Kam v Řecku k moři?

Kam v Řecku k moři?

Kde je nejhezčí moře v Řecku

V Jónském moři má Řecko další poklady. Za nejkrásnější a zároveň nejznámější pláže jsou považovány Myrtos na Kefalonii, Navagio na ostrově Zakynthos a Porto Katsiki na ostrově Lefkada. Asi nejfotografovanější pláž Řecka Myrtos má blankytně modrou barvu vody a tvoří jí větší naprosto bílé oblázky.
Archiv

Která část Řecka je nejhezčí

Kréta. Kréta je nejhezčí řecký ostrov díky své historické oblasti. Je 260 km dlouhý, 57 km široký a vedou přes něj 3 pohoří. Kréta nabízí řadu míst s archeologickými vykopávkami a stavbami z minojské doby.

Jaký je v Řecku moře

Mezi Řeckem a Tureckem leží Egejské moře, ze západu Řecko omývá Jónské moře a z jihu Libyjské moře.

Co si vzít k moři do Řecka

Pro pobyty u moře si nezapomeňte plavky, opalovací krém, sluneční brýle a pokrývku hlavy. Pokud se rádi kocháte podmořským světem, budou se vám hodit taky ploutve a šnorchl. V každém případě si vezměte boty do vody, protože se zejména u skalnatých pobřeží nacházejí mořští ježci.

Kde v Řecku písečná pláž

Nejkrásnější pláže ŘeckaPláž Matala – Kréta. Poznejte nádhernou pláž na Krétě.Pláž Porto Katsiki – Lefkada. Lefkada skrývá jednu z nejkouzelnějších pláží Řecka.Pláž Myrtos – Kefalonia.Pláž Plaka – oblast pevniny Pelion.Pláž Elafonisi – Kréta.Červená pláž – Santorini.Pláž Navagio – Zakynthos.Pláž Mylopotas – Ios.

Kde jsou písečné pláže

Kouzlo v zrnku písku: 10 nejkrásnějších pláží EvropyAtrani, Itálie. Pláž v Atrani v italské Kampánii Shutterstock.Zlatni Rat, Brač, Chorvatsko. Zlatni Rat, Brač, Chorvatsko Shutterstock.Navagio, Zakynthos, Řecko. Navagio, Zakynthos, Řecko Shutterstock.Praia da Marinha, Algarve, Portugalsko.Ölüdeniz, Turecko.Vík, Island.

Kde je nejteplejší moře v Řecku

Nejteplejší moře je na ostrově vsrpnu a září, kdy teplota vody dosahuje krásných 25 stupňů.

Který řecký ostrov je nejlevnější

Liší se i ceny na jednotlivé ostrovy, kdy mezi nejlevnější patří Kréta, Rhodos či Kos (s odletem z Vídně) nebo Korfu (z Bratislavy a Vídně). V průměru vyjdou letenky asi na 3 000 Kč.

Kde jsou v Řecku písečné pláže

na Zyknthosu(Tsilivi, Laganas-tady je opravdu voda velmi plytká…), Kos(Matichari, Marmari- v Kardameně je hrubší písek také), Korfu(Acharavi, Kavos,..), Rhodos(Faliraki, Lindos- ale na Rhodu převládájí spíše pláže písek+kamínky), dokonalé písečné pláže jsou i na Thassosu (světlý jemný písek a tyrkysová voda), na …

Co se nesmí vozit do Řecka

Vývozní a dovozní předpisy se liší• ŘECKO – Bez povolení je zakázáno dovážet a vyvážet starožitnosti a umělecké předměty. Zcela zakázáno je vozit do Řecka pokojové rostliny. V kanystru se také nesmí převážet více než 10 litrů pohonných hmot. CHORVATSKO – Pro dovoz potravin jsou množstevní limity.

Co se nesmí v Řecku

10 věcí, které nikdy nedělejte v ŘeckuNespěchejte. Čas pro Řeky nic neznamená.Neházejte toaletní papír do záchodu.Neukazujte, že je něco OK!Nejezte u McDonald's.Nechoďte na svatá místa v tílku a v kraťasech.Nedotýkejte se památek.Nefotografujte válečné loděNechoďte nikam na vlastní nebezpečí

Kam na dovolenou k moři 2023

Oblíbené destinace 2023

V současné době jsou nejvíce poptávanými destinacemi Řecko, Bulharsko, Turecko, Egypt a Chorvatsko. V zimě Kanárské ostrovy, Dominikánská republika a Zanzibar, zejména díky přímým letům.

