Co je potreba k zadosti o Lítačku?

Co je potreba k zadosti o Lítačku?

Jak si zařídit Lítačku online

O Lítačku se dá online zažádat na oficiálních stránkách. Stačí kliknout níže na ,,Zažádejte si o mě online“. Dále vyplníte svou e-mailovou adresu, zaškrtnete ,,Nejsem robot“ a kliknete na ,,Pokračovat“. ,,Na e-mailovou adresu, kterou jste zadali během registrace, jsem Vám poslala aktivační odkaz.
Archiv

Jak objednat Lítačku pro dítě

Pokud žádáte o kartu Lítačka pro dítě mladší než 13 let, musíte doplnit údaje o zákonném zástupci a nahrát potřebné dokumenty: občanský průkaz zákonného zástupce a rodný list dítěte. Všechny požadované dokumenty lze do e-shopu nahrát buď přímo ze souboru, nebo pomocí fotoaparátu (webkamery).
Archiv

Jak dlouho se ceka na Lítačku

Vyřízení nové Lítačky trvá maximálně 30 dnů, podle PiD si ji většinou můžete vyzvednout do 14 dnů. Nyní ale noví cestující nemusí mít reálně v ruce žádnou novou kartičku, stačí si kupon nahrát na kreditní kartu nebo In Kartu.

Kde si koupit Lítačku

Poskytované služby –

Název Adresa Provozní doba
Hostivice ČD nádraží, Hostivice – Praha západ Po-Ne: 0:00-24:00
999 skl Hotel Don Giovanni Želivského, Praha 3 Po-Ne: 0:00-24:00
Chodovská U Plynárny, Michle, Praha 10 Po-Ne: 0:00-24:00
Černošice ČD Radotínská, Černošice – Praha západ Po-Ne: 0:00-24:00

Jak si zažádat o Lítačku

Nejjednodušší cesta pro získání karty Lítačka je vytvořit online žádost a nechat si kartu zaslat na některé z našich kontaktních míst, či poštou na vámi zvolenou adresu. Kartu Lítačka je rovněž možné získat expresně (na počkání) v Zákaznickém centru Škodova paláce v Praze.

Na co všechno platí Lítačka

Jízdenky platí ve všech linkách PID, včetně vlaků a příměstských autobusů. Výjimkou jsou pouze 15minutové jízdenky, které neplatí ve vlacích – ale jejich nákup v aplikaci Vás v těchto případech upozorní. Další informace o možnosti použití jednotlivých typů jízdenek naleznete na webových stránkách pid.cz.

Jak si zažádat o lítačku

Nejjednodušší cesta pro získání karty Lítačka je vytvořit online žádost a nechat si kartu zaslat na některé z našich kontaktních míst, či poštou na vámi zvolenou adresu. Kartu Lítačka je rovněž možné získat expresně (na počkání) v Zákaznickém centru Škodova paláce v Praze.

Jak prokázat věk dítěte

Děti od 6 do 10 let

Osobní průkazku ověřenou jejím vydavatelem obsahující jméno, příjmení, datum narození a fotografii (pas, občanský průkaz, žákovský průkaz, průkaz ISIC Scholar či průkazka jiného dopravce); Průkaz PID „Dítě 6-15“.

Jak si udělat lítačku

Jak získat kartu Lítačka Kartu Lítačka vydává hlavní město Praha, lze ji objednat online nebo na kontaktních místech. Karta je vyhotovena do dvou týdnů. Vybraná kontaktní místa umožňují též expresní vydání karty na počkání.

Jak funguje Lítačka v mobilu

QR kód na mobilní zařízení je potřeba přiložit k odbavovacímu zařízení tak, aby byl z displeje zachycen celý QR kód. Pro předložení jízdenky pomocí NFC musí být NFC zapnuto na mobilním zařízení i v mobilní aplikaci. Mobilní zařízení musí být odemčeno a mobilní aplikace musí být zapnuta.

Jak nahrát lítačku na platební kartu

Jak převést kupón z Lítačky na platební kartuProveďte registraci na stránce pidlitacka.cz.Přidejte stávající Lítačku.Přidejte vybranou kreditní či debetní kartu.Nahrajte svou fotografii dokladového formátu.Proveďte změnu typu nosiče bankovní karty.Přesuňte platný kupón na bankovní kartu.

Kdo má dopravu zdarma

Bezplatně se i nadále přepravují děti do 6 let. Nárok na slevu děti do 15 let neprokazují, žáci a studenti od 15 do 18 let a cestující nad 65 let platným osobním dokladem s fotografií, studenti ve věku 18 až 26 let studentským průkazem s fotografií.

Jak zaregistrovat lítačku

Pro nahrání kupónu do mobilu je potřeba nejprve mobilní aplikaci zaregistrovat jako identifikátor. Do aplikace se přihlaste svým účtem z pidlitacka.cz, vložte si do profilu správnou fotografii a následně proveďte registraci identifikátoru v sekci Můj účet, záložka Kupóny.

