Kde si stěžovat na banku?

Kde si stěžovat na banku?

Kdo kontroluje banky

Dohled nad celým finančním trhem, a tedy i nad bankami, vykonává centrální banka České republiky, kterou je Česká národní banka (ČNB).

Která banka je státní

ČNB je centrální bankou České republiky, orgánem vykonávajícím dohled nad finančním trhem a orgánem příslušným k řešení krize na finančním trhu. Je zřízena Ústavou České republiky a svou činnost vyvíjí v souladu se zákonem č. 6/1993 Sb., o České národní bance.

Kdo stojí v čele centrální banky

Aleš Michl (guvernér) – od 1. 12. 2018, jmenován Milošem Zemanem.

Kde si stěžovat na finančního poradce

Pokud poskytovatel služby není členem žádné asociace nebo tam se stížností neuspějete, obrátit se na státní dohled (ČNB – samostatný odbor ochrany spotřebitele), případně na kancelář Finančního arbitra (pouze pro produkty platebního styku, spotřebitelské úvěry, životní pojištění a kolektivního investování – www. …
Archiv

Co dělá bankovní ráda

Nejvyšším řídícím orgánem České národní banky je bankovní rada České národní banky (dále jen "bankovní rada"). Bankovní rada určuje měnovou politiku a nástroje pro její uskutečňování a rozhoduje o zásadních měnově politických opatřeních České národní banky a opatřeních v oblasti dohledu nad finančním trhem.

Kdo vede seznam bank podle zákona o bankách

Úplný seznam bank a poboček zahraničních bank působících na území České republiky vede Česká národní banka. Seznam je k nahlédnutí v ústředí a pobočkách České národní banky.

Jaká je nejbezpečnější banka

Na základě dlouhodobých ukazatelů ratingových agentur Moody's, Standard & Poor's a Fitch je Komerční banka nejbezpečnější bankou ve střední a východní Evropě. Výsledky zpracoval a zveřejnil americký časopis Global Finance. Kromě nadnárodního úspěchu získala Komerční banka prvenství i v rámci České republiky.

Jaký je nejlepší bankovní účet

Na prvním místě se umístil Raiffeisenbank CHYTRÝ účet s výběrem ze všech bankomatů zdarma, druhé místo obsadilo mBank mKonto a třetí místo patří Moneta Money Bank Tom Plus s kvalitní mobilní aplikací a nízkými poplatky.

Co dělá centrální banka

Dle zákona o České národní bance je jejím hlavním cílem péče o cenovou stabilitu. ČNB dále pečuje o finanční stabilitu a o bezpečné fungování finančního systému v České republice. Pokud tím není dotčen její hlavní cíl, podporuje ČNB obecnou hospodářskou politiku vlády vedoucí k udržitelnému hospodářskému růstu.

Jak se píše stížnost

Pokud chcete napsat dopis se stížností, je důležité, aby byl stručný a jasný. Začněte tím, že vysvětlíte, co se stalo, včetně toho, kdy, kde a jak se to stalo. Poté popište, jak problém ovlivnil vás nebo vaši firmu, a vysvětlete, jak byste chtěli problém vyřešit. Stížnostní dopisy lze zasílat e-mailem nebo poštou.

Jak podat stížnost na finančního poradce

Obvyklým způsobem podání stížnosti je:písemně poštou.na pobočce finanční instituce.e-mailem.telefonicky.přes internetové stránky příslušné finanční instituce (např. přes internetové bankovnictví u bank atp.)

Kdo voli bankovní radu

§ 6. (1) Bankovní rada je sedmičlenná. Jejími členy jsou guvernér České národní banky, 2 viceguvernéři České národní banky a další 4 členové bankovní rady České národní banky. (2) Guvernéra, viceguvernéry a ostatní členy jmenuje a odvolává prezident republiky.

