Co dělat v Itálii?

Co dělat v Itálii?

Co se nesmí dělat v Itálii

Osm věcí, které nesmíte nikdy udělat v ItáliiKapučíno po poledni. V Česku si dopřáváme kapučíno, espresso s krásně napěněným mlékem, v kteroukoliv denní hodinu.Latte.Coffee to go.Krájet knedlíky nožem.Nemračte se na „bambini“Do kostela v šortkách.Nevěřte navigaci.Nespěchejte.
Archiv

Na co si dát pozor v Itálii

Bezpečnostní situace je v Itálii v zásadě stejná jako v jiných jihoevropských zemích. Dejte si pozor na kapesní krádeže, krádeže v automobilech, v dopravních prostředcích a na pláži.
Archiv

Co se vyplatí koupit v Itálii

Oblíbeným suvenýrem je italské víno, Grappa, různé likéry. Mezi nejoblíbenější likéry patří Limoncello, Limoncillo, které se vyrábí v oblasti kolem Neapole, v Sorrentu. Známý je také likér mandlový Amaretto, který se používá na výrobu oblíbeného zákusku Tiramisu. K tomu potřebujeme ještě Mascarpone.

Kam jet v Itálii k moři

5 nejhledanějších destinací pro dovolenou u moře v Itálii.Caorle – necelých 800 km od Prahy a 700 km od Brna.Bibione – letovisko s 8km pláží a množstvím zábavy.Lignano Sabbiadoro – oceněné za čistou mořskou vodu.Rimini – ráj koupání, opalování a promenád okolo moře.

Jak se stoluje v Itálii

Klasická italská večeře v lepší restauraci není tříchodová jako u nás, ale čtyřchodová. Začíná se předkrmem (antipasta), po něm následuje druhý chod v podobě lehkých těstovin či rizota (primo), pak přijde na řadu pokrm s masem nebo rybou (secondo) a vše uzavře dezert.

Co se pije v Itálii

Typické italské nápojeItalská káva.Limoncello – tradiční italský nápoj.Aperol Spritz – osvěžující koktejl.Pivo Peroni – Nastro Azzurro.Italské víno.

Jak se platí v Itálii

Itálie patří do tzv. eurozóny, tedy se zde platí eurem. Kromě těchto moderních bankovek můžete použít také platební karty Visa, MasterCard, Diners a American Express.

Co si vzít s sebou do Itálie

Kromě běžné kosmetiky (zubních kartáčků, mýdla, šamponu…) nezapomeňte na holicí potřeby pro muže i ženy, zrcátko, ženské hygienické potřeby, prezervativy, papírové kapesníky, pomádu na rty, manikúru (nůžky, pinzetu). Přiberte také malovátka, antiperspirant, parfém, gumičky a sponky do vlasů.

Co si dát k jídlu v Itálii

5 jídel, které byste v Itálii měli určitě ochutnatPravá pizza Napoletana. Chlebová placka, rajčatová omáčka, mozzarella a olivový olej.Vynikající italská pasta. Kromě pizzy proslavila Itálii i pasta.Pokrmy z ryb.Gelato – italská zmrzlina.Tiramisu.

Kde je nejtepleji v Itálii

Průměrná teplota v letních měsících činí 24 °C, nejtepleji je na ostrově Sicílii, kde teplota dosahuje až 40 °C. Příčinou je teplý vítr scirocco, který vane od Afriky. Ve střední části Itálie panuje kontinentální podnebí, pro něž jsou typické chladné zimy, doplněné sněhem a mlhami, a teplá léta.

Kde se koupat v Itálii

Bez lidí, s průzračnou vodou i jako z Karibiku. Pět NEJ pláží ItálieDuino / Sistiana Mare. Poloha: severovýchodní Itálie nedaleko Terstu, provincie Friuli-Venezia Giulia.Noli. Poloha: severozápadní Itálie nedaleko Savony, provincie Liguria.Vieste / Pizzomuno.Maremma.Záliv Orosei.

Jakou si dát pizzu v Itálii

Češi pizzu milují, ale je těžké přímo specifikovat, kterou mají nejraději. Lze říci, že mezi nejoblíbenější patří klasická Margherita a Capriciosa, nebo prostě klasika šunka a sýr. Dalšími velmi oblíbenými jsou pizza Messicana, Pepperoni, Calzone Primavera, Carpaccio, Diavola.