Kde je písečná pláž v Chorvatsku

Podívejte se, kde najdete krásné písčité pláže.Rajská pláž, Lopar, ostrov Rab.Sakarun, ostrov Dugi Otok.Pláž Bijeca v Medulinu.Prapratno, poloostrov Pelješac.Pláž Vela Pržina, ostrov Korčula.Kraljičina plaža u města Nin.Pláž Saplunara, ostrov Mljet.Pláž Slanica, ostrov Murter.

Kde je nejhezčí moře

Karibik, Antigua a Barbuda, Aruba, Brazílie, Cookovy ostrovy, Ekvádor, Fiji, Francouzská Polynésie, Galapágy, Grenada, Havajské ostrovy, Kajmanské ostrovy, Maledivy, Malta, Mauricius, Seychely, Tahiti, Tanzánie, Trinidad a Tobago, Turks a Caicos, Zanzibar.

Kde je nejčistší moře

Pokud hledáte to nejlepší místo pro dovolenou u moře, jsou jimi z hlediska kvality vody ostrovy Kypr a Malta. Průzračně čistá voda je tady téměř všude (99,1 % a 98,9 %). Daří se také Řecku (97 %) nebo Chorvatsku (94 %), kde ale kvalita vody mírně klesá.

Kam na dovolenou k moři v říjnu

Přinášíme 10 tipů kam vyrazit za teplem, během sychravého podzimu a pošmourné zimy.Kapverdy. Chcete zažít exotiku za skvělou cenuEgypt. Egypt je letitou destinací ideální pro návštěvu celoročně.Zanzibar.Turecko.Maroko.Madeira.Spojené arabské emiráty.Kanárské ostrovy.

Který řecký ostrov je nejteplejší

Nejtepleji je v jižní části Řecka, zejména na Krétě či na Kykladách. Teploty se tu v létě mohou vyšplhat až přes 40°C. Co se týče úhrnu srážek, tak nejvíce jich spadne v severozápadní části Řecka u ostrova Korfu, a to ještě v zimě.

Jaké je moře na Krétě

Rozloha ostrova činí 8261 km². Ze severu ho omývá Krétské moře (jižní část Egejského moře) a z jihu Libyjské moře. Kréta je hornatý ostrov, nejvyšší hora Psiloritis 2456 m n. m. ve stejnojmenném pohoří, zvaném též Idi leží v centrální části ostrova.

Kde jsou v Řecku vlny

Kos, Mastichari. Pláž na severozápadním pobřeží ostrova poblíž stejnojmenné vesnice pokrývá jemný bílý písek. Vstup do vody je pozvolný, ale občas se tu tvoří větší vlny. Proto místo vyhledávají surfaři.

Co se vyplatí koupit v Řecku

Co nakoupit v Řecku Z Řecka se vyplatí koupit domů jako dárek olivový olej, víno, fetu, sezamová semínka v medu. Dobrý je i zdejší med, nejlepší je tympánový z Limnu a Kalymnu, skvělý jogurt měli i na ostrově Thassos. Výborný je i místní jogurt.

Co si přivézt z Kréty

Nejlepší suvenýry, které se vezměte domů z Kréty z ŘeckaHorský bylinkový čaj.Olivový olej.Tradiční oblečeníKeramika.Víno.Bylinky.Raki.

Co se nesmí dovážet do Řecka

Řecko – celní a devizové předpisy

Bez zvláštního povolení je zakázán vývoz a dovoz zbraní a střeliva, léků (vyjma těch určených pro osobní potřebu), starožitností a uměleckých předmětů, chráněných rostlin, zvířat a přírodnin. Mimo palivovou nádrž lze v kovovém kanystru převážet maximálně 10 litrů pohonných hmot.

Kam v prosinci k moři levně

Kam v zimě k moři

Destinace Prosinec / Teplota moře Nejlevnější ubytování**
Srí Lanka 28°C (ideální koupání) 370 Kč
Jih Španělska 16°C (chladné koupání) 4.432 Kč (Málaga)
Egypt 23°C (příjemné koupání v některých oblastech) 791 Kč
Thajsko 28°C (ideální koupání) 582 Kč

Kde je nejčistší moře v Chorvatsku

A nejlepších výsledků dosáhly pláže u Dubrovníku, Krku, Vrsaru, Novigradu, Poreče či Rabu. Z celkového počtu odebraných vzorků bylo navíc jen necelé procento nevyhovujících. Takové nejvíce znečištěné místo se nachází okolo turisticky i dopravně vytíženého Splitu.

Kde je nejhezčí moře v Chorvatsku

V zadarském průlivu se nachází velké a oblíbené letovisko Zaton. Nabízí skvělé podmínky ke slunění a koupání, především na své 1,5 km dlouhé pláži. Tuto náramnou pláž lemuje pás borovic. Pláž je písečno-oblázková a moře, které ji omývá, tu má velmi mělké dno.