Co je lepší AEG nebo Electrolux?

Co je lepší AEG nebo Electrolux?

Kdo je výrobce AEG

AEG (Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft, General Electricity Company) byla německá firma vyrábějící elektronické a elektrické zařízení. AEG byla založena v roce 1887 Emilem Rathenauem, který koupil několik patentů od amerického vynálezce Thomase Edisona.

Kdo vyrábí myčky AEG

V roce 2004 se AEG stala součástí skupiny Electrolux, do které spadají i další značky jako Zanussi, Electrolux, Eureka či Frigidaire. Zapojila se tak do organizace produkující špičkové výrobky z kategorie velkých i malých domácích spotřebičů.

Kdo vyrábí Electrolux

Electrolux je švédský koncern se sídlem ve Stockholmu a celosvětově patří mezi největší výrobce domácích a profesionálních spotřebičů. Působí na více než 150 světových trzích, kde ročně prodá přes 60 milionů výrobků.

Jaká je nejlepší značka pračky

Nejlepší pračky dle srovnávacího testu

Hodnocení Produkt Orientační cena
Top 1 93,5 % Vítěz testu 2023 Samsung WW90T986ASH Přečíst recenzi 27 000 Kč
Top 2 90,6 % Vítěz cena/výkon LG FA94V5UVW0 Přečíst recenzi 14 000 Kč
Top 3 89,9 % Samsung WW90T554DAE Přečíst recenzi 13 000 Kč
Top 4 89,1 % LG F28V9GW2W Přečíst recenzi 18 000 Kč

Kde se vyrábí AEG

tyto pračky se vyrábí v koncernových závodech v Itálii a Polsku.

Kde se vyrábí spotřebiče AEG

Dobrý den, tyto pračky se vyrábí v koncernových závodech v Itálii a Polsku.

Jak dlouho vám vydrží pračka

„U starých praček bývá životnost 15–35 let, u těch z 90. let 12–25 let, u praček z minulé dekády 7–18 roků. U současných výrobků se závažný problém velmi často objeví již do 2,5 až 3 let,“ uvádí Petr Kořínek z Prahy. Ostatní opraváři uvedli životnost nejnovějších praček na období 6 až 8 let.

Jakou si koupit pračku

Kapacita pračky

Jednotlivcům a párům postačí kapacita do 6 kg, rodinám o 3 a více členech doporučujeme zvolit pračku s kapacitou nad 6 kg. Pračky s horním plněním mají sice menší buben, než pračky s předním plněním, ale i tak vyperou až 10 kg prádla a pohodlně obslouží i středně velkou domácnost.

Kdy koupit novou pračku

Nejlepší čas na koupi nové pračky

Jsou to dva měsíce, kdy výrobci spotřebičů obvykle představují své nové modely, což znamená, že jejich starší modely budou pravděpodobně vo výprodeji, aby uvolnili místo nejnovějším modelům.

Která značka pračky je nejlepší

Nejlepší pračky dle srovnávacího testu

Hodnocení Produkt Orientační cena
Top 1 93,5 % Vítěz testu 2023 Samsung WW90T986ASH Přečíst recenzi 27 000 Kč
Top 2 90,6 % Vítěz cena/výkon LG FA94V5UVW0 Přečíst recenzi 14 000 Kč
Top 3 89,9 % Samsung WW90T554DAE Přečíst recenzi 13 000 Kč
Top 4 89,1 % LG F28V9GW2W Přečíst recenzi 18 000 Kč

Na co si dát pozor při výběru pračky

Ukážeme vám, na co se zaměřit, abychom vám pomohli najít ideální pračku pro vaše potřeby.Pračky s předním a horním plněním.Kritéria pro nákup.Hlučnost.Kapacita pračky.Počet otáček při odstřeďováníSpotřeba elektřiny a vody.Programy praníIntegrace do řešení Smart Home.

Jaká je životnost pračky

Životnost a údržba

"U starých praček bývá životnost 15 – 35 let, u těch z 90. let 12 – 25 let, u praček z minulé dekády 7 – 18 roků. U současných výrobků se závažný problém velmi často objeví již od 2,5 až 3 let," uvádí Petr Kořínek z Prahy. Ostatní opraváři uvedli životnost nejnovějších praček na období 6 až 8 let.

Co udělat před prvnim pranim

Před prvním praním doporučujeme provést samočisticí program, aby se z bubnu pračky odstranily jakékoliv nečistoty. (Viz kapitola „Volba doplňkových funkcí“.) Používejte pouze prací prostředky a změkčovadla určená pro praní v pračce.

