Jak si koupit jízdenku v Praze?

Jak si koupit jízdenku v Praze?

Jak koupit jízdenky v Praze přes SMS

S využitím SMS zprávy

S využitím SMS je možné zakoupit sortiment základních jednotlivých jízdenek PID platných na celém území Prahy 30 minut, 90 minut, 1 den nebo 3 dny. SMS jízdenku lze získat zasláním SMS zprávy na číslo 902 06. Zpráva má text DPT, za nímž následuje číslo, které vyjadřuje cenu požadované jízdenky.
Archiv

Jak platit jízdné v Praze

Jízdenky pro jednotlivou jízdu:mobilní aplikace PID Lítačka (plný sortiment, platba kartou)SMS jízdenky na čísle 90206 (jen MHD Praha, platí pouze v pásmu P)jízdenkové automaty a platební terminály v metru a na vybraných zastávkách povrchové dopravy (plný sortiment, platba bezkontaktní kartou nebo mincemi)
Archiv

Jak si koupit jízdenku přes telefon

Jak na toPošlete SMS v příslušném tvaru na číslo, které uvádí dopravce (oboje najdete v návodu třeba ve vozech, jistě vám poradí i řidič). Např. pro jízdenku v Praze na 30 minut pošlete SMS ve tvaru DPT32 na telefonní číslo 902 06.Přibližně za 2 minuty vám na mobil přijde SMS jízdenka.
ArchivPodobné

Jak koupit jízdenku na metro v Praze

Přijetí potvrzení o koupi jízdenky musí proběhnout před prvním nástupem do vozidla! Jízdní doklad ve formě SMS přijde přibližně do dvou minut. – odešlete na telefonní číslo 902 06. Při nákupu jízdního dokladu 24hodinového nebo 72hodinového je vyžadováno zaslání potvrzující SMS zprávy ve tvaru ANO na číslo 902 06.
Archiv

Jak funguje aplikace SEJF

Sejf si stáhnete zdarma pro operační systémy iOS nebo Android. Aplikace funguje jako elektronická peněženka pro nákup těchto druhů jízdních dokladů: Jízdenka na 45/60* minut za 32 Kč Jízdenka na 24 hodin za 55 Kč

Jak si koupit jízdenku na IDOS

Nákup jízdenky

V registraci je třeba zadat e-mailovou adresu, na kterou bude aplikace jízdenky posílat. Placení probíhá platební kartou přes platební bránu. Při nákupu jízdenky je třeba uvést jméno cestujícího a poslední čtyři číslice nějakého osobního dokladu (např. občanky).

Jak zaplatit jízdenku kartou

Stačí dodržet tři jednoduché kroky:Nastup. Kartu už měj připravenou před nástupem, abys ji ve voze dlouze nehledal a nezdržoval ostatní.Pípni. Během své cesty při každém nástupu do vozu přilož kartu ke čtečce u dveří (i když jen přestupuješ).Jeď!

Jak se platí v tramvaji v Praze

Cestující v Praze už mohou platit za jízdenky bezkontaktně kartou ve všech tramvajích. Terminály jsou vícejazyčné a s grafickým návodem, takže je využijí i turisté.

Jak si koupit jízdenku na nádraží

Jízdenky si můžete zakoupit i v doplňkovém prodeji přímo u strojvedoucího nebo v automatu na jízdenky umístěném ve vybraných vozech. V některých případech vám strojvedoucí může prodat jízdenku jen do přestupní stanice s tím, že si jízdenku do vaší cílové stanice dokoupíte u průvodčího v prvním návazném vlaku.

Jak funguje online jízdenka

E-shop vám automaticky nabídne cenově nejvýhodnější aktuálně dostupnou jízdenku pro vaši cestu a zadané cestující. Navíc může nabídnout i jiné alternativy. Zobrazenou cenu jízdenky vám garantujeme až do dokončení vašeho nákupu. Nejvýhodnější jízdenka je vždy podbarvena zeleně a najdete ji na prvním místě.

Kdo má v Praze jízdné zdarma

Přeprava za 0 Kč v PrazeDítě od 6 do 10 let – věk se neprokazuje, s výjimkou vlakůDítě od 10 do 15 let – stačí předepsaným způsobem prokázat věk, s výjimkou vlakůSenior od 65 let – stačí předepsaným způsobem prokázat věk, s výjimkou vlaků

Jaký je rozdíl mezi sejfem a trezorem

Typický sejf je tedy jednoplášťová nebo i dvouplášťová schránka osazená bezpečnostním zámkem na klíč, slouží k uložení věcí menší hodnoty. Trezor – z anglického treasure (poklad) je rovněž určen k ochraně svého obsahu, ale spíše před zloději. Typický trezor má schránku z tvrdé pancéřové ocele, železobetonu apod.

