Co je typické pro listopad?

Co je typické pro listopad?

Co se slaví v říjnu

V České republice připadá na říjen státní svátek Den vzniku samostatného československého státu (28. října), který připomíná vznik Československé republiky v roce 1918. Od roku 2019 se také připomíná významný den: Památný den sokolstva (8. října).

Co se slaví v prosinci

Významné a mezinárodní dny 2023 – Prosinec

Datum Jméno
5. 12. Mezinárodní den dobrovolníků
7. 12. Mezinárodní den civilního letectva
9. 12. Mezinárodní den proti korupci
10. 12. Mezinárodní den lidských práv

Co je za den 2011

Světový den chronické obstrukční plicní nemoci (20.11.)

Co je v únoru

V únoru slaví svátek Hynek, Nela, Blažej, Jarmila, Dobromila, Vanda, Veronika, Milada, Apolena, Mojmír, Božena, Slavěna, Slávka, Věnceslav, Věnceslava, Valentýn, Valentýna, Jiřina, Ljuba, Miloslava, Gizela, Patrik, Oldřich, Lenka, Eleonora, Svatopluk, Matyáš, Matěj, Liliana, Dorota, Alexandr, Lumír, Horymír.

Co se slaví v listopadu

V České republice připadá na listopad státní svátek Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva (17. listopadu), který připomíná uzavření českých vysokých škol nacisty v roce 1939 a také studentské protesty, kterými v roce 1989 začala Sametová revoluce.

Kdy je Mezinárodní den sexu

Ústí nad Labem – 6.9. … mezinárodní den sexu,… | Facebook.

Co je za den 3. prosince

Podle českého kalendáře jmenin má Svatoslav svátek 3. prosince. Domácí podoby jména jsou například: Sváťa, Svaťka, Svatěk, Svatoš, Slávek, Sláva.

Co se stalo 1 listopadu

1755 – Zemětřesení v portugalském Lisabonu a následná tsunami; o život přišlo 60–90 tisíc lidí. 1914 – První světová válka: V bitvě u Coronelu bylo poprvé ve válce s Německem poraženo britské námořnictvo Royal Navy. 1918 – První světová válka: Byla potlačena Prešovská vzpoura a bez soudu popraveno 42 jejích účastníků.

Kdy je den dcer

Datum 17. listopadu bylo vybráno na prvním setkání rodičovských organizací EFCNI v Římě v roce 2008. Jeden ze zakládajících členů EFCNI se stal tento den hrdým otcem dcery poté, co předtím přišel o svá trojčátka následkem předčasného porodu.

Co je 1.11 za den

Významné a mezinárodní dny 2023 – Listopad

Datum Jméno
1. 11. Svátek všech svatých
1. 11. Světový den veganství
2. 11. Památka zesnulých
3. 11. Den bez pesticidů

Kdy je den holek

Svátek všech dam, holek, slečen, žen i paní připadá na 8. března. I přesto, že si Mezinárodní den žen starší generace často spojují se socialistickou propagandou, v současnosti je MDŽ oslava ženství bez rozdílu. Plánujete v tento den obdarovat ženu, které si vážíte

Kdy je den bez trenek

Mezinárodní den bez kalhotek skutečně existuje a připadá na 22. června. Slaví se prý od roku 2012 a celé to začala údajně parta vyznavačů chození "naostro" na Facebooku až to přerostlo k vyhlášení Mezinárodního dne.

Co je za den 5 prosince

To, že Mikuláš chodí v předvečer svého svátku, a ne v den svého svátku, je odvozeno od skutečnosti, že pro naše předky byl počátkem dne západ slunce dne předchozího. Proto se mikulášská obchůzka a nadílka koná již 5. prosince, i když svátek sv. Mikuláše připadá na 6.

Co se stalo 5 prosince

1492 – Kryštof Kolumbus objevil karibský ostrov Hispaniola. 1757 – Sedmiletá válka: Pruská armáda zvítězila nad rakouskou v bitvě u Leuthenu. 1931 – Katedrála Krista Spasitele v Moskvě byla zničena nařízením Josifa Stalina. 1933 – V USA skončila prohibice, Utah přijal 22.

Co se děje v listopadu

Listopad je měsícem podzimních plískanic, větrů na strništích a prvních mrazíků. Ze stromů opadávají zbylé listy, spadlá semínka se zabydlují v hliněné peřince a připravují se na vegetační spánek. Netopýři a další živočichové se ukládají k zimnímu spánku. Třou se pstruzi, raci kladou vajíčka.

Kdy je den lásky

Den svatého Valentýna (zkráceně také Valentýn) se slaví v anglosaských a dalších zemích každoročně 14. února jako svátek lásky a náklonnosti mezi intimními partnery. Je to den, kdy se tradičně posílají dárky, květiny, cukrovinky a pohlednice s tematikou stylizovaného srdce, jako symbolu lásky.

Kdy se slaví den sexu

Ústí nad Labem – 6.9. … mezinárodní den sexu,… | Facebook.

Kdy je den vztahu

Světový den manželství nemá pevně stanovené datum, připadá vždy na druhou neděli v únoru. Letos ho tedy slavíme 9. února.

Co je za den 3 prosince

Podle českého kalendáře jmenin má Svatoslav svátek 3. prosince. Domácí podoby jména jsou například: Sváťa, Svaťka, Svatěk, Svatoš, Slávek, Sláva.

Co se slaví 3 prosince

3. prosinec byl poprvé vyhlášen světovým dnem zdravotně postižených osob v roce 1981. V České republice si tento den připomínáme od roku 1993. Mezinárodní den zdravotně postižených se týká lidí postižených fyzicky, smyslově, duševně či mentálně.

Co je za den 3 listopadu

1918 – Na Staroměstském náměstí v Praze byl stržen mariánský sloup. 1980 – Byla vyhlášena CHKO Bílé Karpaty. 1992 – Po svržení komunistického režimu byla na setkání mluvčích v Praze oficiálně ukončena činnost Charty 77. 2009 – Prezident Václav Klaus podepsal Lisabonskou smlouvu.

Jaký den je Valentýn 2023

Valentýn připadá v roce 2023 na úterý 14. února, nezapomeňte svoji drahou polovičku potěšit a překvapit.

Co k Valentýnu pro ženy

Mezi nejoblíbenější dárky pro ženu patří třeba kvalitní šperk, ručně malovaný hedvábný šál nebo. Máte zájem o krásné, ale i praktické dárky pro ženy Vybírejte z naší nabídky bytových a kancelářských doplňků! Nebo potěšte ženy netradičními dárky, v podobě relaxačního víkendu či letu balónem nebo letadlem!

Kdo komu dává dárek na Valentyna

Drobnější (květiny, bonboniéry) i nákladnější dárky (šperky, oblečení a elektroniku) si v USA nevyměňují jen partneři, ale také přátelé a členové rodiny. Zejména děti rády vyrábějí přáníčka (valentýnky), které věnují kamarádům, rodičům, prarodičům, učitelům a dokonce i domácím mazlíčkům.

Co dát příteli k Valentynu

Valentýn: 15 super dárků z láskyInspirujte svého Valentýna!Překvapte ho svůdným prádlem.Šampaňské v zamilovaném termoobalu.Parfémy s vaší společnou fotkou.Relaxace pro něj i pro ni.Rubikova kostka pro zamilovanéVývrtky ve tvaru srdce.Kytice z bonbonů