Kam nechodit v Paříži?

Kam nechodit v Paříži?

Co dělat v Paříži zdarma

Vstup zdarma pro osoby do 26 let (výběr)Zámek Versailles.Musée du Louvre.Musée Rodin.Musée d'Orsay.Musée national Eugène Delacroix.Musée du quai Branly – Jacques Chirac.Cité de l'Architecture et du Patrimoine.Musée national de l'Orangerie.

Jaká místa navštívit v Paříži

Co vidět a navštívit v PařížiEiffelova věž Rozhledna.Versailles. Château de Versailles je asi nejznámější zámek nejen ve Francii, ale i na světě.Muzeum Louvre. Muzeum umění v Paříži je nejnavštěvovanějším muzeem na světě a řadí se na 2.Katedrála Notre-Dame.Bazilika Sacré Coeur.Vítězný oblouk.Moulin Rouge.Champs-Élysées.
Archiv

Na co si dát pozor ve Francii

Francie sice nemá vysokou míru zločinnosti, ale v turisticky atraktivních lokalitách je nutno počítat se zvýšenou možností krádeže či dokonce přepadení. Doporučujeme nenavštěvovat po setmění odlehlá místa a parky a také neblaze proslulé čtvrti měst.

Jak dráha je Paříž

Paříž je drahá.

Drahé jsou vstupy na známé památky, většinou od 10 do 30 eur. Drahá je doprava po Paříži a drahé je jídlo v restauraci, běžné hlavní chody ve francouzských restauracích začínají někde kolem 13 eur.

Kam na dobré jídlo v Paříži

Můžete si tady dopřát šneky, kohouta na víně, tradiční burgundské hovězí, žabí stehýnka, Raclette, Tartiflette, Fondue, ale i tradiční Galette – palačinky z pohanky a spoustu dalších. Sáhnout můžete také po nejrůznějších specialitách francouzských regionů nebo pařížských specialitách.

Co vidět v Paříži za dva dny

Paříž za 2 dny – 2. den pěší itinerářSvatá kaple.Panteon.Katedrála Notre-Dame de Paris.Picassovo muzeum.Centrum Pompidou.+ Restaurace le Pharamond (24 Rue de la Grande Truanderie)Muzeum Grévin.Montmartre.

Kde se koupat v Paříži

Koupaliště Joséphine Baker se nachází na samém okraji Paříže, ve čtvrti Bercy. Koupaliště bylo vybudováno převážně ze skla a kovu a je položeno na Seině, v létě se navíc otevírá skleněná střecha, a tak se člověk může krom koupání i opalovat na sluníčku.

Kde se v Paříži levně najíst

brasserie většinou nabízejí typické francouzské pokrmy za zvýhodněné ceny. Pokud vám přes poledne stačí pouze menší občerstvení v podobě sendviče, je venkovní bistro tou správnou volbou, jak ušetřit a zároveň si nenechat ujít ani moment z ruchu pařížské metropole.

Co se nesmí ve Francii

Do Francie je zakázáno dovážet: materiály s pedofilní tématikou, produkty osahující nebezpečné látky, narkotika a psychotropní látky, kojenecké lahve obsahující sloučeninu bisfenol A, výrobky osahující azbest. Do Francie se též nesmí dovážet některá bojová plemena psů.

Co si dát v Paříži

Můžete si tady dopřát šneky, kohouta na víně, tradiční burgundské hovězí, žabí stehýnka, Raclette, Tartiflette, Fondue, ale i tradiční Galette – palačinky z pohanky a spoustu dalších. Sáhnout můžete také po nejrůznějších specialitách francouzských regionů nebo pařížských specialitách.

Co jíst v Paříži

Můžete si tady dopřát šneky, kohouta na víně, tradiční burgundské hovězí, žabí stehýnka, Raclette, Tartiflette, Fondue, ale i tradiční Galette – palačinky z pohanky a spoustu dalších. Sáhnout můžete také po nejrůznějších specialitách francouzských regionů nebo pařížských specialitách.

Jak se dopravovat po Paříži

V Paříži máte několik možností jak se dopravovat – autobusem, metrem, vlakem, tramvají či na velibu, tedy na kole. Systém pařížské městské hromadné dopravy je velmi propracovaný a účinný, dokonce patří k nejlevnějším v celé Evropě.

