Jak podávat trhané vepřové maso?

Jak podávat trhané vepřové maso?

Jak připravit trhané vepřové maso

Maso můžete grilovat na mírném žáru nebo péct v troubě při nižších teplotách, ideálně v rozmezí 100 až 150 stupňů. Čas od času zkontrolujte, že se maso nepřipéká, a případně ho podlijte trochou vody nebo vývaru. Pečte vždy pod pokličkou, a to tak dlouho, dokud se maso nebude rozpadat.

Jak se peče trhané maso

Troubu si nejprve předehřejte na 180–200 °C a nechte maso půl hodiny tzv. zapéct. Až potom snižte teplotu na 120 °C, podlijte maso vodou nebo vývarem, zakryjte a pečte pozvolna 3,5–4 hodiny až do úplného změknutí. TIP: Trhané maso se dá připravit i přímo na grilu!
Archiv

Jak použít trhané maso

Podávání sous-vide trhaného masa

Skvěle se hodí do hamburgerů, tortill, plněných sendvičů nebo baget. Trhané maso je vynikající součástí salátů. Podávat lze i jako hlavní chod. Tip: pár minut dotáhnout s červeným vínem a kořenovou zeleninou; servírovat s bramborovým pyré apod.
Archiv

Jak zavařit trhané maso

V konzervárnách se používá sterilace při teplotě 120 °C, v domácích podmínkách je nutné potraviny sterilovat dvakrát s časovým odstupem. Maso, ale i zeleninu či houby ve slaném nálevu zavařujte první den 2 hodiny při 100 °C, nechte vychladnout a po 24 hodinách zavařujte opět při 100 °C alespoň hodinu.

Co k Trhanemu Veprovemu

Nejlepší je trhané maso v nějaké dobré křupavé bagetě například se salátem coleslaw nebo s nějakou jinou zeleninou.

Jak marinovat Trhane maso

Vepřovou krkovici dáme do pekáče, ve kterém ji budeme později péct. Přidáme třtinový cukr, mletou papriku, hořčici, sůl, pepř, olivový olej a 1 prolisovaný stroužek česneku. Marinádou potřeme maso ze všech stran a necháme v lednici marinovat 24 hodin.

Co je trhané vepřové maso

Pulled pork neboli trhané vepřové, je americká klasická příprava vepřového masa, které se peklo na barbecue i s kostmi a kůží, protože takovýto kus masa, se tak snadno nevysuší a zůstává šťavnatý.

Co podávat k Trhanému masu

Pokud takto připravené maso ještě polijete pikantní nasládlou omáčkou, souznění chutí je téměř završeno. A klasické servírování v housce nebo na chlebu, s kupou ubrousků a občas i ušpiněnou bradou, je totiž jen začátek ! Použití trhaného masa je totiž nepřeberné.

Jaké víčka na zavařování masa

Bílá gumička je určena ke konzervaci ovoce a zeleniny, červená k zavařování masa a na některé úpravy hub. K uzavření sklenice je v tomto případě potřeba zavařovací hlava.

Jak dlouho vydrží trhané maso

Trhané maso vám vydrží na celý víkend! Jakou přílohu k němu můžete zvolit

Jak zavařit pečené vepřové maso

Zavařovací sklenice naplníme teplým pečeným masem asi do ¾ výšky sklenic, vypečenou šťávu do sklenic rozdělíme. Okraje sklenic pečlivě otřeme papírovou utěrkou, zavíčkujeme a zavařujeme v hrnci zalité vodou do výše obsahu ve sklenicích při 100 º C od začátku varu 1 hodinu. Sklenice vyndáme a necháme zchladnout.

Jak dlouho se Zavaruje

Délka zavařování závisí na velikosti sklenice. U větších sklenic sterilujeme 10-13 minut, menší sklenice 5-8 minut. Pokud zavařujete v troubě poprvé, dejte zavařit nejprve první sklenici a dle toho přizpůsobte teplotu a délku ostatních zavařenin.

Jak uchovat trhané maso

*Maso skladujte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce. Takto vydrží až 3 měsíce.

Jak dlouho zavařovat vařené maso

Můžeme sterilovat maso jednou a to až 2 hodiny od začátku varu, lepší je provádět sterilaci nadvakrát, tj. vařit 1,5 hodiny a nechat vychladnout 24-36 hodin a pak znovu sterilovat 1 hodinu. Sterilací se rozumí dosažení teploty vody na 100 °C .

