Co dělat v Monaku?

Co dělat v Monaku?

Co je v Monaku

V La Condamine najdete přístav Port de Monaco. Můžete se v něm pokochat pohledem na velkolepé jachty boháčů, ale taky je tu tradiční trh (už od roku 1880), spousta kaváren a restaurací, které k pobytu u moře jednoduše patří. Skály, banky, kasina a přístavy s luxusními plavidly. Takové je Monako.
Archiv

Proč jet do Monaka

Monako, maličký státeček na středomořském Azurovém pobřeží, je synonymem luxusu a bohatství. Láká hlavně ty, kteří mají na účtu pár „míčů“, aby si tu užili v luxusních hotelech, v přepychovém kasinu nebo ve zdejší marině zakotvili svou luxusní jachtu.
Archiv

Kdy jet do Monaka

Přijíždíte-li za hazardem, můžete vyrazit prakticky kdykoli, pokud vyhledáváte slunění a moře, ideální je červen až září.

Kdo žije v Monaku

Bydliště v Monaku mají třeba její kolegové z tenisové branže Tomáš Berdych, Radek Štěpánek a Lucie Šafářová. Kromě toho v Monaku „bydlí“ i mnoho dalších Čechů s vysokými příjmy. Mezi tamní rezidenty, kteří se snaží ušetřit na daních, patří i sportovní celebrity z jiných zemí.

Jakou řečí se mluví v Monaku

Oficiálními jazyky Monaka jsou francouzština a italština. Angličtinu využívá americká, britská, kanadská a irská část obyvatel. Tradičním, národním jazykem je Monégasque, dialekt románského jazyka, kterým se také hovoří v italské oblasti Ligurie. V Monaku je to jazyk, kterým mluví velmi málo obyvatel.

Jak se dostat do Monaka

Do Monaka se jezdí většinou trasou, která vede z Prahy do Milána, odtud přímo do Nice a z Nice do cílové destinace. Cesta trvá zhruba 20 hodin, nicméně na trase můžou nastat problémy v podobě kolon, zácp, zdržení na hraničních přejezdech a podobně.

Jak se dostat do Monaka z Nice

Nejbližší letiště se nachází ve francouzském Nice, bohatší návštěvníci z něj do Monaka využívají vrtulníkovou přepravu. Ostatní turisté mohou využít vlakové i autobusové spojení, přímo z letiště v Nice jezdí do Monaka každou půlhodinu autobus číslo 110 za 22 €. Další možnost je vlastní doprava osobním automobilem.

Jak dlouho se letí do Monaka

Informace: Praha – Monaco letecky

Vzdálenost 883 km
Průměrná doba cesty letecky 3 hod 25 min
Průměrná cena letenky 5 333 Kč
Let bez přestupu Ne
Aerolinky Swiss, Smartwings, Lufthansa Cityline, Air France, Air Dolomiti, TAP Portugal, KLM, Lufthansa nebo Vueling

Jaká je rozloha Monaka

202 haMonako / Rozloha

Jak se dostat z Prahy do Monaka

Nejčastější vyzkoušená trasa je z Prahy přes Mnichov do Milána, odtud se pokračuje směrem do Nice a následně se sjede na Monako. S přestávkami se cesta dá zvládnout za cca 12–15 hodin, trasa je velmi dobře značena a obvykle bývá průjezdná.

Jak se lítá do Monaka

Budete se muset dopravit na některé z okolních letišť. V Monaku totiž neexistuje mezinárodní letiště, v Monte Carlu funguje pouze Fontvieille Heliport. Doporučujeme letět do nedalekého Nice a odtud se dopravit autem, případně autobusem.

Jak dlouho trvá cesta do Paříže

Informace, které byste před odletem měli vědět.

Nejlevnější let 919 Kč
Průměrná délka letu 1 hodina 50 min.
Nejlevnější měsíc k odletu srpen
Nejoblíbenější letecká společnost Air France
Letů týdně 181

Jak dlouho trva cesta do Monaka

Hlavní trasa do Monaka

Cesta trvá zhruba 20 hodin, nicméně na trase můžou nastat problémy v podobě kolon, zácp, zdržení na hraničních přejezdech a podobně.

Jak dlouho trvá let do Monaka

Let do Monaka trvá přibližně čtyři hodiny, přičemž tento čas lze strávit v pohodlí, které nabízí levné letenky.

Kdy je nejlepší jet do Paříže

Nejlepší čas na návštěvu Francie je od dubna do června a od září do listopadu. Nejsou zde tou dobou velké davy lidí a teploty jsou oproti parnému letnímu období mírné. Pokud si chcete zalyžovat, přijeďte kdykoli od prosince do začátku dubna.

Jak daleko je to z Prahy do Paříže

Nejkratší vzdálenost (vzdušnou čarou) mezi Paříž a Praha je 882,01 km. Podle plánovače tras je nekratší vzdálenost mezi Paříž a Praha 1.031,45 km.

Jak dlouho se jede autobusem do Monaka

5 z 5 autobusů, které každý den jezdí na trase Praha – Monaco, jezdí přímo, takže je poměrně snadné najít spoj bez přestupu. Tyto přímé autobusy urazí 884 km dlouhou trasu v průměru za 23 h 11 min , ale když si cestu dobře naplánujete, můžete se do cíle dostat už za 20 h .

Jak dlouho trvá cesta autobusem do Monaka

Průměrná doba cesty: 22 hod 50 min. Student Agency – počet spojů: 1 za den.

Co videt v Parizi za 4 dny

Levné zájezdyEiffelova věžVersailles.Muzeum Louvre.Katedrála Notre-Dame.Bazilika Sacré Coeur.Vítězný oblouk.Moulin Rouge.Champs-Élysées.

Kde je ve Francii nejtepleji

Meteorologická služba Météo France informovala, že nejtepleji bylo v Cambo-les-Bains na samém jihozápadě Francie, kde bylo denním maximem 27,8 stupňů.

Jak se nejlevněji dostat do Francie

Přímé spojení Česka a Paříže zajišťují dvě autobusové společnosti:Regiojet: bez přestupu jezdí z Prahy a Plzně 2-3x týdně. Nejlevnější zpáteční jízdenky startují vždy na 1 100 Kč (599 Kč za jednosměrnou cestu).Flixbus: bez přestupu jezdí jen z Prahy 2x týdně, buď přes den nebo přes noc.

Jak dlouho se jede do Monaka

Jak dlouho trvá cesta autem z Česká republika do Monako Doba jízdy: 12 Hodiny 20 Min. Zpáteční trasa ceska republika monako: Není dostupný.

Na co si dát pozor v Paříži

Určitě se vám proto bude hodit pár tipů, čemu se v Paříži vyvarovat a na co si dát pozor.Buďte ostražití před kapesními zloději.Nikdy nic nepodepisujte.Nekupujte lahve s vodou od pouličních prodejcůNesmrtelní prodavači Eiffelovek.Bavlnkáři, skořápky a další podivné pařížské úkazy.Našel jsem prstýnek a daruji vám růži.

Co dělat v Paříži zdarma

Vstup zdarma pro osoby do 26 let (výběr)Zámek Versailles.Musée du Louvre.Musée Rodin.Musée d'Orsay.Musée national Eugène Delacroix.Musée du quai Branly – Jacques Chirac.Cité de l'Architecture et du Patrimoine.Musée national de l'Orangerie.

Kdy jet do Provence

Avšak nejvhodnější doba pro cestování za levandulí je od konce června do poloviny července. Tehdy jsou levandulová pole v plném květu a září do daleka intenzivními odstíny fialové.