodě

Otázky a odpovědi pro ekonomický systém POHODA

Zvolte v OS Windows Start/Ovládací panely/Zobrazení, kde na záložce Vzhled vyberete odpovídající velikost písma.

Jak zjistit jestli mám bankovní identitu

Je to snadný a rychlý způsob, jak ověřit, že vy jste opravdu vy. Pokud používáte internetové bankovnictví, už ji vlastně máte. Než jste přihlašovací údaje dostali, banka ověřovala vaši totožnost pomocí osobních dokladů. Díky tomu si spojí, že pod určitými údaji se přihlašujete vy, rozpozná vaši bankovní identitu.

Jak stáhnout výpis z účtu

Výpis z bankovního účtu

Ty se Vám ukládají do Internet Banky a najdete je i ve Smart Bance, nejoceňovanější aplikaci klienty i odbornou veřejností. Pokud internetové bankovnictví nevyužíváte, můžete si výpisy nechat zasílat e-mailem.

Jaké dokumenty schovávat

Tím prvním je zákonná lhůta 5 let. Po tuto dobu je ze zákona nutné archivovat: účetní doklady, účetní knihy, odpisové plány, inventurní soupisy, účtový rozvrh, účetní záznamy pro doložení formy vedení účetnictví. Pak zde máme období 10 let. Po tuto dobu se archivuje účetní závěrka, výroční zpráva a daňové doklady.

Co je hlavička bankovního účtu

V záhlaví výpisu najdeme číslo a název účtu, období, za které výpis byl vyhotoven a jeho pořadové číslo. Pod záhlavím bývají důležitá upozornění. V této části bývají podstatné informace, které se týkají využívaných služeb.

Jak zaúčtovat přijatou fakturu

Faktura přijatá

Vždy zaúčtujete na účet 321 – Dodavatelé v celkové částce na stranu DAL (zvýšení závazku) a až poté řešíte, za co tato faktura byla: Například máte zaúčtovat fakturu přijatou za právní služby. Kontace tohoto případu je: 518/321.

Jak nahrát faktury do pohody

Začněte exportem z Fakturoidu: Faktury → Export zvolte "účetního programu" a vyberte Pohoda. V Pohodě vyberte Soubor/Datová komunikace povelem XML import/export. Spustí se průvodce, ve kterém vyberte stažený export z Fakturoidu (obvykle pojmenovaný invoices_2015.