Jak dlouho pracuji Japonci?

Jak dlouho pracuji Japonci?

Jak dlouho trvá cesta do Japonska

Nejsnadnější cesta do Japonska vede vzduchem. Let z Prahy trvá asi 15 hodin a vyžaduje alespoň jeden přestup. Z velkých evropských letišť míří přímé linky do Tokia na letiště Narita International Airport vzdálené asi hodinu jízdy od centra metropole.

Co jedí Japonci

Strava Japonců je jednoduchá a vyvážená, tvořená základními potravinami, jako jsou ryby bohaté na omega mastné kyseliny, rýže, celá zrna, tofu, sója, miso, mořské řasy a zelenina.
Archiv

Proč se učit japonsky

Schopnost mluvit a číst japonsky tak otevírá dveře do světa literatury, kinematografie, tradic, zvyků a mnoha dalšího. Přístup k informacím a vzdělání díky znalosti japonštiny získává úplně nový rozměr. Japonsko je celosvětově známé svou vysokou úrovní gramotnosti.

Jak žijí Japonci

Součástí každodenního japonského života je náročné dojíždění – vstávat, zamířit na nádraží, čekat na vlak, stání ve vlaku, chůze z dalšího nádraží do práce a pokračovat dál v životě. Veřejná doprava je v Japonsku standard. Lidé skočí na kola a naskočí do vlaku – auto je považováno za luxus.
ArchivPodobné

Jak draho je v Japonsku

Kolik co stojí

Japonsko je v porovnání se zbytkem Asie velmi drahá země. V porovnání s Evropou zase takový rozdíl není. Ceny potravin jsou přibližně stejné jako u nás, služby, hotely a restaurace jsou ovšem o poznání dražší. Celkově vyjde cestování po Japonsku velmi podobně jako po západní Evropě.

Co je potřeba do Japonska

S platností od 29. dubna 2023 jsou zrušena všechna covidová opatření při příletu do Japonska. Cestující se tedy již nemusí prokazovat dosud vyžadovanými dokumenty (certifikáty o očkování proti Covid či potvrzením o negativním PCR testu), ani není nutné vyplňovat aplikaci Fast Track na webu Visit Japan.

Jakou rýží jedí Japonci

Rýže označovaná jako „nelepkavá“ (uručimai), jejíž užití je častější, má stále daleko lepivější konzistenci než rýže u nás na Západě. Velmi běžné a často nejlevnější jsou v Japonsku nudlové pokrmy.

Co je typické pro Japonsko

Kimono, origami, sumo, Go! Posvátná hora Fuji, kolem které sviští šinkanzen. Klasické japonské spojení tradic a moderních technologií. Japonsko – daleká země, jejíž umění a zvyky pronikají do evropské civilizace pozvolna a s tajemnou nonšalancí.

Jak se řekne japonsky Ahoj

Stručný slovník

Ahoj! Yaa. *1 やあ。
Dobré ráno! Ohayou gozaimasu. おはようございます。
Dobrý večer! Konbanwa こんばんは。
Jak se máš Ogenki desuka お元気ですか?
Děkuju (mnohokrát)! Arigatou! *2 ありがとう!

Jak se řekne japonsky ne

Ani ano, ani ne. Japonci samozřejmě vůbec nevědí, že české ano je souhlas, a ne je nesouhlas. V japonštině se ano řekne „hai“ a ne se řekne „iie“.

Jaký je život v Japonsku

Životní náklady jsou v Japonsku opravdu příliš vysoké, stejně tak náklady na výchovu dítěte a jejich vzdělání. Lidé tak často manželství a rodinu odkládají. Zároveň kvůli stárnutí populace není dost pracovníků v sociálních službách a domovech důchodců. Z toho důvodu jsou potom tyhle služby dražší.

Jaký je průměrný plat v Japonsku

Průměrný plat v Japonsku činí přibližně za rok 1 478 760 Kč.

Na co si dát pozor v Japonsku

Japonci ze zásady nechodí nikdy pozdě, ať už na pracovní či přátelské schůzky dorazí vždycky včas. Japonci také běžně nedávají najevo své emoce, především hněv, a pokud jsou nějaké citové výlevy tolerovány, tak jen v opilosti. Být všude včas je pravidlo, které v Japonsku stále platí.

