Kdy jet do Athén?

Kdy jet do Athén?

Kdy navstivit Ateny

Pro návštěvu Athén je nejlepším obdobím jaro a podzim, a zejména měsíce květen, září a říjen. Léta jsou opravdu příliš horká (v Aténách je často přes 36 °C). Je třeba se vyhnout především červenci a srpnu, ale je nutno mít na paměti, že i červen a září jsou horké měsíce.

Kde se koupat v Athénách

Pláže a koupání

Pláže, většinou písčité, se táhnou prakticky podél celého athénského pobřeží od přístavu Pierus až na samý jih do Glyfady. Nejvíce restaurací a života okolo nabídne čtvrť Palaio Faliro, naopak nejklidnější prostředí najdete dál od centra poblíž tramvajové konečné Asklipiio Voulas.

Proč navštívit Athény

Velkolepé Athény, město pyšnící se pozůstatky své slavné minulosti na každém rohu, jsou místem, kam lidé přijíždějí si prohlédnout něco (vlastně hodně) antické architektury, poučit se o kořenech mytologie a filozofie, ochutnat proslulou řeckou kuchyni a užít si to, co z antiky přežilo do dnešních dnů.

Co létá do Athén

Přímé lety do Athén provozuje také společnost Austrian Airlines z Vídně. I když s přestupem, ale za přijatelné ceny, létají do Athén i společnosti Air Serbia (Vídeň), Ukraine International Airlines (Praha) a Turkish Airlines (Praha). Z našich končin se do Athén nejčastěji létá na letiště Eleftherios Venizelos.
Archiv

Kde je nejteplejší moře v Řecku

Nejteplejší moře je na ostrově vsrpnu a září, kdy teplota vody dosahuje krásných 25 stupňů.

Kdo stál v čele Athén

Politické zřízení v Athénách prošlo složitým vývojem. Původně vládla aristokracie (v čele stál král, vládli archonti (úředníci) a areopag (rada starších)). Ti sídlili na Akropoli (viz foto).

Kam k moři u Athen

Pokud se chystáte strávit u moře alespoň několik hodin, doporučuji vyhledávat pláže na tramvajové lince 5 Syntagma – Asklipio Vulas. Je jich zde víc na výběr a jsou vzdálenější ne příliš čistému přístavu Pireus. Několik pláží bylo dokonce oceněno Modrou vlajkou.

Jak se dostat z Athen k moři

Metrem až k moři

Zážitek, který v něm asi nenajdete, je jízda metrem k moři. Lístek mě stál euro a platil 90 minut. K moři, až na konečnou metra, do přístavu Pireus, který dnes splývá s hlavním městem, to trvá zhruba půlhodinu. Za městem se metro změní v nadzemní dráhu, takže vidíte i kus jiných Atén.

Kam na výlet v Athénách

Zajímavá místa Athén: To zdaleka není jen Akropolis!Řecká agora.Plaka.Trhy v Monastiraki.Pireus.Římské fórum.Dionýsovo divadlo.Parthenon.Chrám boha Dia Olympského.

Jak dlouho se letí do Aten

2 hodin(y) a 25 minut je průměrná doba letu z Praha do Athény.

Jak se dostat z letiště v Athénách do centra

Jak se dostat z/na letiště

Letiště je s centrem města spojené metrem modré linky číslo 3, které odjíždí přímo od terminálu. Vstup do metra i přestupní stanice jsou velice dobře značené a orientace je zde bezproblémová. Metro jezdí od 5:30 do 24:00 v intervalech 20 minut, doba jízdy do centra je zhruba 30 minut.

Která část Řecka je nejhezčí

Kréta. Kréta je nejhezčí řecký ostrov díky své historické oblasti. Je 260 km dlouhý, 57 km široký a vedou přes něj 3 pohoří. Kréta nabízí řadu míst s archeologickými vykopávkami a stavbami z minojské doby.

Kdy končí sezona v Řecku

Hlavní sezona trvá v Řecku od poloviny června do poloviny září, v tuto dobu je zde nejvíc turistů a také ceny jsou nejvyšší. Pokud chcete ušetřit a zároveň mít vysokou pravděpodobnost pěkného počasí, vydejte se do Řecka na konci dubna, v květnu, září nebo v říjnu.

