Jak dlouho trvá vyřízení Lítačky?

Jak dlouho trvá vyřízení Lítačky?

Kde se dá udělat Lítačka

Nejjednodušší cesta pro získání karty Lítačka je vytvořit online žádost a nechat si kartu zaslat na některé z našich kontaktních míst, či poštou na vámi zvolenou adresu. Kartu Lítačka je rovněž možné získat expresně (na počkání) v Zákaznickém centru Škodova paláce v Praze.
Archiv

Co je potřeba k založení Lítačky

Vydává se na počkání podle tarifní kategorie na prodejních místech DPP. Manipulační poplatek za vydání průkazky PID činí 60 Kč. Cena pouzdra činí 15 Kč. Při vydání průkazky PID předkládá žadatel průkazovou fotografii o rozměrech 4,5 x 3,5 cm a průkaz totožnosti na ověření věku.
Archiv

Jak si udělat lítačku přes internet

O Lítačku se dá online zažádat na oficiálních stránkách. Stačí kliknout níže na ,,Zažádejte si o mě online“. Dále vyplníte svou e-mailovou adresu, zaškrtnete ,,Nejsem robot“ a kliknete na ,,Pokračovat“. ,,Na e-mailovou adresu, kterou jste zadali během registrace, jsem Vám poslala aktivační odkaz.
Archiv

Jak si udělat lítačku

Jak získat kartu Lítačka Kartu Lítačka vydává hlavní město Praha, lze ji objednat online nebo na kontaktních místech. Karta je vyhotovena do dvou týdnů. Vybraná kontaktní místa umožňují též expresní vydání karty na počkání.

Na co všechno platí Lítačka

Jízdenky platí ve všech linkách PID, včetně vlaků a příměstských autobusů. Výjimkou jsou pouze 15minutové jízdenky, které neplatí ve vlacích – ale jejich nákup v aplikaci Vás v těchto případech upozorní. Další informace o možnosti použití jednotlivých typů jízdenek naleznete na webových stránkách pid.cz.

Jak dlouho platí Lítačka

Provozovatel karty Lítačka ovšem společně s Magistrátem hl. m. Prahy rozhodl o automatickém prodloužení původně exspirujících karet, a to o tři roky. „Rozhodnutím prodloužit platnost karet Lítačka o tři roky chceme vyjít vstříc všem cestujícím v hlavním městě a ulehčit jim tak starosti s vyřizováním nové karty.

Kdy mi vyprsi Lítačka

Věděli jste, že jako držitelé karty Lítačka si můžete ověřit její aktuální platnost online Stačí, abyste se přihlásili (registrovali) k účtu karty Lítačka na webu pidlitacka.cz. Platnost si samozřejmě můžete nechat ověřit i na výdejních místech či telefonicky.

Kam platí Lítačka ve vlaku

Přestupní jízdenky pro jednotlivou jízdu a časové jízdenky lze použít ve všech osobních a spěšných vlacích a ve vybraných spojích dálkové dopravy na tratích integrovaných v PID. Pro časové kupóny PID lze využít jako nosič vašeho jízdného nejen Lítačku, ale také In Kartu ČD.

Co s propadlou Lítačkou

Všechny karty Lítačka, kterým končí platnost, budou automaticky v databázi provozovatele prodlouženy. Cestující nebudou muset provést žádný úkon, tak jak tomu bylo v minulosti, například vložením karty do validátorů, které již od konce srpna 2018 nejsou pro cestování v Praze a Středočeském kraji potřeba.

Jak nahrát lítačku na platební kartu

Jak převést kupón z Lítačky na platební kartuProveďte registraci na stránce pidlitacka.cz.Přidejte stávající Lítačku.Přidejte vybranou kreditní či debetní kartu.Nahrajte svou fotografii dokladového formátu.Proveďte změnu typu nosiče bankovní karty.Přesuňte platný kupón na bankovní kartu.

Co dělat když zapomenu lítačku

50 Kč – přirážka při zapomenuté časové jízdence, která byla vydána na základě poskytnutých osobních údajů, s měsíční nebo delší dobou platnosti a platné v době kontroly. Tuto skutečnost je nutné prokázat v doplatkové pokladně mezi následujícím pracovním dnem od 12.30 hodin až 15. dnem od uložení přirážky.

