Co znamená SK Slavia?

Co znamená SK Slavia?

Co znamená SK Slavia Praha

SK Slavia Praha (celým názvem: Sportovní klub Slavia Praha) je český profesionální fotbalový klub, který sídlí v pražských Vršovicích. Slavia je historicky druhý nejúspěšnější český fotbalový tým, získala 21 titulů z československé a české ligy.

Kdo je majitel SK Slavia Praha

Majitelem 99,98 % akcií SK Slavia Praha – fotbal a.s. je CITIC Europe Holdings a. s. Zbytek akcií vlastní drobní akcionáři. CITIC Europe Holdings a. s. (zkráceně CITIC Europe), jakožto platforma pro investiční aktivity holdingu v Evropě, je plně vlastněna hongkongskou společností Rainbow Wisdom Investments Ltd.

Co to je Slavie

Původní význam výrazu Slavia je alegorie Slovanstva ve slovanské mytologii. Může se vyskytovat i v podobách Slávia, Slavie, Slávie apod. podle zvyklostí toho kterého jazyka.

Co je lepší Sparta nebo Slavie

V historické bilanci má v počtu vítězství navrch Sparta, která vyhrála 136 zápasů. Slavia má 97 výher a 73krát skončilo derby nerozhodně. Poslední derby se hrálo 3. května 2023 ve finále MOL Cupu.

Kdo založil Spartu

Spartu založil podle legendy Lakedaimón, syn Dia a Taygéty, jenž město pojmenoval podle své manželky, dcery boha Euróta. V době trojské války byla Sparta sídlem Meneláa, mladšího bratra mykénského krále Agamemnóna.

Na jakém místě je Slavie

Navigace

Umístění Tým Výhry
1 AC Sparta Praha 20
2 SK Slavia Praha 20
3 FC Viktoria Plzeň 17
4 Bohemians Praha 1905 14

Kdo založil Slavii

listopadu 1892 se konala v Kulichově domě na pražském Karlově náměstí valná hromada vysokoškolského literárního a řečnického spolku Slavia, na kterém byl založen sportovní odbor ACOS (Akademický cyklistický oddíl Slavia). 23. listopadu 1892 byl předsedou tohoto odboru zvolen lékař Václav Kubr.

Kdo fandi Slavii

U tak velkého zápasu, jakým duel Slavie s Plzní bezpochyby byl, nesměla chybět ani řada známých tváří. Na tribunách se tak uvelebili hvězdy z NHL, herci, zpěváci a zápas samozřejmě nevynechal ani světově uznávaný kardiochirurg.

S kým bude hrát Slavie

Slavia v Evropské konferenční lize 2021/22 – program a výsledky zápasů

Základní skupina EKL 2021/22: program a výsledky Slavie
16.09.2021, 18:45 Slavia Praha Union Berlín
17.02.2022, 18:45 Fenerbahce Slavia
24.02.2022, 21:00 Slavia Fenerbahce
Osmifinále EKL 2021/22: program a výsledky Slavie

Co znamená derby ve fotbale

Derby je označení pro utkání v kolektivním sportu, ve kterém proti sobě nastupují týmy, mezi nimiž vládne tradiční rivalita. Zpravidla jde o kluby z jednoho města nebo regionu.

Kdo vysila derby

Derby Slavia – Sparta online na TV Tipsport!

května se odehraje 303. derby pražských "S" mezi dvěma nejslavnějšími českými týmy – Slavií a Spartou. Sledujte zápas na TV Tipsport!

Co znamená zkratka AC Sparta

Klub několikrát měnil název, v období socialistického Československa působil dlouho pod názvem TJ Sparta ČKD Praha. V roce 1990 se vrátil k názvu Athletic Club Sparta Praha, zkratkou AC Sparta Praha.

