Po jaké době mohu prodat auto?

Po jaké době mohu prodat auto?

Kdy je nejlepší čas na koupi auta

Březen a září jsou nejrušnějšími obdobími pro prodej nových aut a stejně tomu je i u těch ojetých, i když s mírným zpožděním. Mezidobí před začátkem léta je obvykle tím nejlepším obdobím roku na koupi ojetého auta, pokud tedy nechcete čekat až do zimy.

Na co si dát pozor při prodeji auta

Lhůta na přepis vozidla je 10 dní

Po prodeji vozidla musíte o zápis změny vlastníka požádat do 10 dnů. Proto důrazně doporučujeme zplnomocnit k převodu vozidla právě osobu prodávajícího, a ne naopak. V případě nedodržení lhůty hrozí oběma stranám pokuta ve výši až 50 000 Kč.
Archiv

Jak probíhá prodej vozidla

Jak postupovat při prodeji autaVytvoření inzerátu. Vložit inzerát.Připravit si kupní smlouvu. Našimi právníky prověřenou Kupní smlouvu nabízíme zdarma.Evidenční kontrola.Přepis vozidla na nového majitele.Zrušení povinného ručení
Archiv

Jak přepsat auto při prodeji

Přepis vozidla na nového majitele – přepis vozidla je možné provést na dopravním odboru jakéhokoli úřadu obce s rozšířenou působností a stojí 800 Kč. Není tedy nutné přepis provést na konkrétním úřadě v místě bydliště prodejce nebo kupujícího.

Kdy jsou auta nejlevnější

A co víc, toto období (8. – 11. rok) je ze všech období nejlevnější, protože amortizace auta každým uplynulým rokem klesá jen velmi málo a náklady na údržbu jsou stále na přijatelné úrovni.

Kde dobře prodat auto

Pokud vám jde o čas a chcete vůz prodat co nejrychleji, zkuste využít služby autobazaru. Počítejte ale s tím, že bazar to neděla zadarmo, má s tím spojené náklady a s každým autem riskuje, že ho dlouho neprodá a zůstane mu na place. Proto od vás vykoupí vůz za menší cenu, než za jakou si pravděpodobně představujete.

Kdo platí za přepis auta

Samotný přepis vozidla je zpoplatněn částkou 800 Kč, kterou platí prodávající, pokud není smluvně určeno jinak. K tomu si připočítejte poplatek za evidenční kontrolu na STK ve výši 400 Kč a případně ekologickou daň. Výše ekologické daně se odvíjí od emisní třídy vozidla.

Na co si dát pozor ve smlouvě při koupi auta

Dost často se setkáváme s tím, že kupní smlouvy auta pokulhávají v nedostatečném popisu stavu vozu. Značka, typ, rok výroby, výbava, počet předchozích majitelů nebo stav tachometru by měly být standardem. My doporučujeme popsat i stav karoserie, motoru, podvozku a provozních kapalin vozu.

Co dělat po koupi auta z bazaru

Čerstvě zakoupený ojetý vůz většinou potřebuje odbornou péči, a proto jej nechte překontrolovat v odborném servisu. Ojeté vozidlo vyžaduje alespoň výměnu základních kapalin a případně i výměnu rozvodů. Doporučeno je také zkontrolovat stav pneumatik a zda odpovídají ročnímu období (zimní vs. letní pneumatiky).

Kdy se stanu vlastníkem auta

Při přihlášení vozidla dojde k zápisu do technických průkazů a nový majitel se tak stává oficiálně vlastníkem a provozovatelem vozidla.

Jakou ojetiny do 50000

Nejlepší levná auta do 50 000 KčMinivozy – Renault Twingo. Mezi nejmenšími auty se dá logicky nejlépe vybírat, pokud máte omezený rozpočet.Malé vozy – Škoda Fabia. I v této třídě je výběr poměrně široký.Nižší střední třída – Ford Focus.Střední třída – Toyota Avensis.MPV – Citroën Xsara Picasso.

Jak si koupit ojeté auto

Před návštěvou autobazaru hledejte hodnocení a recenze prodejce na internetu. Při prohlídce auta bedlivě poslouchejte prodejce a při jakékoliv nejasnosti či pochybnosti se jej ihned ptejte. Dobrý prodejce by vám měl vždy být schopen odpovědět. V případě, že prodejce jedná zmateně či nervózně, pak se mějte na pozoru.

Na co si dát pozor při výkupu auta

Několik rad před výkupem auta u Vás doma

Nezapomeňte si především zkontrolovat, že sdělená cena za váš vůz je již konečná a nebudou Vám účtovány žádné vedlejší poplatky. Po výkupu auta doma si sami zkontrolujte, zda došlo k převodu vozidla na kupujícího.