Jak si říkali Řekové

Řekové mají původ v starověkých řeckých kmenech Achájů, Dórů a Iónů, kteří se usadili v Řecku a Malé Asii. Ve starověku se Řekové tak také nazývali Achájové nebo Danaové, jak je doloženo již u Homéra.

Jaký je rozdíl mezi Spartou a Athénami

Zatímco síla a moc Sparty stála výlučně na její moci, vojenská síla a moc Atén vznikala na bázi kulturní a obchodní. Atény nebyly nikdy tak dobrými válečníky jako byli Sparťané. Zato byli velice dobří zemědělci, řemeslníci a především obchodníci. Svoboda měla pro ně velký význam. .

Kam nejlepe do Recka

Kam se vydat o letní dovolené Na nejlepší řecké ostrovy!Skiathos: lenošení na pláži s knihou.Lefkada: potěšení nejen pro surfaře.Milos: dramatické a fotogenické pobřežíAmorgos: kouzlo hlubokého modrého moře.Korfu: kulinářské umění a svěží krajina.Ithaka: mýtické útočiště hrdinůRhodos: cesta do historie.

Kam s dětmi v Řecku

Řecko s dětmi je ideální prázdninovou destinací. Všeobecně, pokud preferujete zelenější ostrovy, vybírejte v lokalitách Korfu, Lefkáda, Zakynthos a řecký ostrov Kefalonia. Historii naopak překypuje ostrov Kos, Rhodos a Kréta. Největší výběr ubytování pak naleznete na posledních dvou zmíněných.

Co ochutnat v Athénách

CO OCHUTNAT

Výborné jsou zdejší tradiční pokrmy jako např. musaka (nákyp zmletého masa, baklažánů a bešamelu), gyros (kořeněné maso vpita chlebu se zeleninou, hranolky a tzatziki), souvlaki (grilované maso na špejli) nebo řecký salát (zelenina sfeta sýrem, olivami, olivovým olejem a kořením).

Kde bydlet v Athenach

Ubytování v Athénách

Ideální je samozřejmě oblast centra, tedy okolo náměstí Syntagma a v blízkém okolí čtvrti Monastiraki. Atraktivitě oblasti ale odpovídají i vyšší ceny. Na druhou stranu většinu památek budete schopni navštívit pěšky.

Kdy kupovat letenky do Řecka

Nejvhodnější doba na zakoupení letenky je 60 až 40 dní před plánovaným odletem. Díky včasné rezervaci je možné pořídit levné letenky do destinace Korfu od 600 Kč.

Kam do Řecka levně

Tyto trasy mají nejlevnější lety do destinace Řecko, nalezené uživateli momondo (Česká republika)

Odlet Destinace Nejlepší cena
Praha Kos 3 342 Kč
Praha Iraklio 3 408 Kč
Praha Zakynthos 3 452 Kč
Praha Soluň 3 495 Kč

Jak dlouho se letí do Athen

Informace o letu Praha – Athény

Nejlepší nalezená cena 1 014 Kč
Nejkratší doba letu 2hod 25min
Přímé lety Každý den
Letiště Athény 1 letiště

Jak se pohybovat po Athénách

Autobusy/trolejbusy: nejhustší síť na světě

I přes dnes už rozsáhlou a vypracovanou síť metra by se v Athénách rozhodně neobešli bez autobusové a trolejbusové dopravy, která je zde asi jedna z nejhustších na světě. Jen trolejbusy jsou zde provozovány na 23 linkách, které čítají celých 350 km.

Který řecký ostrov je nejlevnější

Liší se i ceny na jednotlivé ostrovy, kdy mezi nejlevnější patří Kréta, Rhodos či Kos (s odletem z Vídně) nebo Korfu (z Bratislavy a Vídně). V průměru vyjdou letenky asi na 3 000 Kč.

Kdy je v Řecku teplo

Dovolená Řecko je velmi příjemná i v jarních a podzimních měsících! V dubnu a v květnu už bývají po celém Řecku obvykle teploty okolo 25 °C a v měsíci říjnu stále přetrvává pěkné počasí a teploty se pohybují okolo 23 °C.