Jak funguje IDOS jízdenka

Aplikace, respektive prodejní systém IDOS.cz, poté uchovává všechny zakoupené jízdenky na jednom místě. Uživatel může provádět nákupy jízdenek i pod svým uživatelským účtem. Díky tomu bude moci ke svým jízdenkám přistoupit i z jiných zařízení. Tato funkcionalita je zatím vyhrazena pouze pro mobilní aplikaci.

Jak se platí ve vlaku

E-shopCo si můžu koupit: vnitrostátní a některé mezinárodní jízdenky a místenky, In Kartu.Jak zaplatím: platební kartou, účtem ČD Kredit, poukázkou na přepravu, slevovým voucherem, Google Pay.

Jak se platí v tramvají v Praze

Cestující v Praze už mohou platit za jízdenky bezkontaktně kartou ve všech tramvajích. Terminály jsou vícejazyčné a s grafickým návodem, takže je využijí i turisté.

Jak funguje elektronická jízdenka

E-shop. Jakým způsobem jízdenku dostanu: jízdenka se po nákupu automaticky stáhne do počítače ve formátu PDF a také vám přijde na uvedený e-mail. Tuto jízdenku si můžete vytisknout na své tiskárně. 2D kód uvedený na jízdence lze při kontrole zobrazit průvodčímu na svém přenosném elektronickém zařízení – např.

Jak platit v tramvaji platební kartou

Stačí mít po ruce pouze platební kartu, kterou jednoduše přiložíte k terminálu ve voze a zaplatíte si jízdné, aniž byste museli v kapsách mačkat malý papírek. Můžete si myslet, že by v roce 2020 měla být tato technologie už všude.

Kde koupit jízdenku na hlavnim nadrazi

KDE KOUPIT JÍZDENKY

INFOPŘEPÁŽKA ROPID-MHD hotově, CZK
INFOCENTRUM MHD hotově, CZK, kreditní karty
NOVINOVÉ STÁNKY hotově, CZK, kreditní karty
AUTOMATY U METRA hotově, CZK, kreditní karty
TOURIST POINT hotově, CZK, kreditní karty, €

Jak koupit jízdenku s in kartou

Na každém terminálu se nachází tlačítko "Informace o kartě". Po přiložení karty se na displeji zobrazí, kdy byla daná jízdenka nebo jízdenky zakoupeny. Tuto funkci mohou využívat i majitelé elektronických předplatních jízdenek, kteří po přiložení k zařízení získají informaci o platnosti jejich šalinkarty.

Kde koupit jízdenku IDOS

Prakticky všechny jízdenky můžete koupit v našem e-shopu eshop.idsjmk.cz. Nejvíce je využíván pro pořízení předplatních jízdenek (měsíční, čtvrtletní či roční).

Jak jezdit po Praze zdarma

Kdo a kdy jezdí v MHD Praha zdarma Všichni senioři s věkem nad 65 let jezdí v pražském metru, tramvajích i autobusech zcela zdarma. Podmínkou však je se při případné kontrole revizorem prokázat občanským průkazem, cestovním pasem či průkazem PID. MHD Praha pro seniory nad 65 let nepožaduje nic dalšího.

Jaké je jízdné pro důchodce

Podmínky zvláštního jízdného pro cestující ve věku 65 let a starší Všichni cestující ve věku nad 65 let si mohou koupit jízdenky se slevou 50 % z ceny Flexi jízdenky, Flexi zvýhodněné jízdenky, Vázané jízdenky nebo Traťové jízdenky pro 2. třídu. Slevu lze využít ve všech vlacích Českých drah.

Jaký trezor koupit

Trezory musí mít alespoň dva zámky třídy B a RU (120/180) pro třídu IV a RU (180/270) pro třídu V. Trezory těchto tříd jen tak nekoupíte. Často bývají vyráběny přímo na zakázku a jsou určeny primárně pro uchovávání velkých částek. Třída VI potřebuje alespoň dva zámky třídy C a RU (270/400).

Kde se dá koupit trezor

Trezory online koupit v prodejně OBI – OBI.cz.

Jak zjistit cenu jízdného IDOS

Cenu jízdného IREDO je možné také zjistit z tarifních map (elektronická podoba mapy je dostupná v sekci Tarifní mapy IREDO – ZDE). Tarifní mapy IREDO jsou vylepeny na každé zastávce v integrovaném území. Na mapě je vždy žlutým kolečkem vyznačeno místo, kde se nacházíte.