Proč nejezdit do Itálie v srpnu?

Proč nejezdit do Itálie v srpnu?

Kdy nejezdit do Itálie

S ohledem na počasí je nevhodnějším obdobím na návštěvu Itálie duben až červen a září až říjen, kdy jsou mírné teploty. Horkému a dusnému srpnu je nejlepší se vyhnout, a to bez ohledu na to, kterou část země plánujete navštívit. Trvale slunečný jih se po většinu roku těší teplému počasí.

Na co si dát pozor na dovolené v Itálii

Bezpečnostní situace je v Itálii v zásadě stejná jako v jiných jihoevropských zemích. Dejte si pozor na kapesní krádeže, krádeže v automobilech, v dopravních prostředcích a na pláži.

Kdy je v Itálii Dovolená

„Prázdniny v Itálii trvají od půlky června do půlky září. 15.8 začíná jejich velký svátek Ferragosto, svátek Nanebevzetí Panny Marie. Je to období, kdy si většina Italů vybírá dovolenou, velká města jsou téměř prázdná, protože obyvatelstvo Itálie se stěhuje do bližších či vzdálenějších přímořských destinací.
Archiv

Kde zastavit na cestě do Itálie

Trasa: Mnichov – Innsbruck – Brenner – Trento

Trasa Praha – Trento činí 720 km. Jedná se o nejlepší cestu k Lago di Garda, do Milána, Toskánska a do středu Itálie. Pro cestu k Jadranskému pobřeží lze také využít trasu Mnichov – Salzburg – Villach – Tarvisio. TIP: Nedejte na rady navigace a vyhněte se Švýcarsku.

Kdy je nejtepleji v Itálii

Nejteplejší léto je na Sicílii, teplo je i v Římě, nebo na Sardinii. Na jih přináší teplé počasí scirocco, teplý vítr ze severní Afriky. Středozemní moře má průměrnou teplotu v létě mezi 22 až 28 stupni. Nejteplejší je moře v srpnu a v září.

Jak se tankuje v Itálii

v Itálii a Švýcarsku, jsou velmi populární samoobslužná čerpadla. Na italských pumpách jsou obvyklé stojany, jež přijímají bankovky – automat vydá množství paliva odpovídající vložené bankovce, proto je třeba se ujistit, že se nám vejde do nádrže, jinak nebudeme moci přebytek natankovat.

Co se nesmí dělat v Itálii

Co se nesmí v Itálii

Pro ilustraci: Například ve městě Eraclea nesmíte na pláži hrabat díry do písku. V Benátkách krmit holuby, v Lerici chodit pouze v plavkách. Pozor ale i na líbání, v Eboli můžete dostat pokutu za líbání v autě. V celé Itálii potom platí zákaz nákupu zboží u plážových či pouličních prodejců.

Kde je nejtepleji v Itálii

Nejteplejší léto je na Sicílii, teplo je i v Římě, nebo na Sardinii. Na jih přináší teplé počasí scirocco, teplý vítr ze severní Afriky. Středozemní moře má průměrnou teplotu v létě mezi 22 až 28 stupni. Nejteplejší je moře v srpnu a v září.

Co se vyplatí koupit v Itálii

Oblíbeným suvenýrem je italské víno, Grappa, různé likéry. Mezi nejoblíbenější likéry patří Limoncello, Limoncillo, které se vyrábí v oblasti kolem Neapole, v Sorrentu. Známý je také likér mandlový Amaretto, který se používá na výrobu oblíbeného zákusku Tiramisu. K tomu potřebujeme ještě Mascarpone.

Jak se platí v Itálii

Itálie patří do tzv. eurozóny, tedy se zde platí eurem. Kromě těchto moderních bankovek můžete použít také platební karty Visa, MasterCard, Diners a American Express.

Kde v Itálii je nejtepleji

Průměrná teplota v letních měsících činí 24 °C, nejtepleji je na ostrově Sicílii, kde teplota dosahuje až 40 °C. Příčinou je teplý vítr scirocco, který vane od Afriky. Ve střední části Itálie panuje kontinentální podnebí, pro něž jsou typické chladné zimy, doplněné sněhem a mlhami, a teplá léta.

Jaká je teplota v Itálii

Průměrná teplota vzduchu v italských městech: Řím v létě 22 °C -30 °C, v zimě jen mezi 6 °C – 13 °C, Neapol v létě 19 °C -28 °C, v zimě mezi 4 °C -12 °C, Sardinie v létě mezi 22 °C – 31 °C, v zimě mezi 8 °C – 14 °C Nejteplejší léto je na Sicílii.

