Co je uživatelské jméno v ČSOB?

Co je uživatelské jméno v ČSOB?

Jak se přihlásit do ČSOB bankovnictví

První přihlášeníPřejděte na naše stránky www.csob.cz a v pravém horním rohu klikněte na oranžové tlačítko Elektronické bankovnictví a zvolte Internetové bankovnictví.Pod kolonkou Uživatelské jméno vyplníte identifikační číslo, které jste obdržel v Dohodě o ČSOB Identitě.

Jak zjistím iD ČSOB

Pokud si nepamatujete své uživatelské jméno, obraťte se na Helpdesk ČSOB Identity na čísle +420 499 900 222. Doporučujeme vždy používat 2faktorové přihlášení. To znamená, že pro vstup do portálů je vždy kromě zadání uživatelského jména a hesla použít ještě další ověřovací prvek. Použijete tedy SMS klíč nebo Smart klíč.
Archiv

Jak se přihlásit do ČSOB Smart

Stáhněte a nainstalujte aplikaci ČSOB Smart klíč ze svého obchodu s aplikacemi (App Store, Google Play, AppGallery). Na mobilu spusťte aplikaci Smart klíč, klikněte na Aktivovat a Mám aktivační kód. Mobilním foťákem načtěte aktivační kód do aplikace Smart klíč. Ve Smart klíči si zvolte 5místný PIN.

Jak se přihlásit do bankovní identity

Je to snadné. Na portálu firmy nebo úřadu, který využívá Bank iD, zvolíte přihlášení přes Bank iD. Následně vyberete ověření prostřednictvím své banky a budete přesměrováni na její stránky, kde odsouhlasíte předání údajů. Poté budete přesměrováni zpět na portál, kde již budete bankovní identitou ověřeni.
Archiv

Proč se nemůžu přihlásit do ČSOB

Zkontrolujte Vaše připojení k internetu a to, zda máte nejnovější verzi aplikace. Pokud je vše v pořádku a Smart přesto nejde spustit, kontaktujte prosím helpdesk ČSOB na tel. čísle 495 800 111. 8 Nedorazil mi SMS klíč.

Jak se prihlasit do Čsob Smart na novém mobilu

Smart klíč si můžete nově aktivovat, na novém nebo stávajícím mobilu. Přihlaste se pomocí přihlašovacích údajů (uživatelské jméno a heslo) na stránce https://identita.csob.cz. Pokud máte aktivní Smart klíč, při přihlášení s využitím druhého faktoru zvolte možnost „Nainstalujte si ho znovu“.

Kde najdu svoje iD banky

Vaše přihlašovací údaje nikdy nikomu nesdělujeme, ověření vždy probíhá v prostředí banky. Stav a historii použití své bankovní identity si můžete kdykoliv zkontrolovat v nové Internet Bance v části Nastavení – Bankovní identita.

Co je iD identita

Bankovní identita je něco jako digitální občanka. Je to snadný a rychlý způsob, jak ověřit, že vy jste opravdu vy. Pokud používáte internetové bankovnictví, už ji vlastně máte.

Co je to přihlašovací ID

Přihlašovací ID je unikátní identifikační číslo vašeho HUAWEI ID a lze jej upravit pouze jednou. Pokud jej chcete upravit, přejděte do nabídky Nastavení > HUAWEI ID > Osobní informace > Přihlašovací ID > a poté zadejte nové Přihlašovací ID, které chcete nastavit.

Jak zjistím své klientské číslo

Vaše klientské číslo najdete ve smlouvě. Pokud ji nemáte k dispozici, navštivte nás na kterékoliv naší pobočce.

Jak se přihlásit do klientské zóny ČSOB

Své přístupové údaje pro přihlášení do klientské zóny zatím využívat můžete. Do budoucna se pro vstup budete muset vždy použít proklik z aplikace ČSOB Smart nebo ČSOB Internetové bankovnictví. Do těchto aplikací se přihlásíte přes ČSOB ID, jiná možnost už nebude.

Proč nefunguje aplikace ČSOB

Zkontrolujte Vaše připojení k internetu a to, zda máte nejnovější verzi aplikace. Pokud je vše v pořádku a Smart přesto nejde spustit, kontaktujte prosím helpdesk ČSOB na tel. čísle 495 800 111.

Kde najdu PIN ČSOB Smart

Kde najdu přihlašovací údaje do Smartu Přihlašovací údaje si nastavíte v rámci ČSOB Identity, kde si zvolíte své uživatelské jméno a heslo. Pokud byste zapomněli Vaše heslo, stačí navštívit stránku https://identita.csob.cz, kde si ho můžete následně obnovit.

