Kdo lítá do Abu Dhabi?

Kdo lítá do Abu Dhabi?

Kdo léta do Abu Dhabi

Přímý let z našich končin neexistuje. Avšak komfortně s jedním přestupem lze do Abú Dhabí cestovat zejména s aerolinkami Turkish Airlines, Pegasus, Etihad Airways, EgyptAir, KLM, Air France nebo British Airways.
Archiv

Jak se dostat z letiste v Abu Dhabi do Dubaje

Nově letiště v Abú Dhabí spojují expresní autobusy AUH Express s nákupním centrem Ibn Battuta Bus Station v Dubaji, kde snadno přesednete na dubajské metro. Nástupní stanici najdete na Terminálu 2 i Terminálu 1 a 3. Odjíždějí vždy v celou a to každou hodinu po celý den. Autobusy jezdí nonstop 24 hodin denně.

Kde se vyspat na letišti v Abu Dhabi

Na letišti v arabském Abú Zabí nedávno instalovali pro znavené cestující luxusní relaxační boxy, kde se můžete jen tak natáhnout nebo si "zatáhnout roletu" a zdřímnout si. Připomíná to trochu nový model solária, ve skutečnosti je to však multifunkční kokon, do kterého se můžete zavřít a spát jak dlouho chcete.

Co dělat v Abu Dhabi

Jaké nabízí Abú Zabí (Abu Dhabi) památky a zajímavostiYas Island. Yas Island je největší krytý zábavní park na světě.Marina Mall.Emirate Palace.Corniche.Ostrov Saadiyat.Capital Gate.Louvre Abu Dhabi.Emirates Heritage Village.

Jak dlouho trvá let do Abu Dhabi

Nejrychlejší let Česká republika–Abú Dhabí trvá 9hod 30min (Praha Letiště Václav Havel–Abu Dhabi Mezinárodní letiště).

Jak dlouho trva let z Abu Dhabi do malé

Nejrychlejší přímý let z Abú Zabí do Male trvá 4 hodin(y) a 15 minut. Vzdálenost letu mezi Abú Zabí a Male je 1,878 mil (nebo 3,022 km).

Jakou měnou se platí v Dubaji

Oficiální měnou je dirham (Dh), který se dělí na 100 filsů. Dirham je na americký dolar vázán pevným kurzem, a tak díky růstu eura vůči dolaru dostanete i více dirhamů. Pro cestu se doporučuje vzít si s sebou dolary a po příletu si je směnit na letišti, popřípadě si rovnou zde vybrat z bankomatu.

Jak je velké letiště v Dubaji

Mezinárodní letiště Dubaj (IATA: DXB, ICAO: OMDB, arabsky ر دبي الدولي‎) je k roku 2018 třetím nejrušnějším na světě a současně komplexem s největší celkovou plochou na světě (1 713 000 m²).

Jak strávit noc na letišti

Letíte-li kempovat, vytáhněte z báglu spacák a karimatku. Nerušenému spánku napomůže také stínítko na oči, případně sluneční brýle, a špunty do uší. Dále hudba a sluchátka nebo něco ke čtení. Nezapomeňte na nabíječku, nebo ještě lépe power banku, aby se mobil dožil rána a mohl vás včas vzbudit na další let.

Jak se dopravovat po Abu Dhabi

Veřejná doprava v Abu Dhabí

Podobně jako v Dubaji i v rámci Abu Dhabí se lze dopravovat veřejnými prostředky. Metro zde zatím neexistuje, za to funguje síť autobusových linek, a to jak v rámci samotného města Abu Dhabí, tak v rámci celého emirátu, jež spojují Abu Dhabí s okolními městy.

Co se vyplatí koupit v Abu Dhabi

Tipy na nákupy

Najdete zde běžné zboží západního stylu. Levná je především elektronika, zlato, stříbro a mnoho dalšího zboží. Lidé si velmi oblíbili moderní obchodní galerie, které jsou mimo nákupních možností ideálním místem schůzek a zábavy.

Co si oblect do Abu Dhabi

Vhodný oděv

Návštěvníci Spojených arabských emirátů by se měli snažit přizpůsobit místnímu koloritu. Pro ženy platí zahalená ramena a sukně či šortky ke kolenům. Proto dámy, nezapomeňte si do kufru přibalit slušivý šátek, bude se určitě hodit! Muži by měli mít v každém případě zahalenou hruď.

