Co se natáčelo na hradě Buchlov?

Co se natáčelo na hradě Buchlov?

Co se točilo na zámku Buchlovice

Areál se skládá ze dvou zámeckých budov a rozsáhlého parku. Komplex, který je ve správě Národního památkového ústavu, je oblíbeným místem filmařů. Natáčel se zde například film Poslední aristokratka, pohádka Čertova nevěsta nebo seriál Četnické humoresky.
Archiv

Jak se jmenuje královský hrad v Chřibech

Buchlov (německy Buchlau) je královský hrad stojící na stejnojmenném kopci v Chřibech nad Buchlovicemi v nadmořské výšce 522 metrů. Doba stavby tohoto hradu se odhaduje na 1. polovinu 13. století.

Kdo postavil hrad Buchlov

Hrad Buchlov založil v první polovině 13. století český král Přemysl Otakar I. v románsko-gotickém období na strategickém místě. Byl správním střediskem s královskou soudní pravomocí.

Kde leží hrad Buchlov

Hrad Buchlov leží 12 km západně od Uherského Hradiště v jihovýchodní, centrální poloze pohoří Chřibů v nadmořské výšce 540 m nad mořem. Pohoří se zde vymezuje třemi výraznými vrcholy – Holý kopec, hrad Buchlov, vrch Modla s kaplí sv. Barbory.

Který rod jako poslední na zámku Buchlovice

Berchtoldové vlastnili též hrad Buchlov, zámek Buchlovice a několik statků v Čechách. Po druhé světové válce byl majetek posledním příslušníkům rodu Aloisovi a Zikmundovi zkonfiskován a jimi rod také vymřel.

Kde se natáčel film o zakletém králi a odvážném Martinovi

Hrad Bouzov: Ráj pro filmaře. O princezně Jasněnce a létajícím ševci, Rumplcimprcampr, O medvědu Ondřejovi, O zakletém králi a odvážném Martinovi, či v americkém seriálu Mladý Indiana Jones.

Co se točilo na zámku Lednice

Lednice: Dračí prsten i Princezna Fantaghiro

Mimořádný je i zámecký skleník, spolu s množstvím romantických staveb v anglickém parku, kde stojí i nejstarší minaret v Evropě. Filmaři využili Lednici v pohádkách Království potoků, Dračí prsten, Princezna Fantaghiro i v Moskalykově seriálu Dobrodružství kriminalistiky.

Co se natáčelo na hradě Sovinec

Zde se točil Freonový duch (1990) režiséra Zdeňka Zelenky a objevilo se také v Aloisi Nebelovi (2011) Tomáše Luňáka. Hrad Sovinec „hrál" ve filmu Juraje Jakubiska Bathory (2008). Hradní příkop, hradní nádvoří s děly, hradby čachtického hradu a silueta věže hradu, to vše bylo filmováno na Sovinci.

Co se točilo v Českém Krumlově

Vznikal zde například film Jak dostat tatínka do polepšovny, Pyšná princezna, Jen ho nechte, ať se bojí, Z pekla štěstí nebo Hop a je tu lidoop. Z těch zahraničních třeba hollywoodský Iluzionista.

Co se natacelo na zámku Kozel

Zámek Chyše – sídlo rodu Lažanských

Zámek proslavil Karel Čapek, který zde pobýval v roce 1917 a zvěčnil ho ve svých dílech Krakatit nebo Věc Makropulos.

Kdy byl postaven hrad Sovinec

páni ze Sovince. Na hradě jsou pořádány kulturní akce, zejména vystoupení šermířských skupin, divadelních souborů a hudebníků, jsou prezentována tradiční řemesla. Největší moravský hrad založený mezi léty 1329 – 1332 bratry z rodu Hrutoviců, za vlády Pňovštích a Boskovických v 16. století rozšířený.

Co se točilo na hradě Veveří

ReferenceO Radkovi a Mileně (1990, režie Věra Jordánová)Detektiv Martin Tomsa (1994, režie: Vladimír Kelbl, Rudolf Tesáček)Četnické humoresky (2000, režie: Antonín Moskalyk)Záhady Toma Wizarda (2007, režie: Marián Polák, Pavel Šimák, Pavel Jurda, Ján Novák)Dům U Zlatého úsvitu (2009, režie: Pavel Jandourek)

V jakém kraji se nachází hrad Sovinec

Sovinec
Okres Bruntál
Kraj Moravskoslezský kraj
Historická země Morava
Stát Česko

Co se točilo v lednici

Filmaři využili Lednici v pohádkách Království potoků, Dračí prsten, Princezna Fantaghiro i v Moskalykově seriálu Dobrodružství kriminalistiky. Žít v Česku a nezavítat do této oblasti, je hřích.

Co se natáčelo na zámku Hluboká

Nejnavštěvovanější filmy:Pyšná princezna.Pan Tau a Claudie.Pan Tau to zařídíAu Pair II aneb Pohádka pokračuje.Jezerní královna.Šípková Růženka.Underworld: Krvavé války.Maigret a lepší lidé

Co se točilo na zámku Blatná

s nezapomenutelnou hudbou Jana Hammera Film Šíleně smutná princezna se točil převážně v Zámeckém parku, zvláště pak scény na lodičce. Posledním filmem točeným na Blatné byl pohádkový příběh Křišťálek meč režisérky Jitky Němcové z roku 2007.

Co se natacelo na Hluboke

Zámek Hluboká má však na svém kontě množství dalších filmů a pohádkových příběhů – namátkou můžeme uvést například Pana Tau (1969), novodobou pohádku Tři bratři (2014), upíří fantasy Underworld: Krvavé války (2016), ve které se Hluboká stala sídlem severského klanu, pohádku Jezerní královna (1998), romantický film Au …

Co se natacelo na zámku Orlík

Na Orlíku se točila rovněž scéna útěku z Růžového království. Kolem sídla Melánie jel na koni princ Jaroslav (Jan Hrušínský) doprovázen sluhou Matějem (Vladimírem Menšíkem). Orlík zažil i památné věty prince Jiřího (Jana Krause), který tudy projížděl s průvodem potom, co ho Růženka odmítla jako ženicha.