Jak nejlepe prodat stare auto

Prodej ojetého auta lze vlastně provést třemi různými způsoby. Buď si můžete podat soukromý inzerát a čekat, až se vám někdo ozve, postavit auto do bazaru ke komisnímu prodeji, nebo auto do bazaru odvézt a doufat, že ho od vás autobazar vykoupí.

Jak dlouho mám na přepis auta

56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích, do 10 pracovních dní podat žádost o zápis změny vlastníka silničního vozidla na registru silničních vozidel. Zápis změny vlastníka vozidla může provést jakýkoliv obecní úřad obce s rozšířenou působností (odbor dopravy).

Co je potřeba při přepisu auta

Co je potřeba k přepisu nového auta

K přepisu nového auta je nutné doložit níže uvedené dokumenty: Čistopis velkého technického průkazu a plnou moc prodávajícího. Přihlášku k registraci vozidla pro registr silničních vozidel. Originál dokladu o nabytí vozidla.

Jak se zbavit odpovědnosti za skryté vady vozidla

Záruka na vozidlo zakoupené od soukromé osoby

Pokud reklamaci neuzná, je třeba se obrátit na právníka a případně na soud. Nepodepisujte kupní smlouvu s těmito položkami: Jak stojí a leží – pokud najdete ve smlouvě formulaci „jak stojí a leží“, prodávající se tím zbavuje odpovědnosti za možné skryté nedostatky vozidla.

Jak dlouho trvá koupě auta

Vůz vystavený v autobazaru čeká na nového majitele v průměru 1 až 3 měsíce. Průměrná doba inzerce auta činí 56,6 dne. Informovala o tom společnost AAA AUTO. Do statistik jsou ale započítány i specifické vozy, které si majitele hledají hůře.

Co vše udělat po koupi auta

Čerstvě zakoupený ojetý vůz většinou potřebuje odbornou péči, a proto jej nechte překontrolovat v odborném servisu. Ojeté vozidlo vyžaduje alespoň výměnu základních kapalin a případně i výměnu rozvodů. Doporučeno je také zkontrolovat stav pneumatik a zda odpovídají ročnímu období (zimní vs. letní pneumatiky).

Co dělat když nedojde k přepisu auta

Řešením je zaslání výzvy kupujícímu k odstranění tohoto závadného stavu a pokud výzva nepomůže, tak je třeba řešit prostřednictvím žaloby soudu na určení vlastnictví. Na základě rozsudku soudu je pak možno zajistit výmaz prodávajícího z evidence vozidel i bez součinnosti kupujícího.

Jaké auto do 100 000

Nejlepší auto do 100 000 Kč – malá městská auta1.) Toyota Yaris II. generace.2.) Škoda Citigo. Citigo je nejmenší auto české automobilky.3.) Škoda Fabia. Fabia je o něco větší než Citigo a bude podobně spolehlivá.4.) VW Up!5.) Seat Mii.6.) Renault Clio III.7.) Peugeot 207.8.) Opel Agila.

Jaké auto koupit do 60 tisíc

Výčet je pro začátek vskutku dlouhý: Citroën Xsara Picasso, Fiat Stilo, Ford Focus I, Nissan Primera, Opel Astra Caravan, Peugeot 307SW, i starší 406 můžeme vzít v potaz, stačit by mohla Fabia Combi, Renault Megane, samozřejmě Octávia I nebo Golf IV Variant.

Jak nejlepe prodat ojete auto

Prodej ojetého auta lze vlastně provést třemi různými způsoby. Buď si můžete podat soukromý inzerát a čekat, až se vám někdo ozve, postavit auto do bazaru ke komisnímu prodeji, nebo auto do bazaru odvézt a doufat, že ho od vás autobazar vykoupí.

Jak probíhá výkup v AAA Auto

Jak probíhá výkup vozů Příjezd zákazníka do provozovny AAA AUTO Po příjezdu se vás ujme jeden z našich specialistů oddělení výkupu a seznámí vás s celým procesem. Přineste s sebou ověřenou plnou moc (formulář ke stažení). Všechno díky tomu vyřídíme za 30 minut.

Co je skrytá závada na autě

Ale pozor, za skrytou vadu se považuje pouze ta závada, na kterou vás prodejce v době prodeje neupozornil a která se projevila nejpozději do šesti měsíců od koupě vozu. V případě, že znalecký posudek bude hovořit ve váš prospěch, má prodávající povinnost reklamaci uznat.