Jaká je nejlepší antikoncepce?

Jaká je nejlepší antikoncepce?

Jak si vybrat antikoncepci

Při výběru konkrétní metody hormonální antikoncepce vedle zdravotních hledisek hraje roli i způsob jejího užívání a životní styl. Pokud je žena zapomnětlivá, pilulky, které je nutné polykat každý den ve stejnou dobu, pro ni nebudou vhodný řešením. Lepší volba bude antikoncepční kroužek.

Čím nahradit hormonální antikoncepci

Podle statistik je jedním z důvodů poklesu užívání hormonální antikoncepce, právě zvýšený zájem o alternativní metody. Ty dělíme na přirozené, bariérové, chemické, operační a také nitroděložní tělísko.

Která antikoncepce má nejméně hormonů

Antikoncepční kroužek zatěžuje tělo mnohem méně

Cesta hormonů k vajíčku je tedy opačná než u pilulek. Z kroužku se dostanou nejdřív do pochvy, pak k vajíčku a teprve potom putuje zbytek do těla. Kroužek navíc obsahuje nižší dávky hormonů než pilulky i náplasti. Zátěž pro tělo je tak menší.

Jaká antikoncepce je nejlepší pro mladé dívky

Většině mladých dívek nejlépe vyhovuje kombinovaná hormonální antikoncepce, tj. běžné pilulky. Kromě toho, že je to antikoncepční metoda velmi spolehlivá (až 100x spolehlivější než kondom), má i další příznivé účinky, které mladé dívky ocení. Odstraňuje bolesti při menstruaci.

Která pilulka po je nejlepší

Je však nutné ji užít co nejdříve po nechráněném styku. Většinou do 72 hod, u přípravku EllaOne do 120 hodin po styku.. Nejlepší kontracepcí však zůstává použití prezervativů , které chrání i před sexuálně přenosnými chorobami. Uživatelé nejlépe hodnotí řady Pharmatex, EllaOne a Exeltis.

Kdy je nejlepší čas brát antikoncepci

Hodně diskusí už bylo také kolem toho, jestli pilulky užívat raději ráno nebo večer. Upřímně řečeno z hlediska účinku je to úplně jedno. Většina žen ale tvrdí, že jim to ráno vyhovuje víc. Mnohé ženy mají své pilulky položené v koupelně vedle kartáčku na zuby.

Kdy je lepší brát antikoncepci ráno nebo večer

Hodně diskusí už bylo také kolem toho, jestli pilulky užívat raději ráno nebo večer. Upřímně řečeno z hlediska účinku je to úplně jedno. Většina žen ale tvrdí, že jim to ráno vyhovuje víc. Mnohé ženy mají své pilulky položené v koupelně vedle kartáčku na zuby.

Co dělá antikoncepce s telem

Antikoncepční pilulka obsahuje 2 hormony – estrogen, což je ženský pohlavní hormon, a progestin. Pilulka zabraňuje ovulaci, tedy uvolnění vajíčka z vaječníku. Tělo si tak v podstatě myslí, že je žena těhotná. Zároveň antikoncepce zahušťuje hlen v děložním čípku a zabraňuje tak průniku spermií k vajíčku.

Která nouzová antikoncepce je nejlepší

Uživatelé nejlépe hodnotí řady Pharmatex, EllaOne a Exeltis. Nejlépe hodnoceným produktem je Pharmatex vaginální globule 10 ks. Pro léky na předpis doporučujeme rezervaci na stránkách https://erecept.pilulka.cz/.

Jak dlouho lze brát antikoncepci bez přestávky

Ideální je v tomto případě nedělat 7denní pauzu, ale po užití 21 pilulek pokračovat celým dalším platem. Nikdy však neužívat pilulky méně než 21 dnů.

Jak poznat že antikoncepce funguje

Hormonální antikoncepce ve formě pilulek se obvykle začíná užívat od prvního dne vaší menstruace. V tomto případě je tedy žena chráněna před otěhotněním již ode dne, kdy si vezme první pilulku z prvního platíčka. Pečlivě si přečtěte příbalové informace vaší antikoncepční pilulky a dodržujte všechny zásady.

Co mám dělat po sexu abych nebyla těhotná

Pokud chcete, aby šance na otěhotnění opět o něco vzrostly, odpočívejte alespoň 20-30 minut po pohlavním styku, než se spermie stačí doručit k vajíčku. Obecně se po styku doporučuje využít polohu svíčky nebo přitáhnout nohy k tělu. Stejně důležité je posečkat s hygienou bezprostředně po styku.