Co se nesmí v Japonsku

Ačkoliv jsou Japonci k turistům velice tolerantní, zkuste se vyvarovat přílišných důvěrností na veřejnosti (držení se za ruce či kratší polibek jsou tolerovány).Na veřejnosti hlasitě nesmrkejte, je to nezdvořilé (bohužel naopak Vy budete svědky neustálého popotahování a chrchlání).Neplat'te spropitné, není to zvykem.

Co je tradicni pro Japonsko

Základními ingrediencemi japonské kuchyně jsou rýže, zelenina, ryby a mořské plody. Japonské pokrmy jsou často připravené z čerstvých ingrediencí s minimální tepelnou úpravou, podávané studené nejčastěji s rýží. Některé pokrmy se tepelně upravují, nejčastěji vařením, dušením či smažením.

Jaký je režim v Japonsku

Od přijetí ústavy 3. května 1947 je Japonsko unitární parlamentní konstituční monarchií s císařem jako hlavou státu, ovšem s čistě ceremoniální funkcí. Po prohrané válce byla typickou vlna pacifismu.

Jak se zdraví v Japonsku

Tradičně se v Japonsku sedělo vkleče na zemi, sed zvaný seiza, na futónu a tento způsob se dodnes používá ve všech budó. Postup: sedíme v seiza s rukama položenýma na stehnech. Při úkloně se nejprve lehce předkloníme s rovnými zády, položíme postupně levou a pravou ruku před sebe na zem a potom následuje úklon.

Jak se rekne japonský děkuji

Stručný slovník

Ahoj! Yaa. *1 やあ。
Děkuju (mnohokrát)! Arigatou! *2 ありがとう!
Prosím/Není zač Dou itashi mashite. どういたしまして。
Dobrou noc! Oyasumi nasai. おやすみなさい。
Na shledanou! Sayonara! さようなら!

Jak pozdravit v Japonsku

Zde, stejně jako všude jinde, všechno začíná správným pozdravem. Konnichiwa je základ, to ví každý. Japonci se mezi sebou také klaní, ovšem od cizince to naštěstí nikdo nečeká. Co se ovšem čeká, nehledě na to, zdali jste místní nebo turista, je to, že když vás někdo pozdraví poklonou, musíte ji opětovat.

Co znamená Yamete

Přestaňte! Yamete! Keisatsu wo yonde kudasai. Prosím pospěšte.

Jak se bydlí v Japonsku

V Japonsku se bydlí „bio“

Dominantním materiálem bylo a je dřevo a jiné přírodní materiály, zejména bambus. V takovém bytě je jen minimum prostoru pro alergeny, pyly a roztoče. Obydlí působí velmi čistě, vzdušně, snadno se udržuje a připomíná zcela současné „minimalistické“ interiéry západního stylu.

Co je typické pro Japonce

Japonský zvyk Hanami uctívá rozkvétající sakury – po celé zemi se lidé shlukují pod stromy a baví se. Láska k přírodě je obecně japonskou specialitou a je zřejmě důsledkem zdejšího tradičního náboženství – šintoismu. Šintoismus hlásá uctívání přírody, která je božstvem sama o sobě.

Co pijí Japonci

Co se lihovin týče, velmi populární je japonská whisky. Pije se hlavně na ostrovech Honšú a Hokkaidó. Na jihu, na ostrově Kjúšú, se naopak hojně popíjí shōchū (šóčú), což je pálenka z rýže. Na souostroví Okinawa se pije pálenka z rýže awamori.

Jakou ryzi jedí Japonci

Rýže označovaná jako „nelepkavá“ (uručimai), jejíž užití je častější, má stále daleko lepivější konzistenci než rýže u nás na Západě. Velmi běžné a často nejlevnější jsou v Japonsku nudlové pokrmy.

Co se nesmí vyvážet z Japonska

japonské (samurajské) meče, starožitnosti, zbraně a střelivo, narkotika, omamné a psychotropní látky, pornografii, vojenský materiál a jiné druhy zboží podle zvláštních předpisů. Povinná směna valut v Japonsku neexistuje.