Co prinest na vstupni prohlidku?

Co prinest na vstupni prohlidku?

Co s sebou na vstupní prohlídku

Při vstupní lékařské prohlídce se kromě celkového vyšetření Vašeho zdravotního stavu kontroluje také poslední očkování, provádí se vyšetření moči, zraku, sluchu, měření hmotnosti, krevního tlaku, případně natočení a popis EKG. Součástí prohlídky též může být odběr a testy vzorku krve a moči.
Archiv

Kam na vstupní prohlídku

Na pracovnělékařské prohlídky můžete ke svému obvodnímu lékaři pouze v případě, že jde o nerizikové zaměstnání (pracovní kategorie 1). Dále pak také, pokud zaměstnavatel nemá vlastního závodního lékaře, čili poskytovatele pracovnělékařských služeb, a váš obvodní lékař takovým poskytovatelem je.
Archiv

Jak probiha vystupni prohlidka

Čas potřebný pro provedení pracovnělékařské prohlídky zahrnuje provedení základního vyšetření, zhodnocení výsledků zjištěného zdravotního stavu, diferenciálně diagnostickou a posudkovou rozvahu, popřípadě též vyžádání odborných vyšetření a jejich zhodnocení, provedení záznamu do zdravotnické dokumentace, zpracování …

Kdy musí zaměstnavatel proplatit vstupní prohlídku

Vstupní lékařskou prohlídku hradí osoba ucházející se o zaměstnání. Zaměstnavatel osobě ucházející se o zaměstnání vstupní lékařskou prohlídku uhradí, jestliže s ní uzavře pracovněprávní (např. pracovní poměr nebo dohody o pracích konaných mimo pracovní poměr) nebo obdobný vztah.

Co obnasi pracovni lekarska prohlidka

Účelem každé lékařské prohlídky je pochopitelně zjištění zdravotního stavu klienta či pacienta. V tomto případě, ale není ani tak cílem odhalit a vyléčit nemoc, ale naopak vyloučit nemoci či stavy, které omezují nebo znemožňují zdravotní způsobilost uchazeče či zaměstnance ke konkrétní práci.

Jak dlouho je platná vstupní lékařská prohlídka

Platnost vstupní lékařské prohlídky končí při ukončení pracovněprávního vztahu. Do roku 2023 bylo třeba pravidelně vstupní prohlídky obnovovat pro všechny zaměstnance (kategorie), nicméně od 1.1.2023 to již neplatí.

Kdo provádí vstupní prohlídku

Vstupní prohlídky musí zaměstnavatel provádět. Pro kategorii 1 (podle zákona č. 258/2000 Sb., o veřejném zdraví) je může provádět i registrující (obvodní lékař).

Co obnasi pracovni lékařská prohlidka

Účelem každé lékařské prohlídky je pochopitelně zjištění zdravotního stavu klienta či pacienta. V tomto případě, ale není ani tak cílem odhalit a vyléčit nemoc, ale naopak vyloučit nemoci či stavy, které omezují nebo znemožňují zdravotní způsobilost uchazeče či zaměstnance ke konkrétní práci.

Kdy je povinná výstupní lékařská prohlídka

Výstupní lékařské prohlídky

Jedná se o případ zaměstnanců z rizikových pracovních kategorií 2, 3 a 4. Dále u zaměstnanců po pracovním úrazu s předpokládaným zhoršením zdravotního stavu, u zaměstnanců s uznanou nemocí z povolání, při ohrožení nemocí z povolání a při převedení na práci se sníženou mírou rizika.

Kdy se provádí vstupní lékařská prohlídka

Vstupní prohlídka

Jak už název napovídá, vstupní prohlídku zaměstnanec absolvuje před vznikem pracovního poměru nebo právního vztahu založeného na dohodě o pracích vykonaných mimo pracovní poměr. Lékařská prohlídka musí proběhnout ještě před tím, než zaměstnanec nastoupí do práce.

Kdo platí mimořádnou zdravotní prohlídku

Podle zmíněného zákona hradí pracovnělékařské služby zaměstnavatel; výjimkou je jen posuzování nemocí z povolání, sledování vývoje zdravotního stavu při lékařských preventivních prohlídkách u nemocí z povolání a vývoje zdravotního stavu při lékařských preventivních prohlídkách po skončení rizikové práce, což je nadále …

Kdy se provádí vstupní prohlídka

Vstupní lékařskou prohlídku musíte zajistit vždy před vznikem pracovního poměru nebo vztahu obdobnému pracovnímu poměru. To znamená, že vstupní lékařská prohlídka je povinná pro všechny, kdo uzavírají pracovní smlouvu. Vztah obdobný pracovnímu poměru je např. služební vztah příslušníků bezpečnostních sborů.

Kdo platí výstupní prohlídku

A jak je to s hrazením výstupní lékařské prohlídky Jelikož tato prohlídka patří do pracovnělékařských služeb a tyto služby hradí zaměstnavatel, měl by uhradit i výstupní lékařskou prohlídku.