Kam v Itálii k moři

1. Kam k moři do Itálie autem Nejbližšími letovisky u moře jsou Caorle, Lido di Jesolo a Bibione. Cesta autem je krátká a zabere kolem osmi hodin.

Na co si dát pozor při cestě do Rakouska

Na co nezapomenout, než vyrazíte autem do Rakouska

Naši jižní sousedé jsou pověstní neústupností při dodržování dopravních předpisů, s níž nešetří ani cizince. Aby se vám cesta zbytečně neprodražila, nezapomeňte na ekologickou plaketu, reflexní vestu, dálniční známku a potřebnou dokumentaci.

Kde je v Itálii nejčistší moře

Baia dei Turchi, Apulie

Tato rozlehlá pláž je zastrčená v chráněné přírodní rezervaci v Apulii, severně od města Otranto. Obklopuje ji hustý borový les. Má kilometr bílého písku a jedny z nejčistších vod v zemi, díky čemuž také získala Modrou vlajku.

Kde je v Itálii čisté moře

Nedaleko Amalfi se nachází ostrov Capri. Na „Modrém ostrově“ na vás čekají bílá skaliska a moře s křišťálově čistou vodou. Každá část Itálie má svou kulinářskou specialitu.

Jak je draho v Itálii

Zahraniční láci nebo drahotu vyjádříme procentuálně, vůči průměrným cenám v České republice. V Itálii stojí hotely a restaurace 153,4 %, potraviny 122,3 % a nealkoholické nápoje 84,6 % toho, co platíme za stejné produkty a služby v tuzemsku.

Co si dát k jídlu v Itálii

5 jídel, které byste v Itálii měli určitě ochutnatPravá pizza Napoletana. Chlebová placka, rajčatová omáčka, mozzarella a olivový olej.Vynikající italská pasta. Kromě pizzy proslavila Itálii i pasta.Pokrmy z ryb.Gelato – italská zmrzlina.Tiramisu.

Co je levné v Itálii

Levnější jsou lokální produkty (zelenina, ovoce, těstoviny, …), o něco dražší jsou sýry a uzeniny, které jsou ovšem kvalitní. V supermarketech se dívejte po akcích, dobré víno můžete v akci koupit za 3–4 eura. Drahé jsou cigarety. Na trzích se prodávají místní kvalitní potraviny a oproti cenám u nás jsou dražší.

Kdy jet na Ischii

Ischia má dvě sezony. Plážovou dovolenou si nejvíce užijete mezi polovinou června a polovinou září, kdy panují nejvyšší teploty vzduchu i moře. Už i na konci června se studené vody nemusíte bát.

Jak jet do Vídně bez dálniční známky

Pro průjezd z ČR do Vídně po nezpoplatněné silnici B7 je vhodný hraniční přechod Mikulov, lze dojet i na vídeňské letiště Schwechat po B225 bez dálniční známky. Roční známka platí od začátku prosince minulého roku do konce ledna následujícího roku (- tj. 14 měsíců).

Kde tankovat při cestě do Itálie

Kde tankovat cestou do Itálie Při cestě do Itálie se doporučuje tankovat benzín nebo naftu na našem území a pak až v Itálii. Před cestou se vyplatí sledovat ceny benzínu a nafty.

Kde v Itálii k moři

5 nejhledanějších destinací pro dovolenou u moře v Itálii.Caorle – necelých 800 km od Prahy a 700 km od Brna.Bibione – letovisko s 8km pláží a množstvím zábavy.Lignano Sabbiadoro – oceněné za čistou mořskou vodu.Rimini – ráj koupání, opalování a promenád okolo moře.

Kde jsou v Itálii největší vlny

Nejohroženější je oblast Messinského průlivu mezi jižní Itálií a Sicílií, kde se plánuje stavba největšího zavěšeného mostu na světě. Profesor geofyziky Stefana Tintiho z boloňské univerzity tvrdí, že ničivé vlny může vyvolat vulkanická aktivita nebo posun podmořských ker.

Co se vyplatí v Itálii

Italové se chlubí výbornými víny, sýry, olivovými oleji a balsamikovým octem. Olej kupujte panenský, lisovaný za studena. Vyplatí se investovat a za kvalitu si připlatit, neboť v Itálii zpravidla skutečně platí, že čím vyšší cena, tím vyšší kvalita (což se u nás bohužel říct nedá).