Co dělá ECB

Evropská centrální banka (ECB) spravuje euro a koncipuje hospodářskou a měnovou politiku EU, kterou také provádí. Jejím hlavním cílem je udržovat stabilní ceny a podporovat tak hospodářský růst a vytváření pracovních míst.

Jak se jmenuje největší Češka banka

Naopak banky s podílem pod 2 % jsou považovány za malé. Z hlediska bilanční sumy byla v roce 2022 největší bankou ČSOB (1805 mld. Kč). Podle počtu klientů i čistého zisku byla největší bankou Česká spořitelna.

Která banka má účet zdarma

Účty s vedením zdarma bez podmínekAir bank – Běžný účet,Česká spořitelna – Standard účet,ČSOB – Plus Konto,mBank – mKonto,Equa bank – Běžný účet,Fio banka – Fio osobní účet,Komerční banka – KB MůjÚčet,Banka CREDITAS – Creditas běžný účet,

Jaká je nejlepší banka v České republice

Česká spořitelna

Pokud sázíte na klasiku, zvažte největší banku co do počtu klientů – Českou spořitelnu. Nabízí široké pokrytí poboček a taky bankomatů, kterých má coby samostatná banka nejvíc v ČR.

Proč mít dva bankovní účty

K nejčastějším důvodům, proč jsou lidé klienty několika bank najednou, podle Air Bank patří to, že u jednotlivých společností využívají vždy tu výhodnější službu. Je to ale například také proto, že chtějí mít peníze rozložené u více finančních společností, anebo protože jejich banka konkrétní službu prostě nenabízí.

Která banka má nejvíce klientů

Naopak banky s podílem pod 2 % jsou považovány za malé. Z hlediska bilanční sumy byla v roce 2022 největší bankou ČSOB (1805 mld. Kč). Podle počtu klientů i čistého zisku byla největší bankou Česká spořitelna.

Jaký je inflační cíl centrální banky

Cíl ve výši 2 %

Inflační cíl ČNB má od roku 2010 (pdf, 136 kB) podobu meziročního přírůstku indexu spotřebitelských cen ve výši 2 %. Cíl na této úrovni odpovídá praxi centrálních bank vyspělých ekonomik.

Která banka v ČR má právo vydávat bankovky

Česká národní banka má výhradní právo vydávat bankovky a mince, jakož i bankovky a mince pamětní (dále jen „bankovky a mince“).

Kde podat stížnost

Stížnost sepište a podejte poštou, e-mailem, datovou schránkou nebo osobně na podatelnu toho úřadu (správního orgánu), který vede vaše řízení, nebo u kterého jste danou věc (například vydání osvědčení bez správního řízení) vyřizovali. Pokud ještě datovou schránku nemáte, můžete si ji jednoduše zřídit.

Co musí obsahovat stížnost

Stížnost by měla být co nejkonkrétnější a měla by obsahovat všechna známá fakta. Důležité je přesné popsání místa a času, kdy došlo k události, která je příčinou stížnosti, uvedení případných svědků a dalších skutečností, které by co nejpřesněji popisovanou situaci konkretizovaly.

Kde podat stížnost na firmu

V případě podezření z porušování pracovněprávních předpisů zaměstnavatelem mohou fyzické i právnické osoby podat podnět k provedení kontroly přímo na místně příslušném oblastním inspektorátu práce (dále jen „OIP"), nebo prostřednictvím Státního úřadu inspekce práce (dále jen „SÚIP“).

Jak často zasedá bankovní ráda

Bankovní rada jedná o nastavení měnové politiky zpravidla osmkrát ročně, výjimečně také na mimořádných zasedáních. Čtyřikrát ročně má k dispozici novou prognózu.

Ve kterém městě sídlí Evropská centrální banka

Nejdůležitější rozhodnutí včetně stanovování úrokových sazeb a rozhodování o tom, jaké nástroje měnové politiky použít, provádí Rada guvernérů. ECB sídlí ve Frankfurtu nad Mohanem v Německu.