Jaké bude počasí tenhle týden?

Jaké bude počasí tenhle týden?

Jaké bude počasí v příštím týdnu

Jasno nebo skoro jasno, od západu přechodně polojasno. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C, v údolích kolem 9 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C, v 1000 m na horách kolem 23 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, během dne na jihozápadě přechodně mírný jihovýchodní 2 až 5 m/s.
Archiv

Jak má být tento týden

Ranní teploty 16 až 12 °C, ojediněle jen okolo 10 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 28 °C. Teplota v 1000 metrech na horách kolem 18 °C. Mírný jihozápadní vítr. Ve středu bude polojasno až oblačno, postupně od západu místy s přeháňkami nebo bouřkami. Ranní teploty 16 až 12 °C.
Archiv

Která předpověď počasí je nejpřesnější

Právě Microsoft překonává konkurenci v mnoha ohledech – kromě jiného v předpovídání nejvyšších a nejnižších teplot, rychlosti větru i srážek. Na druhém místě žebříčku o nejspolehlivější a nejpřesnější předpověď počasí se umístila služba The Weather Channel, na třetím pak aplikace Foreca/Vaisala.

Jaké bude počasí v říjnu

Výhled počasí na říjen – druhá dekáda

Ranní mlhy budou pravděpodobně častější. Průměrné denní teploty očekáváme téměř stejné jako v první dekádě a to, mezi 11 až 16 °C. Některé dny mohou atakovat až teploty 19 nebo 20 °C. Průměrné noční teploty se budou pohybovat nízko mezi 3 až 9 °C.

Jaká bude zima 2023

Počasí 2022/23: v lednu se do hor postupně vrátí zima (výhled z 1. ledna 2023) Naději na návrat zimy alespoň do hor slibuje nestabilní polární vír a postupný pokles teplot, na kterém se shodují prakticky všechny varianty předpovědních modelů.

Kdy má přestat foukat

Silného větru se zbavíme po polovině týdne

Poté vítr zeslábne a i když nebude ihned vítr přímo mírný, tak do konce týdne se skutečně hodně uklidní. Západní přenos totiž zeslábne.

Jaké počasí bude v úterý

Proměnlivá oblačnost, místy přeháňky (50 %). Max. denní teploty 19/22 °C. Mírný západní až SZ vítr.

Jaká je venku teplota

Aktuální počasí – teplota

Meteostanice Teplota (°C) Tlak (hPa)
Zašová 25 1004
Beroun 25 1014
Plaňany 25 1012
Strahovice 25 1014

Jak nainstalovat předpověď počasí

In-počasí na Android a iOS

In-počasí je užitečná aplikace, která zobrazí aktuální teplotu venku a předpověď počasí. Důležitým rozšířením aplikace je widget zobrazující informace o počasí přímo na ploše vašeho mobilního telefonu.

Co znamená Bouřka v říjnu

Bouřka v říjnu třebas malá, sotva na to zima stálá. Co v říjnu zimy přibude, v lednu jí opět ubude.

Jaké bude počasí v prosinci

V první polovině prosince budou pravděpodobně průměrné denní teploty okolo -2 až 5 °C. Začátkem prosince také očekáváme zamračené dny s minimem srážek. V druhé polovině prosince teploty klesnou a budou se držet kolem -2 až 4 °C. Konec měsíce přinese lehké ochlazení a teploty jen okolo nuly.

Kdy bude teplo 2023 unor

11.2. – 20.2. – Druhou únorovou dekádu očekáváme s teplotami průměrnými až nadprůměrnými. Teploty se budou pohybovat přes den mezi 3 °C až 7 °C.