Jak jíst v Itálii

Italský oběd (pranzo) se skládá z několika chodů a bývá vydatný. Začíná předkrmem (antipasto), pokračuje prvním chodem (primo), to bývá polévka, těstoviny nebo risotto, následuje druhý chod (secondo), to bývá masové nebo rybí jídlo. Oběd zakončuje káva s dezertem (dolci) nebo ovocem (frutta).

Jaké jsou ceny v Itálii

Ceny v barech, restauracích v Itáliizmrzlina – 1 až 3 €espresso – 0,85 až 1,2 €cappuccino – 1,1 až 1,4 €pizza velká – 2,7 až 7 €panini – 1,7 až 3,5 €polévka – 4 až 8,5 €hlavní jídlo (maso, ryby) – 6 až 15 €salát – 2,5 až 6 €

Jaké je v Itálii moře

Posuďte sami – na východě Itálie je Jaderské moře. Na jihu najdete Jónské moře. Ze západu Tyrhénské a Ligurské moře. A k Itálii patří i dva velké ostrovy (Sardinie a Sicílie), které se nacházejí ve Středozemním moři.

Kde je v Itálii čisté moře

Tato rozlehlá pláž je zastrčená v chráněné přírodní rezervaci v Apulii, severně od města Otranto. Obklopuje ji hustý borový les. Má kilometr bílého písku a jedny z nejčistších vod v zemi, díky čemuž také získala Modrou vlajku.

Co je typické pro Itálii

Kultura a zvyky v Itálii jsou ovlivněné polohou tohoto státu. Italové jsou typickými jižany – jsou spontánní, hlasití, velmi živě gestikulující, trochu líní a milující posezení s přátely. U takových posezení nikdy nechybí dobré jídlo, víno a zábava. Smyslem všeho je dolce vita aneb sladký život.

Kdy je nejlepší jet do Itálie

Nejlepší čas na návštěvu Itálie je na jaře od dubna do června nebo na podzim od září do října. V těchto obdobích jsou v rozmanitých regionech této země mírnější teploty a často i méně turistů než v hlavní letní sezóně.

Kdy jet na Sicílii

Nejlepší období pro dovolenou tak bývají intervaly od dubna do června a poté od září do října, kdy teploty bývají nejpříjemnější, zhruba okolo 25°C. V červnu a září bývá i teplota moře okolo 25°C. Naopak za nejhorší období pro návštěvu se považuje srpen.

Kdy se dá koupat v Itálii

Nejlepší měsíce ke koupání v Benátkách jsou červen, červenec, srpen et září.

Kde je v Itálii hezke moře

Duino / Sistiana Mare

Je to divné, ale ano: i nám nejbližší úsek teplého moře, území mezi Benátkami a Terstem, má svá malebná zákoutí. Zastavit se tam třeba během výletu na zámek Miramare či do Terstu se přímo nabízí.

Co jedí v Itálii

Italská kuchyně

Základní informace
Dochucovadla bazalka, fenykl, rozmarýn, šalvěj, tymián, šafrán, pepř, chilli, petrželová nať, olivový olej
Pokrmy
Jídla Spaghetti, Tortellini, Ravioli, Lasagne, Gnocchi, Pizza, Tiramisu,
Nápoje káva, víno, Lambrusco, Cinzano, Campari, Grappa

Jak nejlépe platit v Itálii

eurozóny, tedy se zde platí eurem. Kromě těchto moderních bankovek můžete použít také platební karty Visa, MasterCard, Diners a American Express. Kolik peněz v Itálii ponecháte, záleží také na místu a na době, kdy tuto přátelskou zemi navštívíte. K nejdražším městům patří Benátky a Řím.

Jak jsou drahe potraviny v Itálii

Oproti České republice jsou ceny potravin v Itálii dražší o 22 %. Ušetříme tam jenom výjimečně, například za oleje, tuky a nápoje. Vyrazíme do zahraničí, abychom změnili prostředí, protáhli tělo a osvěžili hlavu.

Kde jsou v Itálii největší vlny

Nejohroženější je oblast Messinského průlivu mezi jižní Itálií a Sicílií, kde se plánuje stavba největšího zavěšeného mostu na světě. Profesor geofyziky Stefana Tintiho z boloňské univerzity tvrdí, že ničivé vlny může vyvolat vulkanická aktivita nebo posun podmořských ker.