Jaký je rozdíl mezi Spartou a Athénami

Zatímco síla a moc Sparty stála výlučně na její moci, vojenská síla a moc Atén vznikala na bázi kulturní a obchodní. Atény nebyly nikdy tak dobrými válečníky jako byli Sparťané. Zato byli velice dobří zemědělci, řemeslníci a především obchodníci. Svoboda měla pro ně velký význam. .

Kdo trenuje Slavii

Jindřich Trpišovský (* 27. února 1976) je český fotbalový trenér, který působí v týmu SK Slavia Praha.

Kde trénuje Slavie

Areál Eden nabízí tréninkové zázemí hned za stadionem FORTUNA ARENA pro osm mládežnických týmů. Trénují zde žákovské kategorie U11 – U15 a také dívčí týmy WU9, WU13 a WU15. Druhým areálem jsou Horní Měcholupy, kde trénují nejmenší kategorie U6 – U10 a také dívčí týmy WU11 a WU18.

Co se hraje v Edenu

EDEN ARÉNA je fotbalový stadion v pražských Vršovicích. Na stadionu hraje své domácí zápasy tým SK Slavia Praha, hrají se zde ale i některé zápasy české fotbalové reprezentace a konají se zde i další sportovní a kulturní akce.

Kdo vysila konferencni ligu

V České republice získala práva na televizní vysílání Evropské konferenční ligy veřejnoprávní Česká televize, která se o přenosy dělí s placenou stanicí Sport TV. Ta tuto soutěž vysílá na svých programech Sport1 a Sport2.

Kde budou davat derby

Veledůležité derby začne v sobotu od 18:00 a vy ho můžete zdarma sledovat v přímém přenosu na Fortuna TV.

Kde se koukat na fotbal

Většina fotbalových přenosů je právě na kanálech Nova Sport, některé zápasy je ale možné sledovat i přímo na TV Nova. To byl třeba případ Superpoháru UEFA. Zároveň Nova nabízí určitou porci zápasů i prostřednictvím online streamovací služby Voyo.

Kde koukat Sparta Slávie

Nejvyšší českou soutěž můžete sledovat zdarma na Fortuna TV. Ta nabídne online livestream i při derby pražských S. Zápas bude pochopitelné možné naladit také v televizi, a to na placeném kanálu O2 TV Sport.

Co znamená SK ve fotbale

Ta univerzální zkratka může být třeba SK = Sportovní klub (tam může být více sportů pod jedním klubem).

Kdo založil Spartu Prahu

Prvním předsedou byl Maxmilián Švagrovský, původem z Roudnice nad Labem. Vinohrady byly tehdy ještě samostatné bohaté město za hranicemi Prahy, a proto nový klub očekával od radnice štědrou podporu. Klub byl ustanoven 16. listopadu 1893 a tento den je považován za datum založení klubu.

Kdo vyhrál v peloponéské válce

Peloponéská válka probíhala v letech 431 př. n. l. až 404 př. n. l. mezi athénským námořním spolkem, vedeným Athénami, a peloponéským spolkem, jehož vedoucím státem byla Sparta. Válka byla přerušena několika příměřími a skončila vítězstvím Sparty.

Co je to Lakedaimón

Lakonie, Lakonika čili Lakedaimon byla úrodná země na jihořeckém poloostrově Peloponésu. Podle její nejdůležitější obce se jí říkalo Sparta. Sparťané, rivalové Atéňanů, byli považováni za nejlepší řecké vojáky. Jejich ženy od nich čekaly, že v bitvě buď zvítězí, anebo padnou.

Jak dlouho je Trpisovsky ve Slavii

Raketový kariérní vzestup Jindřicha Trpišovského, jeho unikátní styl fotbalu a bezprostřední osobní charisma zlákalo Jana Nezmara i napodruhé, nyní už coby sportovního ředitele Slavie. Před Vánoci 2017 tak Jindřich Trpišovský nahradil v pozici hlavního trenéra sešívaných Jaroslava Šilhavého.