Jak se levně najíst v Paříži

Tradiční domácí jídelny tzv. brasserie většinou nabízejí typické francouzské pokrmy za zvýhodněné ceny. Pokud vám přes poledne stačí pouze menší občerstvení v podobě sendviče, je venkovní bistro tou správnou volbou, jak ušetřit a zároveň si nenechat ujít ani moment z ruchu pařížské metropole.

Co se jí v Paříži

Pařížské speciality: jídlo musí být zážitkemTarte Tatin.Ratatouille.Bouillase.Oeuf bourguignon.

Co je typické pro Paříž

Paříž si musíte vychutnat plnými doušky. Projděte se po bulváru Saint-Michel, prohlédněte si město z Eiffelovy věže, obdivujte Monu Lisu a další skvostné památky v Louvru, zajděte na Montmartre se slavnou Sacré-Cœur, nasávejte atmosféru Paříže na Champs-Elysées.

Co vidět v Paříži za 3 dny

Paříž za 3 dny: Eiffelova věž – MontmartreEiffelova věžInvalidovna a Musée de l´Armée.Musée de l´Orsay.Place de la Concorde – Opera.Montmartre a bazilika Sacré-Coeur.Vítězný oblouk a avenue des Champs-Élysées.

Kde je nejlepší bydlet v Paříži

Mezi nejoblíbenější oblasti vhodné pro ubytování, kde zažijete pravou atmosféru a život města, ale zároveň nezaplatíte ty nejvyšší sumy, je čtvrť Montmartre a jeho okolí.

Co vědět před cestou do Paříže

Poučte se, připravte se a vězte, že si tentokrát budete ve městě připadat jako rodilý Pařížan!Jezdit taxíkem.Nemluvit francouzsky.Platit za vodu.Nepřehánět to s dýšky.Bydlet mimo centrum.Nechat se okrást nebo napálit.Užívat si výhled jen z Eiffelovky.Stát frontu před památkami.

Kde ve Francii koupit cigarety

Cena cigaret je v ní jedna z nejvyšších v Evropě a smějí se prodávat pouze ve specializovaných prodejnách, a nikoli jako v Česku či v Německu v samoobsluhách či u benzinových pump. Navíc od roku 2009 ve Francii platí zákon, jenž zcela zakazuje kouření ve veřejných prostorách, restauracích a v barech.

Co vidět v Paříži za jeden den

Paříž za 1 den – Seznam stránek na mé cestěChamps-Élysées.Arc de Triomphe.Eiffelova věžPont des Arts.Svatá kaple.Katedrála Notre-Dame.Musée du Louvre.Muzeum Orangerie.

Kdy jede posledni metro v Paříži

Metro v Paříži
Počet stanic 308
Počet cestujících 1,498 miliardy ročně (2019)
Datum otevření 19. července 1900
Poslední rozšíření 31. května 2022

Co se vyplatí koupit ve Francii

Mezi francouzské kulinářské speciality patří máslové pečivo a párek z vnitřností z Bretaně, hořčice z Dijonu, med z Provence. Ve Francii seženete výborný olivový olej, kdoulové želé a voňavé provensálské koření. Lahůdkou v jihozápadní Francii jsou husí játra.

Co vidět v okolí Paříže

Nejkrásnější zámky v Paříži a jejím okolí: podívejte se k madame de Pompadour nebo k DumasůmZámek Chantilly.Château Compiegne.Château Rambouillet.Château Maintenon.Château Pierrefonds.Château Champs-sur-Marne.Château Scéaux.Château Saint-Germain-en-Laye.

Co potrebuji na cestu do Paříže

Česká republika a Francie jsou členskými státy schengenského prostoru. Občané ČR tak mohou cestovat do Francie na základě platného cestovního pasu nebo občanského průkazu. Doklady musí být platné minimálně po celou dobu plánovaného pobytu v zahraničí.

Jak je drahe jídlo ve Francii

Výdaje za jídlo (snídaně, voda, oběd a večeře v restauraci) činí 45 € (1.260 Kč). Výše celodenních nákladů se tak šplhá v přepočtu k 3.780 Kč osoba/den. I vyznavači luxusu si přijdou na své.