Jak si koupit kupón na lítačku

Kde zakoupím dlouhodobé kupóny Elektronické dlouhodobé kupóny lze zakoupit na e-shopu pidlitacka.cz, v mobilní aplikaci PID Lítačka, v Zákaznickém centru Lítačka ve Škodově paláci, na e-shopu DPP nebo na kontaktních prodejních místech DPP. Na kartu lze kupón zakoupit taktéž na pobočkách ve Středočeském kraji.

Jak funguje Lítačka v mobilu

QR kód na mobilní zařízení je potřeba přiložit k odbavovacímu zařízení tak, aby byl z displeje zachycen celý QR kód. Pro předložení jízdenky pomocí NFC musí být NFC zapnuto na mobilním zařízení i v mobilní aplikaci. Mobilní zařízení musí být odemčeno a mobilní aplikace musí být zapnuta.

Jak dlouho trvá než přijde pokuta za rychlost

Pokuta za rychlost vám přijde obvykle v řádu několika týdnů. V některých případech to může trvat ale i měsíce nebo roky. Nejdelší doba kdy vám mohou úřady oprávněně pokutu za rychlost doručit je maximálně 3 roky!

Co se stane kdyz Nezaplatim pokutu do 14 dnů

V současné době hrozí řidičům porušující zákona finanční pokuta ve výši 5 000 až 40 000 korun. Pokud je vozidlo nepojištěné déle než 14 dní, je vyřazeno z registru vozidlu, a tudíž již nesmí být nikdy provozováno na pozemních komunikacích.

Jak zjistit do kdy platí Lítačka

Zavolejte na infolinku dopravního podniku

čísle 296 191 817 a je otevřená denně od 6:30 do 21:00. Můžete se na infolinku zeptat na platnost kupónu a získat další informace o městské hromadné dopravě v Praze.

Jak pridat identifikátor Lítačka

Klikněte v menu na "Identifikátory" > zvolte “Přidat identifikátor” > a vyberte možnost "Lítačka". A následně zadejte číslo z kartičky uvedené pod vaším jménem.

Kdy se bere ridicak za rychlost

Co vám hrozí

Avšak v případě vysokého překročení rychlosti, například při překročení rychlosti o 40 km/h a více v obci, nebo při překročení rychlosti o 50 km/h a více mimo obec Vám hrozí odebrání řidičského průkazu a citelné sankce: Zákaz řízení až na 6 až 12 měsíců

Jak zjistím že jsem dostal pokutu

Na registru řidičů v místě bydliště na úřadu.

Jak zjistím že mám pokutu

RE: Na koho se mam obrátit když chci zjistit zda mam nějakou pokutu Na registru řidičů v místě bydliště na úřadu.

Kdo platí pokutu

Když policie neodhalí řidiče, který spáchá přestupek, pokutu musí zaplatit majitel nebo provozovatel auta.

Jak nahrát kupón na lítačku

Pro nahrání kupónu do mobilu je potřeba nejprve mobilní aplikaci zaregistrovat jako identifikátor. Do aplikace se přihlaste svým účtem z pidlitacka.cz, vložte si do profilu správnou fotografii a následně proveďte registraci identifikátoru v sekci Můj účet, záložka Kupóny.

Kdy přijde pokuta z radaru

361/2000 Sb. Pokuta za rychlost Vám do schránky přijde obvykle v řádu týdnů. Může to však trvat až měsíce. Nejdelší doba kdy Vám mohou úřady pokutu za rychlost doručit je maximálně 3 roky!

Co dělat když mě vyfotí radar

Jak se zachovat Pokud vás radar vyfotil, můžete to vyřešit blokovou pokutou přímo na místě (nelze vždy). Jestliže si myslíte, že váš přestupek nestihnou projednat, nemusíte na místě platit nic a přestupek případně řešit až ve správním řízení. Tady ale počítejte s vyššími pokutami.

Jak dlouho trvá než přijde pokuta

361/2000 Sb. Pokuta za rychlost Vám do schránky přijde obvykle v řádu týdnů. Může to však trvat až měsíce. Nejdelší doba kdy Vám mohou úřady pokutu za rychlost doručit je maximálně 3 roky!