Kde se natáčel film Jak si nevzít princeznu?

Kde se natáčel film Jak si nevzít princeznu?

Kde se natáčela jak si nevzít princeznu

Natáčení probíhalo na hradech Frýdlant a Pernštejn. Snímek byl natočen v koprodukci ČT, KiKa, RTVS, UPP a FilmWorx Studios.

Jak si Nevzit princeznu lokace zricenina

Popis děje na záběru: Sudičky prochází lesem a chystají se na královský hrad, aby předpověděly budoucnost malému Hynkovi a princi Leopoldovi. Popis skutečného místa: Místo je poblíž Studeného Průchodu.

Jak si nevzít princeznu obsah

V den svého sňatku Leopold a Josefína objeví cestu, jak jej překazit. Ukradnou sudičkám kouzelné hodinky a s jejich pomocí se vrátí do doby princova narození, aby zabránili sudičkám pronést věštbu. To se jim sice podaří, jenže po svém návratu zjistí, co tím všechno způsobili nejen sobě, ale hlavně celému království.

Jak si nevzít princeznu režisér

Karel JanákJak si nevzít princeznu / Režisér

Režie: Karel Janák. Scénář: Petr Hudský. Hrají: Marek Adamczyk, Anna Fialová, Daniela Kolářová, Iva Janžurová a další.
Archiv

Co se točilo na zámku Frýdlant

Nejnavštěvovanější filmy:Peklo s princeznou.Rumplcimprcampr.Jak si nevzít princeznu.

Jak si nevzít princeznu dabing

Obsazení filmu Jak si nevzít princeznu

Marek Adamczyk .. Leopold [33]
Linda Bláhová .. služebná
Nikola Pecháčková .. Malá Josefína
Michal Škach .. malý Hynek
Ondřej Černý .. Bořivoj [38]

Jak si nevzít princeznu hudba

David SolařJak si nevzít princeznu / Hudba

Jak si nevzít princeznu Česká televize

Výpravná pohádka o věštbě, která se musí změnit

Přesně to se stalo princi Leopoldovi a princezně Josefíně. Jediné, co ty dva totiž spojuje, je přání zbavit se téhle sudby. A tak se pomocí ukradených kouzelných hodinek společně vrátí do doby, kdy se princ narodil, aby zabránili sudičkám pronést věštbu.

Co se natáčelo na hradě Bítov

Hrad Bítov

Bítov je proslulý největší sbírkou vycpaných psů v Evropě. Na malé i velké návštěvníky na Bítově čeká kromě prohlídky hradu také ZOO barona Haase. Zde se také natáčely pohádky Tajemství staré bambitky a Sen o krásné panně.

Jak si nevzít princeznu kniha

Výpravná pohádka o věštbě, která se musí změnit

Jediné, co ty dva totiž spojuje, je přání zbavit se téhle sudby. A tak se pomocí ukradených kouzelných hodinek společně vrátí do doby, kdy se princ narodil, aby zabránili sudičkám pronést věštbu. Jenže netuší, co tím všechno způsobí!

Co se točilo na zámku Lednice

Lednice: Dračí prsten i Princezna Fantaghiro

Mimořádný je i zámecký skleník, spolu s množstvím romantických staveb v anglickém parku, kde stojí i nejstarší minaret v Evropě. Filmaři využili Lednici v pohádkách Království potoků, Dračí prsten, Princezna Fantaghiro i v Moskalykově seriálu Dobrodružství kriminalistiky.

Co se točilo v Českém Krumlově

Vznikal zde například film Jak dostat tatínka do polepšovny, Pyšná princezna, Jen ho nechte, ať se bojí, Z pekla štěstí nebo Hop a je tu lidoop. Z těch zahraničních třeba hollywoodský Iluzionista.

Kdo je vlastníkem zámku Lednice

Lednice – Městečko Lednice získali Lichtenštejnové v roce 1322 od rodu Sirotků. Už od středověku v místě stával hrad, později několikrát přestavěný na zámek. Rodu sloužil zejména jako letní sídlo, v lednickém kostele jsou stále k vidění staré náhrobní desky Lichtenštejnů, které připomínají jejich život v 16. století.