Jak prokázat slevu na jízdné

S průkazem ISIC můžeš mít nárok na státem nařízenou slevu v dopravě. Od 1. dubna 2022 platí vládní nařízení, které určuje slevu 50 % z plného jízdného napříč celou ČR v autobusové i vlakové dopravě pro děti, studenty a seniory. Slevu můžeš využívat celoročně bez jakéhokoli časového omezení.

Kdo má nárok na slevu jízdného

Na slevy v jízdném mají nadále nárok děti, studenti a senioři! Vybrané skupiny cestujících budou mít od pátku 1. dubna 2022 na základě rozhodnutí vlády menší slevu na jízdném ve veřejném dopravě než dosud. Stávající výše slevy 75 % ze základního jízdného se pro děti, studenty a seniory snižuje na 50 %.

Kdo má metro zdarma

Přeprava za 0 Kč v PrazeDítě od 6 do 10 let – věk se neprokazuje, s výjimkou vlakůDítě od 10 do 15 let – stačí předepsaným způsobem prokázat věk, s výjimkou vlakůSenior od 65 let – stačí předepsaným způsobem prokázat věk, s výjimkou vlaků

Co je potřeba k vyřízení průkazky na autobus

K vystavení průkazky PID je po potřeba občanský průkaz (cestovní pas) a fotografie o rozměrech 3,5 × 4,5 cm (ne starší než rok). Průkazka PID se ukládá do normalizovaného pouzdra. Za vystavení průkazky PID zaplatí žadatel 60 Kč, za pouzdro 15 Kč.

Co je potřeba k vyrizeni Salinkarty

Co potřebuji pro zakoupení nepřenosné šalinkarty K zakoupení nepřenosné šalinkarty je potřeba vytvořit registraci v eshopu BrnoID.cz, vyplnit veškeré ověřované osobní údaje v sekci "Můj účet" a nahrát zde i fotografii. Následně musíte přejít do modulu MHD, kde kliknete na odkaz "Koupit jízdenku".

Jaký je rozdíl mezi přenosnou a nepřenosnou jízdenkou

1. Elektronické jízdné Elektronické přenosné jízdné získáte stejným způsobem jako nepřenosnou variantu. Rozdíl je pouze v tom, že při pořizování anonymní karty nemusíte dodávat fotografii, ani jiné osobní údaje.

Jak zažádat o dotaci na Šalinkartu

Zvolením-zakliknutím zeleného tlačítka „Podat žádost o dotaci do 60 dnů od nákupu“ se dostanete k formuláři Žádosti Page 5 V zobrazeném formuláři vyplníte číslo bankovního účtu, kam Vám bude do 90 dnů od řádně potvrzeného podání žádosti poslána dotace ve výši 1425 Kč od MMB.

Koho můžu vzít na Salinkartu

Přenosné předplatní jízdenky

Tento typ jízdenek není vázán na konkrétní osobu. Využívají je například úřady nebo firmy pro cesty svých zaměstnanců, jezdit na ně totiž může kdokoliv. Roční I. Lze použít pro přepravu dětí do 15 let nebo pro přepravu psa a spoluzavazadla.

Kde a jak si lze nechat ověřit osobní údaje pro získání Full účtu či slevové nároky a co je k tomu potřeba

full účet. Tedy je třeba vytvořit si registraci v eshopu BrnoID.cz, následně v sekci "Můj účet" vyplnit své osobní údaje, nahrát fotografii a následně je nutné buď dojít na jakékoliv ověřovací místo s platným osobním dokladem, kterým doložíte správnost vyplněných osobních údajů, nebo můžete využít ověření údajů online.

Co je potreba k vyrizeni Salinkarty

Co potřebuji pro zakoupení nepřenosné šalinkarty K zakoupení nepřenosné šalinkarty je potřeba vytvořit registraci v eshopu BrnoID.cz, vyplnit veškeré ověřované osobní údaje v sekci "Můj účet" a nahrát zde i fotografii. Následně musíte přejít do modulu MHD, kde kliknete na odkaz "Koupit jízdenku".

Jak mít Šalinkartu v mobilu

Jako nosič šalinkarty už funguje bezkontaktní platební karta. Revizoři jsou také už vybaveni čtečkami, které jsou předpokládám kompatibilní s NFC čipem. Stačí tedy jenom vytvořit aplikaci díky které by se NFC v mobilu spárovalo s Brno iD účtem. Při kontrole by pak stačilo jenom přiložit mobil k čtečce.

Jak si koupit mesicni jízdenku

Prakticky všechny jízdenky můžete koupit v našem e-shopu eshop.idsjmk.cz. Nejvíce je využíván pro pořízení předplatních jízdenek (měsíční, čtvrtletní či roční). Za tímto účelem je potřeba se nejprve zaregistrovat. Registrovat se můžete vaším e-mailem, který běžně používáte, přes Google nebo přes Facebook.