Kdy se začne oteplovat 2023

Jak začínají astronomická roční období do roku 2030

kdy začíná jaro podzim
2023 20. březen 22:24 23. září 08:50
2024 20. březen 04:06 22. září 14:43
2025 20. březen 10:01 22. září 20:19
2026 20. březen 15:45 23. září 02:05

Kde nejvíc fouká v ČR

Na Milešovce, nejvyšším vrchu Českého středohoří, neklesne průměrná rychlost větru pod sedm metrů za vteřinu. Důvodem je podle odborníků izolovanost kopce v krajině a blízkost Krušných hor.

Odkud nejčastěji fouká vítr

Nejsilnější větry většinou dují od západu a severu; vysušují půdu, lámou rostliny a nepříjemné mohou být i nám, když chceme posedět venku na terase. Jakmile vysledujete, odkud k vám vítr fouká, můžete vymyslet plán, jak ho zbrzdit nebo stočit jinam.

Kde v ČR neprší

Podle portálu Intersucho jsou Ivanovice na Hané nejsušším místem v Česku. Výrazné sucho tady od začátku roku trvalo v 79 procentech času.

Jaká je běžná teplota člověka

36,0–36,9 °C je normální teplota u zdravého člověka. Nižší než 36,0 °C je subnormální teplota – doprovází šok, otravy (alkohol, hypnotika). Cílená hypotermie se používá při chirurgických výkonech na srdci či mozku (pro útlum metabolické aktivity).

Co jsou procenta na počasí

Plošná četnost meteorologických jevů značí, na jaké části či procentu území se jev očekává: Bez specifikace (se sněžením, občas déšť…) – jev se očekává na více než 70% plochy území (tj. skoro všude nebo všude). Na většině území – jev se očekává na více než 50% plochy území (tj. na více než polovině území).

Co znamenají procenta v počasí

Pod teplotním rozmezím je předpokládaná pravděpodobnost úspěšné předpovědi v procentech (při nejisté meteorologické situaci je nižší). Tato předpověď je při kliknutí na jednotlivé dny doprovázena hodinovým rozpisem a komentující slovní předpovědí pro danou oblast – této doporučujeme přikládat největší váhu.

Co je typické pro říjen

V říjnu vrcholí období sklizní. Je doba hodů, posvícení a vinobraní. Chystají se zásoby na zimu – suší se ovoce (třeba jablečné křížaly), připravuje se dřevo, kterým se bude topit. Tak prožívali říjen naši předkové.

Co je 1 října

Desátým měsícem roku je říjen, jenž má 31 dní. Latinský název October znamená osmý měsíc, neboť původně osmým měsícem byl.

Kdy bude Snezit 2023

V lednu je počasí proměnlivé. Objevují se vpády arktického vzduchu do střední Evropy a pak klesají teploty hluboko pod -15 °C. Leden 2023 by měl být teplotně nadprůměrný a srážkově průměrný, až nadprůměrný. Sněhovou nadílku jsme mohli očekávat na počátku ledna.

Jaký bude březen 2023

Denní teploty se budou průměrně pohybovat kolem 4 až 8 °C. Noční teploty se budou pohybovat stále pod bodem mrazu okolo -2 až -6 °C. V druhé polovině měsíce března očekáváme podobné teploty. Stále je třeba počítat s tím, že se mohou vyskytovat, jak dešťové srážky, tak i slabé sněžení.

Proč fouká v metru

Čerstvý vítr vzniká při jízdě souprav metra v tunelech působením takzvaného pístového efektu. "Vliv na jeho působení má kromě intervalů a rychlosti jízdy souprav i stavební řešení stanic, vestibulů, a proto je jeho účinek v každé stanici jiný," vysvětluje Marek Kopřiva z Dopravního podniku.

Kdy je vítr nebezpecny

Výstražné informace se vydávají na: silný vítr, znamenající nízký stupeň nebezpečí, jestliže se očekává vítr s nárazy nad 18 m/s (65 km/h), resp. 30 m/s (110 km/h) pro vrcholové (exponované) polohy. velmi silný vítr, znamenající vysoký stupeň nebezpečí, jestliže se očekává vítr s nárazy nad 24 m/s (85 km/h), resp.