Co se točilo na hradě Veveří

ReferenceO Radkovi a Mileně (1990, režie Věra Jordánová)Detektiv Martin Tomsa (1994, režie: Vladimír Kelbl, Rudolf Tesáček)Četnické humoresky (2000, režie: Antonín Moskalyk)Záhady Toma Wizarda (2007, režie: Marián Polák, Pavel Šimák, Pavel Jurda, Ján Novák)Dům U Zlatého úsvitu (2009, režie: Pavel Jandourek)

Kdo žil na zámku

V každém středověkém hradu žil jeho pán a majitel. Mohl to být buď král, nebo královna se svou rodinou, či nějaký jiný šlechtic, kterému s péčí o království pomáhali úředníci a jeho moudří rádci. O urozené obyvatele hradu se staralo služebnictvo a hlavní správce hradu – purkrabí.

Jaký je rozdíl mezi hradem a zámkem

Rozdíl mezi hradem a zámkem hledejme především v období, kdy byly stavěny. HRAD je opevněné panské sídlo stavěné ve středověku. ZÁMEK je výstavní obydlí šlechty, typické pro období novověku.

Co je největší hrad na světě

Podle Guinessovy knihy rekordů je Pražský hrad se svou plochou téměř 70 000 m² největším souvislým hradním komplexem na světě. Součástí komplexu je katedrála sv. Víta, největší chrám v zemi a hrobka českých králů.

Co to je tvrz

Pojem tvrz označuje ve středověku a raném novověku drobné opevněné feudální sídlo budované obvykle v těsné návaznosti na venkovské osídlení a hospodářské zázemí, čímž se odlišuje od hradu.

Jaký je největší hrad v české republice

Pražský hrad je největším hradem v ČR a zároveň největším na světě. Zabírá plochu přibližně 7 ha a vznikal postupnými úpravami z hradiště založeného v 9. století.

Jaký je nejstarší hrad v české republice

Přimda (německy Burg Pfraumberg) je zřícenina nejstaršího známého kamenného hradu na území ČR. Nachází se nad městem Přimda v okrese Tachov, na stejnojmenném kopci Přimda (848 m n. m.). Tento raný představitel románské hradní architektury vznikl v roce 1121 za vlády Vladislava I.

Jak vypadá tvrz

Opevnění bylo tvořeno zděnými nebo palisádovými hradbami, často v kombinaci s příkopem a valem. S rozvojem palných zbraní byly některé tvrze vybaveny prvky aktivní obrany, jakými byly věže nebo bašty v nárožích.

Která země má nejvíce hradů a zámků

Ani Francie, ani nikdo jiný – je to právě Česká republika, která je podle amerického webu Traveltipy.com zemí hradů a zámků. Podívejte se na nejúspěšnější desítku – najdeme v ní klasiku jako Hlubokou nebo Český Krumlov, do topky se dostal třeba i zámeček Loučeň.

Jaký je nejnavštěvovanější hrad v České republice

Pražský hrad, který je tradičním sídlem českých panovníků a od roku 1918 také sídlem prezidenta republiky, je nejnavštěvovanější památkou Česka. Postupnými přístavbami a úpravami Pražského hradu vznikl jeden z největších hradních komplexů na světě, který denně navštěvují tisíce návštěvníků.

Jaký je největší zámek v ČR

Podle Guinessovy knihy rekordů je Pražský hrad se svou plochou téměř 70 000 m² největším souvislým hradním komplexem na světě.

Jaký je nejstarší hrad v České republice

Přimda (německy Burg Pfraumberg) je zřícenina nejstaršího známého kamenného hradu na území ČR. Nachází se nad městem Přimda v okrese Tachov, na stejnojmenném kopci Přimda (848 m n. m.). Tento raný představitel románské hradní architektury vznikl v roce 1121 za vlády Vladislava I.