Jak prodat investiční zlato?

Jak prodat investiční zlato?

Kdo vykupuje investiční zlato

Zboží (zaměřujeme se na výkup zlatých mincí a slitků), které nebylo zakoupeno u nás vykupujeme od následujících výrobců: Argor Heraeus SA, Heraeus, Münze Österreich, Metalor Group, Umicore, Johnson Matthey, UBS, Perth Mint, PAMP,Royal Canadian Mint, Degussa, Credit Suisse a další výrobci na území Evropa, USA, Kanada, …
Archiv

Kde se dá prodat zlato

Pokud se tedy rozhodnete zlato prodat, máte celou řadu možností – stačí vyrazit do nedalekého, zlatnictví či starožitnictví nebo můžete většinu náležitostí vyřídit na dálku a nabídnout zlaté předměty k výkupu po internetu.
Archiv

Na co si dát pozor při investování do zlata

Zlato musí být řádně označené

Investiční zlato, které vám prodejce nabízí, navíc musí podle paragrafu 92 zákona o DPH být řádně označeno. Tyto povinné informace jsou pak vyraženy do každé jednotlivé cihličky. Důležitá je zde například čistota zlata. U investičního slitku nesmí být menší než 995 tisícin.

Kdy prodat zlato

Nakoupit zlato se vyplatí po korekci či v období, kdy cena dlouhodobě stagnuje. V roce 2018 byla dobrá nákupní příležitost mezi srpnem a říjnem, kdy cena spadla pod 1 200 USD za unci. V roce 2019 pak na podzim, kdy díky optimističtějším číslům ze světové ekonomiky zlato krátkodobě kleslo na 1 450 USD za unci.

Jaké investiční zlato je nejlepší

Nejoblíbenější jsou slitky a mince. Za nejvýhodnější cenu koupíte zlaté svitky. U mincí ale získáte i sběratelkou hodnotu, která roste sama o sobě nehledě na výkyvy hodnoty samotné komodity.

Jakou cenu má zlata cihla

Orientační výkupní cena produktu je 1 230 759 Kč. Výkup probíhá dle pravidel výkupu.

Kdy se vyplatí investovat do zlata

Obecně platí, že zlato se nejvíce vyplatí nakupovat v případě, že ekonomická situace je stabilní a nehrozí žádná krize. Jeho cena stoupá totiž zejména v období krize.

Proč neinvestovat do zlata

Může mít smysl pro malou část Vašeho portfolia jako doplněk, ale investovat do něj většinu peněz je velmi rizikové. Důvodem je totiž to, že zlato není aktivum, které by Vám vydělávalo nějaké peníze, ale pouze spekulujete na to, že jeho hodnota v budoucnu vzroste.

Kdy se vyplati investice do zlata

Obecně platí, že zlato se nejvíce vyplatí nakupovat v případě, že ekonomická situace je stabilní a nehrozí žádná krize. Jeho cena stoupá totiž zejména v období krize.

Jak poznat investiční zlato

Obal slitku – obal zlatých slitků 1 gram až 100 gramů slouží zároveň jako certifikát pravosti. Slitky jsou v této gramáži ražené. "Výjimkou je 100 gramový slitek, který může být jak ražený, tak litý, v obou případech je však zatavený do ochranného obalu. Obal slitku musí být neporušený.

Jak funguje investice do zlata

Investiční zlato slouží k uložení papírových peněz do formy, která je odolná vůči inflaci. Základním rozdílem mezi „obyčejným zlatem“ a investičním je jeho forma. Protože si jej lidé nepořizují ze sběratelských důvodů, má podobu zlatých cihliček, slitků nebo ingotů.

Kdy koupit investiční zlato

Obecně platí, že zlato se nejvíce vyplatí nakupovat v případě, že ekonomická situace je stabilní a nehrozí žádná krize. Jeho cena stoupá totiž zejména v období krize.

Co to je zlatý prut

Pruty vyrobené z 99.5% až 99.99% ryzího zlata, které mohou být obchodovány pro investiční účely nebo jsou drženy centrálními bankami.