Jak poznat že je spravne Zavareno

Hotovou zavařeninu vytáhněte ze zavařovacího hrnce, otočte ji dnem vzhůru a na 5 minut postavte na víčko. Pokud tekutina neuniká, zavařenina je správně zavařená a můžete ji uložit. Pokud uniká, je potřeba ji rychle spotřebovat, protože jste při uzavírání udělali chybu. Nebojte, nic jí není.

Jak utahovat víčka při zavařování

Šroubovací víčka nedotahujte!

Víčka utáhněte až po zavaření. Pokud nemáte zavařovací hrnec, postačí Vám větší hrnec s pokličkou. Na dno dáte starší utěrku nebo hadrovou plenu. Na ně naskládejte dobře zavíčkované sklenice (nesmí se navzájem dotýkat) a zalijte vodou (sklenice musí být ponořeny).

Jak dlouho muze být maso v lednici

Pokud se maso nechystáte zmrazit, je vhodné ho zpracovat do dvou dnů od nákupu. Obvykle vydrží maso v chladničce zhruba 2 – 4 dny (záleží na typu masa).

Jak poznam že mi chytlo vicko

První známky kvašení uslyšíte snadno – pod víčkem uniká vzduch, syčí, bublá, jemně lupe, později začne tekutina ze sklenice unikat a zapáchat. Kvasící zavařenina produkuje plyny, které nadzvedávají víčko. Pozor, tohle už nejezte! Při otevírání buďte opatrní, sklenice bude trochu natlakovaná.

Jak se správně Zavařuje

Zavařování krok za krokemSterilizujte sklenice.Zkontrolujte těsnění.Naplňte sklenice 1,5–2 cm pod okraj.Zalijte nálevem podle oblíbeného receptu a sklenice uzavřete.Připravte si soupravu pro zavařování.Sporák zapněte na střední výkon.Jakmile uběhne předepsaná doba zavařování, vyjměte sklenice z hrnce.

Jak se spravne Zavaruje

Zavařování krok za krokemSterilizujte sklenice.Zkontrolujte těsnění.Naplňte sklenice 1,5–2 cm pod okraj.Zalijte nálevem podle oblíbeného receptu a sklenice uzavřete.Připravte si soupravu pro zavařování.Sporák zapněte na střední výkon.Jakmile uběhne předepsaná doba zavařování, vyjměte sklenice z hrnce.

Jak dlouho vydrží vepřové maso v lednici

Jak dlouho vydrží vepřové maso v lednici Vepřové maso obsahuje oproti hovězímu daleko více tuku, kvůli čemuž také nevydrží tak dlouho jako hovězí. Navzdory tomu zvládne pobyt v lednici po dobu 3 až 5 dní bez ztráty kvality. Uvařené vepřové maso nenechávejte uskladněné v lednici déle než 3 dny.

Jak rychle se kazí maso

Takže i balené maso podléhá mikrobiálnímu rozkladu, ale později než maso nebalené. Vakuově balené maso, pokud bylo baleno v kvalitním stavu (pozn.: po stránce mikrobiální), vydrží při 0 až 2 °C i 3 týdny, maso v ochranné atmosféře 7-14 dní.

Jak správně zavařit

Zavařování krok za krokemSterilizujte sklenice.Zkontrolujte těsnění.Naplňte sklenice 1,5–2 cm pod okraj.Zalijte nálevem podle oblíbeného receptu a sklenice uzavřete.Připravte si soupravu pro zavařování.Sporák zapněte na střední výkon.Jakmile uběhne předepsaná doba zavařování, vyjměte sklenice z hrnce.

Jak poznám že se víčko chytlo

u studené sklenice by měla být víčka uprostřed lehce vmáčknutá dovnitř. Stačí na něj zatlačit a uvidíte zda pruží a vrací se zpátky nahoru (špatné) nebo se nedá promáčknout (správné) nebo se jednou vmáčklo a drží (také v pořádku). Pokud nechytlo nějaké víčko je to u okurek blbé…

Jak dlouho muze být Nalozene vepřové maso

Maso naložené do oleje, bylin a česneku vydrží čerstvé i déle než 7 dní. Česnek výrazně prodlužuje trvanlivost masa. Maso naložené na uzení je nutné pořádně nasolit, naolejovat a nechat v lednici „zrát“ klidně i 2 týdny.