Co obnasi práce pilota?

Co obnasi práce pilota?

Co obnasi stát se pilotem

Absolvent oboru se může stát profesionálním pilotem letecké dopravy, nebo vykonávat jiné druhy leteckých prací (například aerotaxi, zemědělské letecké práce, letecké výcviky, leteckou záchrannou a pátrací službu, hlídkovací a hasicí práce, letecké policejní služby apod.). Možnost uplatnění je velká i v zahraničí.
Archiv

Co potrebuji abych se stál pilotem

Obvyklý postup je začít základním výcvikem PPL (Privat Pilot Licence), který obsahuje minimálně 45 letových hodin. Vlastníte-li už licenci pilota UL, tato osnova se může zkrátit až o 10 hodin. Méně než 35 ale v základním výcviku nalétat nemůžete. Součástí výcviku pilotů je i teoretická část.

Jaké vzdělání musí mít pilot

Pro pilotní povolání budete potřebovat především znalosti z matematiky a angličtiny- z toho vychází nejlépe střední škola technického směru nebo gymnázium. Podmínkou je maturita. Získávat potřebné kvalifikace můžete až od 18 roků, létat na větroni však můžete v Aeroklubu již od patnácti.
Podobné

Kdo se muze stát pilotem

Pilotem ultralehkého letadla se může stát každý po dovršení 16 let a splnění všech podmínek. Licenci pro létání s ultralehkými letadly je možné získat v aeroklubech a leteckých školách po celé České republice. Cena leteckého výcviku je individuální a pohybuje se mezi 30 až 60 tisíci korun.

Jak dlouho trvá výcvik pilota

Výcvik zahrnuje 45 hodin létání

Pilotní výcvik zahrnuje 45 hodin letové doby.

Jak dlouho muze Letet pilot

Dosud je maximální doba na létání kolem 13 hodin, normy se liší podle aerolinek. Ty však tlačí na její prodloužení, aby mohly létat levněji delší tratě. Dosud musí často nastoupit posílená posádka, kdy sice pilotují dva, ale na palubě je třetí, s nímž se střídají.

Jak dlouho trva stát se pilotem

Jak dlouho trvá výcvik dopravního pilota

Pokud se výcviku budete věnovat na plný úvazek, tedy opravdu denně, bude výcvik trvat přibližně 2 roky.

Jak dlouho trvá stát se pilotem

Teoretický kurz dopravního pilota – ATPL(A)

Teoretický kurz pro dopravní piloty obsahuje 13 předmětů a naučíte se veškerou teorii. Kurz je v rozsahu 650 hodin a na jeho závěru je potřeba složit teoretickou zkoušku na Úřadu pro civilní letectví.

Kde studovat na pilota

ČVUT je jediná vysoká škola v ČR která umožňuje integrovaný výcvik ATPL(A), který je upřednostňován leteckými dopravci. Obor je tříletý a forma studia prezenční. Absolventi mají při úspěšném dokončení studia nárok na akademický titul Bakalář (Bc.).

Na jakou školu jít Když chci být pilot

Na Ústavu letecké dopravy v bakalářském studiu je možné studovat obory Profesionální pilot, Letecká doprava a Technologie údržby letadel. Následně je možné pokračovat v magisterském studiu v oboru Provoz a řízení letecké dopravy, přičemž na tento obor lze navázat i v doktorském studiu.

Co studuje pilot

Co se naučíte Specializace vojenský pilot má strojní základ, který umožňuje získat znalosti konstrukce letadel, provozu a využívání letadel, letecké navigace, letecké střelby a bombardování nebo plánování a provedení letu. Znalosti strojního základu během studia dále rozšíříte o vědomosti z oblasti elektrotechniky.

Jak se stát pilotem cena

Cena kompletního výcviku pro získání licence ATPL (H) pro výkon profese profesionálního pilota vrtulníku se pohybuje v rozmezí od 870 000 až 2 850 000 Kč. Cena za licenci ATPL (A) pro pilota dopravního letadla je mezi 950 000 Kč až 1 685 000 Kč.