Jaká letadla létají z Prahy do Dubaje

Dříve se mezi Prahou a Dubají létalo dokonce s největším dopravním letadlem světa Airbusem A380, ale od pandemie Covidu-19 zatím A380 do Prahy z Dubaje nelétá. Smartwings i Flydubai létají do Dubaje s letadlem Boeing 737-800.

Jak dlouho trvá let do Zanzibaru

Přehledná tabulka s trváním letů

Destinace příletu Délka letu Vzdálenost z Česka
Délka letu na Zanzibar ? 7:50 6310 km
Délka letu do Brazílie ? 11:10 9700 km
Délka letu do Bulharska ? 1:20 775 km
Dĺžka letu na Kypr ? 2:50 1975 km

Co létá na Maledivy

Češi nejčastěji na Maledivy létají z Prahy nebo Vídně. Průměrná délka letu na Maledivy s jedním přestupem je kolem 13 hodin. Akční letenky na Maledivy naleznete v nabídce leteckých společností Wizz Air, Lufthansa, Emirates, Austrian Airlines, Turkish Airlines, Saudia Airlines, či Etihad.

Jak platit v Abu Dhabi

K rozměnění hotovosti lze využít bank, výhodnější je ale výměna ve směnárnách, kde neplatíte poplatky. Možnost výměny hotovosti nabízí také většina hotelů. Peníze můžete vybírat s určitým poplatkem také z bankomatů. Platit lze také platebními kartami, běžně používané jsou AmericanExpress, MasterCard, nebo Visa.

Co koupit na letišti v Dubaji

Užijte si před letem nakupování bez daní. V Terminálu 3 společnosti Emirates si můžete pořídit nové vůně, chytré hodinky nebo třpytivé šperky. Nakupujte za nižší ceny módu luxusních značek jako Bulgari, Chanel, Carolina Herrera a další, a také oblíbených módních řetězců jako H&M.

Jaké je největší letiště na světě

1. King Fahd International Airport Dammam – Dammam. S celkovou rozlohou 780 km2 čtverečních je toto letiště z hlediska celkové plochy největším na světě, z čehož je však aktivně využívána pouza plocha o rozloze 36.75 km2.

Jak se zabavit na letišti

Hraní her je jedním z nejosvědčenějších způsobů, jak se na dlouhé cestě zabavit, hlavně při cestování s dalšími lidmi. Vezměte si s sebou karty, vraťte se do dětských let při hře na schovávanou nebo si dejte závod, kdo nasbírá nejvíc bezplatných vzorků z letištních obchodů. Nebo si můžete procvičit představivost.

Kde se dá spát na letišti ve Vidni

Ubytování na letišti Vídeň

Nachází se na terminálu 3 a pronajmout si je můžete už od jedné hodiny. Cena pronájmu na jednu hodinu vychází na 9 eur, na celou noc zaplatíte 48 eur.

Co se vyplatí koupit v Dubaji

Stejně jako v dalších arabských zemích se připravte na smlouvání. V Dubaji se vyplatí i nákupy elektroniky, parfémů, oblečení, nebo koření – to výhodně pořídíte například na trhu Spike Souk.

Jak platit v Emirátech

K rozměnění hotovosti lze využít bank, výhodnější je ale výměna ve směnárnách, kde neplatíte poplatky. Možnost výměny hotovosti nabízí také většina hotelů. Peníze můžete vybírat s určitým poplatkem také z bankomatů. Platit lze také platebními kartami, běžně používané jsou AmericanExpress, MasterCard, nebo Visa.

Co je AED měna

Dirham je oficiální měnou v Spojených arabských emirátech. Měnový kód dirhamu je AED a jeho symbolem je د. إ.

Co se nesmí v Emirátech

Zakázaný je sex na veřejnosti. Stejně tak jsou zakázány jakékoliv projevy homosexuálního chování. Drogy jsou zakázané a tresty s nimi související jsou velmi přísné. Alkohol se sice podává v restauracích, barech a klubech, které k tomu mají povolení, ale nesmí se nosit po městě.

Co se nesmí vozit do Dubaje

Osobní věci podléhají na hranicích celní kontrole. Zakázán je dovoz výrobků z vepřového masa, pornografických či erotických materiálů (týká se videozáznamů, knih a časopisů) a materiálů, které by mohly být považovány za pomůcky pro šíření jiného než muslimského náboženství.