Kdo má nejvíce zlata

První místo na světě zaujímají USA – mají tolik zlata jako Francie, Itálie a Německo dohromady. Podíl žlutého kovu z celkových rezerv země zároveň představuje jedno z nejvyšších procent na světě (pro zajímavost: na druhém místě v tomto poměru je Tádžikistán, kde kov představuje v rezervách více než 88 %).

Co dělat s investičním zlatem

Takzvané investiční zlato představuje investici do zlatých mincí a slitků. jedná se o odlišný produkt, než je investování do zlata jako komodity na burze. Investiční zlato neztrácí svou kupní sílu, takže prakticky chrání a zajišťuje investované peníze před inflací.

Jaké je nejlepší investiční zlato

Nejoblíbenější jsou slitky a mince. Za nejvýhodnější cenu koupíte zlaté svitky. U mincí ale získáte i sběratelkou hodnotu, která roste sama o sobě nehledě na výkyvy hodnoty samotné komodity.

Jak se váží zlato

Zlato – vlastnosti

Z hlediska vlastností je zlato kovem značně těžkým (skoro třikrát těžší než železo), jeho měrná hmotnost je 19,29 g na krychlový centimetr, to napomáhá technologiím těžby založeným na gravitaci. Krychle zlata o váze 1 tuny má hranu dlouhou pouhých 37,27 cm. Je odolné vůči kyselinám a solím.

Kde je uloženo české zlato

Celkem 13 373 kilogramů zlata v ceně 6 300 500 000 korun! Tak velký je náš zlatý poklad, který střeží v trezorech Česká národní banka. Ještě na počátku roku 1998 přitom vážil neuvěřitelných 69,5 tuny.

Kdo prodal zlaté rezervy

Za úřadování Josefa Tošovského prodala ČNB téměř 56 tun zlata za cenu kolem 300 dolarů za trojskou unci, což tehdy znamenalo výnos 16,4 miliardy korun, který ale mohl být ve skutečnosti o zhruba 27 miliard korun vyšší.

Jak zjistit jestli je to zlato

Puncovní značka je v podstatě razítko vyražené do šperku, díky kterému i laik snadno pozná ryzost materiálu. Punc najdete u prstenů a náušnic na jejich vnitřní straně, u náhrdelníků a náramků pak zpravidla blízko zapínání. Ryzost zlata se značí v karátech a poznáte jej podle čísel 585 a 750.

Jakou značku má zlato

AuZlato / Značka

Která země má nejvíce zlata

Zlaté rezervy států

Množství zlata v milionech trojských uncí Kolik % HDP rezervy tvoří
Rusko 74.0 36 %
Čína 62.6 20 %
Švýcarsko 33.4 137 %
Japonsko 27.2 28 %

Kde ověřit pravost zlata

Ten uděluje Puncovní úřad České republiky a je hlavním důkazem o pravosti zlata – veškeré šperky (a to nejen zlaté) těžší než 0,5 gramu musejí být podle zákona označeny puncem. U prstenů a náušnic jej najdete většinou ukrytý na vnitřní straně šperku, u náramků a řetízků pak obvykle v blízkosti zapínání.

Jak vypadá punc zlata

Obvykle se skládá ze dvou až tří písmen. Český státní punc je speciální obrázek s číslem. Obrázky hlav zvířat označují druh drahého kovu (hlava orla, kohouta a labutě znamená zlato, hlava kamzíka a zajíce platí pro stříbro a královská koruna pro platinu) a číslo udává jeho ryzost.

Které zlato je dražší

Čím má zlato vyšší počet karátů, tím je čistší a obsahuje méně příměsí. Dnes se nejčastěji vyrábí šperky ze 14karátového zlata, které obsahuje 58,5% čistého zlata. Méně často pak z 18karátového, které zlata obsahuje 75%, a je tedy ryzejší a dražší, ale také měkčí a choulostivější.