Co snižuje účinnost antikoncepce

V drtivé většině případů může za snížený účinek hormonální antikoncepce zapomnětlivost. Vynechání jedné pilulky výrazně snižuje účinnost ochrany před nechtěným početím. Zvracení. Bez ohledu na příčinu je zvracení vždy rizikovým faktorem.

Jak už nikdy nemít menstruaci

Pokud nechcete menstruovat, můžete brát pilulky nepřetržitě osmadvacet dní. Je to vhodná varianta například pro ženy, které trpí nesnesitelným premenstruačním syndromem. Stále více žen volí takzvanou kontinuální antikoncepci, kdy se pilulky berou nonstop a nedochází k pravidelnému měsíčnímu krvácení.

Jak dlouho ležet po sexu

Ženské tělo je v plodných dnech k otěhotnění samo anatomicky a fyziologicky nejlépe uzpůsobeno. Nejlepší proto je, aby po výronu semene do pochvy zůstala žena asi 20 či 30 minut v klidu ležet, ideálně na zádech.

Co dělat a nedělat při sexu

Nebo se alespoň vyvarujte těchto nešvarů:Nezatahujte břicho.Ani němá ryba ani upovídaný papoušek.Být "hérečka" se nevyplácíNebojte se rozsvícených lampiček.Hýbejte se.Bacha na "koníčka"Zbavte se předsudků a nesrovnávejte partnery.ČTĚTE TAKÉ:

Kdy se nesmí brát antikoncepce

Než lékař předepíše hormonální antikoncepci, měl by rozhodně zjistit, zda netrpíte vysokým krevním tlakem, kardiovaskulárním onemocněním včetně hluboké žilní trombózy, karcinomem prsu či jinou malignitou, cukrovkou, onemocněním slinivky a jater, vysokým cholesterolem, migrénou.

Jak zastavit menstruaci bez antikoncepce

Pokud žádnou antikoncepci neberete, je možné oddálení menstruace pouze za pomoci hormonálních tablet (nejčastěji Norethisteron či Orgametril), které vám předepíše váš gynekolog. Tablety se zpravidla užívají pět dní před očekávaným termínem menstruace, přičemž přesné dávkování stanoví vždy lékař.

Proč se mi zpozdila menstruace

K nejčastějším příčinám patří těhotenství, stres, nadměrná fyzická zátěž, nemoc, užívání léků, změna životního rytmu, syndrom polycystických ovarií či perimenopauza (období před menopauzou).

Co se dělá po sexu

Co byste měli dělat bezprostředně po sexuSměřujte ke koupelně Vyjasněme si to hned na začátku.Oblékněte si bavlněné prádlo. Prodyšné bavlněné prádlo sice není tak sexy, jako to krajkové, ale věřte, že by vám za ně vaše genitálie poděkovaly, kdyby mohly.Hydratujte.Zahrnujte se komplimenty a mazlete se.

Jak se umýt po sexu

Hned po sexu si odskoč na toaletu

Dojde díky tomu k vyplavení bakterií, které se při styku mohly dostat z pochvy do močové trubice. A pamatuj, vždy se na toaletě utírej tzv. zepředu – dozadu, aby sis do pochvy nezanesla bakterie z konečníku.

Jak vyprovokovat muže

Naprostá většina mužů se shoduje, že je vzrušuje, když se žena během předehry i samotného aktu věnuje jejich krku. Krk, především po obou stranách „ohryzku“ a na šíji, je na doteky a sexuální podněty velmi citlivý. Polibky, jemné kousání a sání nebo hlazení rty v této oblasti mívá většinou dobré výsledky.

Jak to mají ženy rády

Ženy mají rády muže, kteří se zhostí tradiční mužské role, a to především v období námluv. Otevírání dveří, pomoc při oblékání kabátu, placení, slušné chování by mělo být samozřejmostí i u dnešních gentlemanů. Empatie. Ženy touží po mužské empatii, zvláště pokud jsou naštvané.

Co oddálí menstruaci

Pokud žádnou antikoncepci neberete, je možné oddálení menstruace pouze za pomoci hormonálních tablet (nejčastěji Norethisteron či Orgametril), které vám předepíše váš gynekolog. Tablety se zpravidla užívají pět dní před očekávaným termínem menstruace, přičemž přesné dávkování stanoví vždy lékař.

Jak oddálit menstruaci bez léků

Zvýšená konzumace vitamínu C, ať už ve formě doplňku stravy, například Allnature Prášku Vitamín C Premium (koupit v e-shopu), nebo ve formě čerstvě vymačkané šťávy z citronů pomáhá oddálit cyklus až o týden. Pokud se měsíčky i přesto dostaví, můžete počítat se zmírněním jejich nepříjemného průběhu, intenzity i délky.