Co je lepší pračka se sušičkou nebo zvlášť

U kombinované pračky se sušičkou budou výhodou právě dva přístroje v jednom, které šetří místo a pořídíte je za nižší cenu. Naproti tomu minusem bude horší sušení než u samostatné sušičky – usuší menší množství prádla, než vyperou. Nevýhodou je i vyšší spotřeba energie na sušení.

Po jaké době vyměnit pračku

Pračka. Pokud pračku pravidelně čistíte a udržujete – včetně filtru, měla by bez problémů fungovat osm až dvanáct let. V rámci údržby je dobré jednou za čas zkontrolovat nebo vyměnit těsnění dvířek, dotáhnout přípojky vody.

Jak často čistit filtr u pračky

Čištění filtru doporučujeme provádět alespoň 2× ročně. Pokud perete každý den, přizpůsobte tomu frekvenci, a filtr propláchněte zhruba každé 2 měsíce. Jak nejlépe vyjmout filtr se dočtete v manuálu, který jste obdrželi společně se spotřebičem od výrobce. Filtr většinou najdete na přední straně pračky vpravo dole.

Jak často se má čistit pračka

Čištění není nijak složité a zvládnete ho zcela jistě sami. V každém návodu na pračku najdete postup k čištění. Zabere vám zhruba 5–10 minut jednou za půl roku až rok, podle toho, jak často perete.

Na co si dát pozor při výběru sušičky

Nejlepší sušičky prádla. Tento žebříček představuje nejprodávanější produkty s nejvyšším hodnocením od zákazníků.Vybíráme vhodnou sušičku.Druhy sušiček.Umístění sušičky.Kapacita nádoby na kondenzát a napojení na odpad.Energetický štítek.Účinnost odstřeďování (kondenzace)Hlučnost sušení

Proč potřebuje sušička vodu

Při sušení prádla používají i tyto spotřebiče pochopitelně ohřátý suchý vzduch, který na sebe naváže vlhkost z prádla. Jak ale tento vzduch zchladit, aby voda zkondenzovala Nejběžnější a nejrozšířenější je systém chlazení výměníku tepla pomocí vody.

Kdy vyměnit troubu

Petr Bukuvka, Slatinice: Běžně bývá kolem deseti let. Martin Juřena, Brno: Okolo deseti let. Jan Koptík, Touškov: Průměrná životnost trouby je cca 15 let, ale záleží na kvalitě ochrany kovových částí (smalt a jiné úpravy).

Jak vyčistit pračku AEG

Otevřete dvířka filtru textilních vláken a vložte pod ně odkapávací misku. Vylijte veškerou vodu z pračky otevřením vypouštěcí hadice vedle filtru. Odstraňte filtr jeho otočením proti směru hodinových ručiček (několikrát pevně rukou). Očistěte filtr a uložení čerpadla pod tekoucí vodou a znovu filtr umístěte.

Proč vytéká voda z pračky

Vytéká-li voda ze zadní části pračky, je pravděpodobné, že jde o problém s přívodní hadicí studené vody nebo hadicí odpadní vody. Zkontrolujte těsnění při přívodu vody do pračky, případně může být hadice špatně nasazená. Často může být stará hadice i poškozená a zlomená. Poškozené těsnění nebo hadici vyměňte.

Proč nečistit pračku octem

Oblíbený způsob čištění pračky, který se užívá už dlouhá léta, je čištění pračky pomocí octa. Jeho výhodou je schopnost efektivně odstranit zápach, ale také odstranit odolný vodní kámen.

Co je sušička s tepelným čerpadlem

Kondenzační sušička s tepelným čerpadlem využívá pro ochlazování vzduchu tepelné čerpadlo, které čerpá energii z více zdrojů – z horkého vzduchu sušicí komory, ze svého okolí a z elektrické zásuvky. Ve výsledku dochází k nižší spotřebě elektrické energie, sušička s tepelným čerpadlem je tak ideální pro časté použití.

Jak vyčistit silně znečištěnou troubu

Do rozprašovače nalejte vinný (nebo klidně i obyčejný) ocet a vnitřek trouby vystříkejte. Směs začne reagovat a pěnit. Pěnu setřete vlhkým hadříkem nebo houbičkou. Možná budete muset trochu přitlačit, výsledek vás ale velmi mile překvapí.