Jak zjistím přihlašovací jméno do IB

Potřebujete zjistit své uživatelské jméno (ID) a heslo do Internet Banky Pokud si uživatelské jméno a heslo do Internet Banky nepamatujete, zavolejte nám prosím na infolinku 224 443 636, kde Vám rádi pomůžeme. Své heslo si můžete také obnovit pomocí Smart Banky.

Jak vypadá klientské číslo

Pojem Klientské číslo znáte ze SERVIS 24 nebo Business 24. Jedná se o desítimístný číselný kód, který jsme vám přidělili při zřízení SERVIS 24 nebo Business 24 a který sloužil k přihlášení do těchto služeb. S přechodem na Bankovní IDentitu a George jsme zavedli Uživatelské jméno.

Kde najdu svoje ID banky

Vaše přihlašovací údaje nikdy nikomu nesdělujeme, ověření vždy probíhá v prostředí banky. Stav a historii použití své bankovní identity si můžete kdykoliv zkontrolovat v nové Internet Bance v části Nastavení – Bankovní identita.

Co je to uživatelské jméno

Uživatelské jméno (anglicky username) je jednoznačná identifikace uživatele v nějakém software či aplikaci. Pomocí uživatelského jména se uživatelé přihlašují. Je to vlastně identifikátor jejich digitální identity. Z důvodů bezpečnosti se uživatelské jméno kombinuje s heslem.

Co se dá zjistit z čísla účtu

Bankovní tajemství aneb proč vám banka jen tak nesdělí jméno majitele účtu. Jen tak sdělovat majitele běžného účtu bankám zakazuje bankovní tajemství. To je upravené v několika právních předpisech včetně zákona o bankách. Proto si nemůžete jednoduše zalistovat žádnou databází a majitele účtu si vyhledat.

Co je Klientská zóna

Klientská zóna je rozhraní, které slouží jak pro inzerenty, tak pro partnery. Do Klientské zóny se přihlásíte prostřednictvím vašeho registrovaného mailu a hesla na adrese klient.seznam.cz, nebo z partnerského rozhraní.

Kde najdu smlouvy Čsob

Základní podmínkou, abyste viděl své smlouvy, je vyplnit v registračním formuláři anebo na stránce Můj účet (odkaz na ni najdete v záhlaví webu) číslo pojistné smlouvy. Poté uvidíte na stránce Moje smlouvy informace k uvedené smlouvě. Pokud smluv máte více, můžete si je postupně přidat na stránce Moje smlouvy.

Jak zjistit PIN ke kartě ČSOB

PIN ke kartě najdete v internetovém bankovnictví (menu „Karty“ – „Zobrazit PIN“). Můžete si ho zobrazit také v ČSOB Smart (sekce „Platební karty“ – „Zobrazit PIN“).

Jak aktivovat aplikaci ČSOB Smart

Stáhněte a nainstalujte aplikaci ČSOB Smart klíč ze svého obchodu s aplikacemi (App Store, Google Play, AppGallery). Přihlaste se do internetového bankovnictví, v menu Mobilní aplikace klikněte v dlaždici ČSOB Smart klíč na Aktivovat. Na mobilu spusťte aplikaci Smart klíč, klikněte na Aktivovat a Mám aktivační kód.

Kde najdu PIN v internetovém bankovnictví

PIN si jednoduše zobrazíte na detailu karty ve své mobilní aplikaci KB+ / Mobilní banka nebo v internetovém bankovnictví MojeBanka nebo MojeBanka Business, případně jste ho získali z SMS podle návodu, který vám přišel spolu s kartou.

Jaké si dát uživatelské jméno

Nepoužívejte své příjmení ani jiné osobní údaje, které lze snadno uhodnout. Vyhýbejte se osobním kontaktům, například jménu vašeho dítěte. Nepoužívejte slova spojená s vašimi koníčky. Nikdy nepoužívejte fráze podobné „trope“, jako například „heslo“, „qwerty“ nebo cokoli zjevného.

Jaké je uživatelské jméno

Uživatelské jméno neboli Username je jednoznačný identifikátor uživatele v systému. Jedná se o unikátní jméno zpravidla složené z písmen (případně i číslic). Uživatelské jméno společně s heslem slouží k přihlašování do systému. U internetových aplikací se často nahrazuje emailovou adresou.