Co je EZS a EPS?

Co je EZS a EPS?

Co je to EZS

EZS neboli elektronické zabezpečovací systémy. Pod tímto názvem si můžeme představit soubor čidel, kamer, detektorů pohybu, ústředny, ovládacích zařízení, hlásičů a poplachové signalizace. Zabezpečovací systém opticky nebo akusticky signalizuje narušení střeženého objektu nebo prostoru.

Jak funguje EZS

EZS monitoruje vstup neoprávněných osob do prostorů, které jsou touto signalizací střeženy a následně při vyhlášení poplachu dávají podnět k přivolání policie nebo bezpečnostní služby. Komunikace mezi detektory a ústřednou může být vedena kabelem, bezdrátově anebo kombinací předešlých způsobů tj.
ArchivPodobné

Co to je PZTS

Poplachový zabezpečovací a tísňový systém (PZTS) je technický systém, který zjišťuje a předává informaci o situaci v chráněném prostoru. Nejedná se tedy o ochranu v pravém slova smyslu, PZTS totiž slouží detekci a hlášení incidentů.

Jak funguje EPS

Jakmile požární hlásič zaregistruje nebezpečí, informuje EPS ústřednu a ta spustí požární poplach. Zapne se zvukový nebo světelný požární alarm. Ve stejném okamžiku přenáší ústředna elektronického požárního systému informaci o požáru na pult centrální ochrany (PCO) příslušného hasičského záchranného sboru (HZS).

Co je Zabezpečovačka

Jde tedy o zařízení, které slouží k ochraně osob a majetku. Nejčastěji se ale používá pro poplašné systémy – alarmy, které reagují na narušení právě vyvoláním poplachu. Výstražný systém se může spustit analogovou (např. přerušením drátu) i digitální (detektor pohybu – PIR) detekcí.

Kdy je nutné instalovat EPS

Instaluje se v objektech s velkým shromaždištěm lidí, jako jsou obchodní centra, kina, ubytovací zařízení, domovy pro seniory a potřeba jeho instalace vyplývá opět z požárně bezpečnostního řešení stavby.

Kdy je potřeba EPS

Shrneme-li tyto body, lze konstatovat, že EPS musí být instalována v objektech, kde se očekává výskyt většího množství lidí a kde evakuace osob trvá delší dobu (výškové budovy).

Jaký kabel pro EZS

K ústředně EZS je třeba přivést i silový kabel CYKY-J 3×2,5 vedený na samostatný jistič v elektrickém rozvaděči označený EZS.

Co to je alarm

označuje: poplach, signál ohrožení. Z původně vojenského povelu se slovo rozšířilo i na jiné signály nebezpečí nebo i jen varování či výzvy k okamžitému jednání, případně útěku. poplašné zařízení

Kde musí být EPS

Shrneme-li tyto body, lze konstatovat, že EPS musí být instalována v objektech, kde se očekává výskyt většího množství lidí a kde evakuace osob trvá delší dobu (výškové budovy).

Co je objekt EPS

EPS – Elektrická požární signalizace

Elektrická požární signalizace (EPS) je vyhrazené požárně bezpečnostní zařízení, které pomocí hlásičů zajišťuje včasnou signalizaci vznikajícího požáru a upozorňuje osoby v daném objektu na nebezpečí. Signály z hlásičů jsou přijímány ústřednou EPS.

Jaký kabel na zásuvky 230V

Domovní zásuvky 230V

K rozvodu zásuvek v jednotlivých místnostech se používá doporučovaný kabel CYKY-J 3×2,5 mm2, kde může být na jeden kabel zapojeno i více zásuvek v místnosti.

Jaký průřez vodiče na 16A

Průřez 1,5 mm2 je určen pro proudy až 16 A, tedy příkon 3680 W.

Jakou SIM kartu do alarmu

GSM alarm vyžaduje samozřejmě ke svému provozu GSM SIM kartu. Jedná se obvykle o zcela běžnou SIM ka rtu, která se využívá v mobilních telefonech. Většina GSM alarmů spolupracuje se SIM kartami všech operátorů, ale mohou zde být samozřejmě i omezení.

Jak velký průřez kabelu na 16A

Průřez 1,5 mm2 je určen pro proudy až 16 A, tedy příkon 3680 W.

Jaký kabel pro 16A

Pro 1x 16A by bylo naprosté minimum CYKY 3x 2,5, spíše ovšem 3x 4.

Jaký jistič na 11kw

V přívodu musí být instalováno jištění max. 16 A a chránič 30 mA, no a kabel na 200 m minimálně CGTG 3×4,0 mm2.

Jaký kabel na 40a jistič

Vyhovuje pouze se souběžným použitím kabelu CYKY 4x10J pro jalovinu…

Kde koupit O2 SIM kartu

Výměna SIM za MicroSIM nebo NanoSIM

SIM kartu standardní velikosti vám vyměníme za MicroSIM nebo NanoSIM v kterékoli O2 Prodejně. S sebou si vezměte PUK kód karty nebo rovnou celou obálku s dopisem, na kterém byla původní SIM karta nalepená.

Co je to O2 Machine

Operátor O2 představil nové speciální tarify určené pro takzvanou Machine-2-machine komunikaci. SIM karty s těmito tarify umožní za nízký paušál ovládat prvky chytré domácnosti, například termostat nebo domácí GSM alarm. Chytrá domácnost je pomalu, ale jistě, nastupující trend.

Co znamená jistič 3×25

Nejběžnější jistič v českých domácnostech nese označení 3×25 A, což znamená, že vyhovuje trojfázovému rozvodu a unese množství proudu 25 ampér. Označení hlavního jističe najdete ve vyúčtování elektřiny a samotný přístroj v elektroměrové skříni.

Jaký kabel k zásuvce 32A

Re: Jak spočítat průřez přívodního kabelu pro jistič 32A Naprosté minimum pro uvedený případ je CYKY 5Cx 6 nebo CYKY 4Bx 10. Při použítí hliníkového kabelu kabelu AYKY 4Bx 16.

Jak dlouho vydrží SIM karta

Platnost předplacené karty samotné je 12 měsíců od posledního dobití. Když během této doby aspoň jednou kartu nedobijete, karta se zablokuje a telefonní číslo může být znovu použito na jiné kartě. Platnost předplacené karty se prodlužuje jen dobitím, placený hovor nebo SMS platnost neprodlouží.

Co se stane když si Nedobiju kredit

Pokud kartu zákazník nedobijete ani během této lhůty, zbývající kredit propadá a telefonní číslo bude zrušeno. O blížícím se konci 12měsíčního období T-Mobile informuje SMSkami 6 dnů a 2 dny před ukončením období. O svůj kredit přijdete také, pokud číslo přenášíte z jedné sítě do druhé.

Jakou SIM kartu do chytrých hodinek

Do hodinek se vkládá SIM karta ve formátu NanoSIM a musí na ní být vypnutý PIN kód. Přes ovládací aplikaci si definujete až 10 kontaktů pro příjem a uskutečňování hovorů, umožňují také posílání a příjem hlasových a obrázkových zpráv.